News-bar: Novost u hrvatskim bankama – kao zalog za kredit moći ćete ponuditi bubreg

Iz Hrvatske udruge banaka poručuju kako su ponosni što prvi u svijetu građanima mogu ponuditi ovu mogućnost, koja će pomoći mnogima da dođu do stana, kombajna ili novih grudi

news-bar-bubreg

Predsjednik Hrvatske udruge banaka (HUB) Zoran Bohaček jutros je predstavio novi model osiguranja povrata kredita, koji će od 1. studenog hrvatske banke ponuditi građanima. Dosad ste bankama kao garanciju vraćanja kredita mogli ponuditi kuću, traktor, krdo ovaca i sl., a od sljedećeg mjeseca banke će vam ponuditi “organske kredite”, kod kojih se u zalog mora dati bubreg.

Bohaček je otkrio kako je ovo inovativno rješenje nastalo u suradnji s Udrugom trgovaca organa i kamatara (UTOKA) i kako će sada svi građani, pod uvjetom da nisu prestari i bolesni, dobiti mogućnost da ostvare svoje snove i dođu do stana, kombajna, diplome iz ekonomije, silikonskih grudi ili do novog spola.

– S ponosom predstavljam novu liniju kredita koju uvodimo prvi u svijetu, ako izuzmemo crno tržište i kamatarsko podzemlje. Sve o čemu ste maštali, sada ćete moći ostvariti uz najjednostavniju moguću garanciju, vaš bubreg. Ako dođete u situaciju da ne možete vraćati kredit, medicinski timovi banaka pokucat će na vaša vrata, omamiti vas i ukloniti vam bubreg brzo i bezbolno, u sigurnosti vašeg doma. Banka će potom prodati bubreg na crnom tržištu, a vama ostaje drugi bubreg s kojim možete normalno funkcionirati – rekao je predsjednik HUB-a, koji očekuje veliki interes građana za novu kreditnu liniju.

Bohaček je objasnio kako će mlađe i zdravije osobe moći ugovoriti kredite s višim iznosima i nižim kamatama, budući da je vrijednost njihovih bubrega na crnom tržištu viša. Kamata će varirati ovisno o životnom stilu i navikama korisnika kredita, kojima će u kontrolu povremeno dolaziti medicinski timovi banaka i provjeravati ima li u njihovim frižiderima i ostavama nezdrave hrane i alkohola, puše li ili se drogiraju, što će utjecati na visinu kamatne stope.

Gotovo sve hrvatske stranke, uključujući SDP i HDZ, pozdravile su novu kreditnu liniju jer smatraju kako su građani ionako oguljeni do kože, što od banaka, što od njih samih, pa mogu založiti još jedino organe za dobivanje kredita. Jedna od rijetkih stranaka koja se protivi novom modelu kreditiranja je Živi zid, iz kojeg poručuju kako će sprečavati deložacije bubrega iz tijela onih koji neće moći vraćati kredite.

Matija Knez

(News-bar.hr)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6Dj



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

1 reply

  1. Да се и ја надовежем на ову за*ебанцију:
    Још је Гертруда поручила Плавој љубичици, кад су јој отсекли ногу:
    „*ебеш ногу, чувај *уда, воли те Гертруда”!
    Према томе, браћо Рвати, Труди је давно схватилa да је ствар у *удима. Зато, нек вам и мозак узму, ал’ *уда не дајте ни по коју цену!
    А сад озбиљно: Ови из Њуз.бара су маштовитошћу превазишли Орвела! Свака част мајстори!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading