ЕФН: Гашић понизио све жене у Србији

Вучић: Гашић не може да остане министар у Влади Србије

Братислав Гашић и премијер Александар Вучић (Фото М.О.)

Братислав Гашић и премијер Александар Вучић (Фото М.О.)

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да министар одбране Братислав Гашић после непристојног коментара упућеног новинарки Б92 не може да остане министар, иако је тај посао одлично обављао.

„Морамо да заштитимо жене у Србији. То је била лоша порука за све жене. Један министар не може то себи да дозволи”, рекао је Вучић новинарима и додао да је Гашић његов пријатељ и један од најоданијих министра, као и да је добро обављао посао министра одбране.

Он је приметио да је добро што се Гашић извинио и покајао, али да то није довољно, јавља Танјуг

„Морамо да повучемо црту, да направимо разлику”, рекао је Вучић и објаснио да његова влада жели пристојну Србију.

Премијер је објаснио да тиме мисли на чињеницу да „нико није постављао питања, нити је упућивао извињења када су крали новац од хендикепиране деце”.

Такође је истакао и да су на рачун посланице Покрета социјалиста ових дана изрицане „најгнусније увреде, много горе од онога што је рекао Гашић”.

Премијер је истакао да је одлуку о Гашићу донео због политике пристојне, поштене и успешне Србије, а не због напада и оркестриране кампање оних који ћуте на пљачке и непоштење других.

„Увек сам био против хајки и харанги и увек сам постављао и своја леђа и главу за све своје министре који су били изложени беспризорним нападима, када су били криви само зато што су министри у мојој влади или када су просто нападани зато што неко мора за нешто да буде крив. Постављао сам себе као штит, заштитио сам их од лажних напада. Тиме сам штитио Србију, истину и правду… Од овога што је урадио Гашић, за то не могу да изнађем извињење, ни оправдање”, рекао је Вучић и извинио се новинарки Б92 у име целе владе.

Морамо, каже да заштитимо све жене у Србији, „то је била лоша порука за све жене”.

Он је рекао да они који су опљачкали хендикепирану децу нису подносили оставке, а уместо тога му, каже, држе моралне придике и предавања.

„Од туге не могу да говорим о том лицемерју и безобразлуку. Не требају ми кампање, не треба ми ниједно удружење. То је моја одлука и јутрос у 7 часова  је Бата био код мене, јер неко је у лице то морао да му каже”, рекао је премијер и истакао да је Гашић био лојалнији сарадник од свих других.

Али, поновио је, морао сам то да урадим, јер сам грађанима обећао да се ми боримо за бољу и нормалну Србију.

Премијер не искључује да је можда и претерао у овој реакцији, те да ће се неко у СНС-у и љутити због овакве његове одлуке, али мислим да је ово добро јер је то потврда онога што смо говорили – да успостављамо нормалну Србију.

„Не мислим да то што је Бата урадио може да се сведе на неукусну шалу”, рекао је премијер и поновио да овако нешто не сме да се понови.

Нисам, казао је, од оних чистунаца, али ова жена ништа није урадила, низашта није била крива, ничим није био испровоциран ма колико ја за то његово понашање тражио оправдање.

„Бата Гашић је поднео тешку казну за нешто за шта други нису.Данас подвлачимо црту и правимо разлику”, навео је премијер Вучић и истакао да не може неко да се вређа зато што је жена.

„Не можемо да имамо такав однос. Са тим морамо да прекинемо. Не улазим у процедуру. Не знам ко ће га заменити, Бата Гашић је један од мојих најближих сарадника, мој најбољи пријатељ, неко ко брине о мом животу”, казао је премијер напоменувши да у овом тренутку не зна ко ће Гашића заменити на позицији министра одбране.

Премијер је рекао да ће се у наредним данима видети како ће смена бити технички изведена и навео да та изјава једини разлог за смену Гашића, али да је то „крупна ствар”.

„Бата Гашић је мој пријатељ, на крају и човек који води рачуна о мом животу. Радио је свој посао боље него ја када сам ја био министар одбране, а десет пута боље од оних који га данас критикују. Разговарао сам више пута са њим. Могли смо да се играмо да он подноси оставку, али нисмо. Мислим да ће Бата ово да разуме”, рекао је Вучић и додао да не зна ко ће доћи на место министра одбране.

Гашић би могао да се врати у јавни живот, сматра премијер:

„Надам се да ће Гашић за годину или две моћи да се врати у јавни живот, са већим легитимитетом, јер је поднео жртву коју други нису”, рекао је Вучић.

(Политика, 7. 12. 2015)

ЕФН: Гашићев испад једна од слика Србије

Евроазијски форум новинара осуђује понашање министра одбране Братилсва Гашића који је у Трстенику, након посете „Првој петолетки наменској”, рекао да „воли новинарке које лако клекну”, чиме је понизио све новинарке и жене у Србији уопште.

santos

Подсетимо, новинари су, како преноси „Политика“, чекали да од министра добију изјаву, а неки од њих, међу којима и дописница ТВ Б92 Златија Лабовић, чучнули су како се не би нашли у кадру док камера снима Гашића. Када је пришао новинарима, Гашић их је најпре у шали упитао да ли их је портпарол Министарства одбране Јово Кривокапић држао све време напољу, а затим је, видевши новинарку Лабовић која испред њега чучи држећи микрофон, додао: „Што волим ове новинарке које овако лако клекну”.

Евроазијски форум новинара сматра да је Гашићев испад једна од слика данашње власти у Србији и да би Влада Републике Србије понижење које је доживела Златија Лабовић, а са њом и све остале новинарке, требало да казни.


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6Ei



Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

2 replies

  1. “Волим новинарке које лако клекну”, то је тешко чути и у кафани, а камоли у озбиљној држави.

  2. Простачки гест свакако, али не може то да се мери са одговорношћу за хеликоптерску катастрофу или одговорношћу за укупно трагично стање у ВС. Бојати се да је у питању још гора политичка комбинаторика – да ће бити постављен неко способнији, који ће енергичније радити на утапању ВС у НАТО.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading