Влада Србије одлучила да не продаје Телеком

Телеком Србија остаје у рукама Републике, одлука Владе била је једногласна, као и Комисије за приватизацију Телекома. Нисмо добили задовољавајућу цену и сада нам предстоји да реорганизујемо ту компанију како би могла да побеђује на тржишту, изјавио је данас премијер Алексндар Вучић.

Фото: А. Васиљевић

Фото: А. Васиљевић

Он је на конференцији за новинаре објаснио да то значи увођење професионалног менаџментна, вероватно по угледу на оно што је урађено у Железари, али је и напоменуо новинарима да га не држе за реч јер је све време размишљао о приватизацији, па, како је рекао, о овој опцији није довољно размислио.

Вучић је рекао да се нада да ће за четири године Телеком повећати своје перформансе, те да ће цена реално бити већа него што је сада понуђена.

А о понуђеној цени рекао је да је нешто нижа од оне коју смо очекивали, али и да је Влада донела одговорну и озбиљну одлуку имајући у виду интересе грађана.

Најозбиљнија понуда дошла је од америчког инвестиционог фонда, рекао је Вучић, наводећи да због уговора не може да изнесе више детаља, али да на ту понуду није било других примедби осим висине цене. Вучић је рекао да нисмо хтели да се коцкамо иако је цена била близу одговарајуће.

Вучић је рекао и да се размишља о продаји мањинског пакета акција, али ни о томе није могао да изнесе детаље.

Вучић: Гашић ће бити смењен веома брзо

Министар одбране Братислав Гашић ће бити смењен веома брзо, јер је одлука донета и неће се мењати, поручио је данас премијер Србије Александар Вучић.

Вучић је, одговарајући на питање како коментарише акцију појединих директора наменске индустрије Србије који петицијом траже да се министар одбране не смени, рекао да не зна ко од кога тражи и шта тражи и нагласио да је одлука о смени донета.

„Разумем те људе, јер је Гашић урадио доста за ту индустрију, али одлука је донета и неће се мењати. Ја 50 пута мерим пре него што сечем. Када се одлука донесе она се спроводи у дело. И биће веома брзо спроведена”, поручио је Вучић.

(Политика, 11. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6HvCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар