Најновије чудо светог Нектарија Егинског у Лазаревцу

Писмо протојереју-ставрофору Ненаду Андрићу

Бог вам помогао оче Ненаде!

Прошле године сам од вас наручила икону, уље и молитву Светог Нектарија. Доктори су мом супругу и мени рекли да не можемо да имамо децу. Уљем сам у знаку крста помазивала стомак и читала молитву за пород – и сада у рукама љуљам Богдана који има седам недеља. Крстићемо га на дан Светог Нектарија.

ikona-ulje-sv-nektarije

У трудноћи сам имала велику цисту коју сам требала да оперишем али захваљујући молитви и уљу Светог Нектарија циста је нестала. Свако добро желим вама и вашој породици.

Лана Радић из Лазаревца


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6xE



Categories: Једномислије

Tags: , ,

13 replies

  1. Bog pomaze! Eto jako se obradujem i verujem u cuda.Istu borbu imamo ja i suprug pa me zanima da li mozemo da narucimo i mi ikonu i ulju i molitvu sv.Nekatarija Eginskog?

  2. Нек вам је жив и здрав Богдан, и срећан да буде, и све што му ви као родитељи желите, желим му и ја, и сигуран сам, сви посетиоци овог угледног сајта!!!

    Спасите нас ПРИМИТИВИЗМА, ПОШТОВАНИ ГОСПОДИНЕ ЛАЗИЋУ!
    Овакви текстови, или написи, или … ни сам не знам ово како да назовем, не доприносе, сем сујеверју и распаљивању најплићег нарцизма . ничему друго.

  3. @ Порфирије Петрович

    Поштовани господине,
    Свестан сам да овакви “написи” могу да изазову и супротан ефекат; но, ако макар једна особа чује да су на Камаризи и Егини цркве препуне кандила као уздарја за даровану децу на молитве св. Нектарију – онда је цео “угледни сајт” имао “рашта се родити”.

    Срдачан поздрав,
    Александар Лазић

  4. Поштовани господине,
    Посветите се суштини, а не ”ефектима”’.
    И не узимајте тек тако олако Његоша у уста.

  5. @ Порфирије Петрович

    Поштовани господине,
    Хвала на саветима о “суштини и ефектима”.

    Што се тиче “неузимања Његоша у уста” – закаснили сте!

    Користан линк: Александар Лазић: Два века и два дана од рођења Његоша

    Срдачан поздрав,
    Александар Лазић

  6. @Porfirije Petrovic

    Gospodine, ne postoji covjek koji u nista ne vjeruje. Obicno oni kojima je Gospod Isus Hristos sablazan i sujeverje se ne vade od vracara, pa makar se te vracare nazivale masonske loze, ezoterika ili kabala.

    Sa mojih 55 godina jos nisam upoznao covjeka koji se kocio na Hrista a da nije bio upetljan u neku vrstu crnomagijastva.

    Nasa vjera nije mnogo u mudrovanjuu, nego u SILI!
    Sila je Hriscanstvo a oni koji ne vjeruju u Hrista i koji uz tu nevjeru jos laju na hriscanstvo, smatrajuci njegove svetitelje za sablazan mogli bi da razmisle o rijecima jednog svestenika koji jednom rece: “covjek koji ne vjeruje u Boga je skroz promasio svoj zivot”.

    Sa zeljom da vas zivot, koji vam je poklonio Onaj kojeg vi smatrate za sablazan ne bude promasena investicija, srdacno vas pozdravljam uz rijeci svetog apostola Pavla
    “ko ne voli Hristosa neka je proklet”.

  7. za one koji traze ulje Svetog Nektarija neka dodju u Sremske Karlovce u gornju crkvu.U njoj se nalazi deo mostiju sveca.

  8. @Porfirije Petrovic
    uf bre ja bijah mnogo strog prema vama.

  9. @Порфирије
    Уби нас незнање, уобичавао је да каже Свети Николај Жички. Има нас још живих, Богу хвала, али и незнање не попушта и ради по своме. Гнушајући се вере у чудо оздрављења и рађања, и ову назвавши примитивизмом, Порфирије инсистира на “суштини” (ваљда је хтео рећи, узроцима) уместо на “ефектима”. Па ево суштине вашег става — потиче из незнања основа православног поимања живота и стварности. Цивилизација (чији су Срби наследници а некад и припадници) је преко хиљаду година у многоме почивала управо на вери коју ви сматрате примитивном. Томе ваља додати још неких пет векова Руске варијанте исте духовности и начина живота који из ње проистиче. Али ево, после петнаест векова “примитивизма” ево најзад имамо напредну, демократску холивудску “мулти-културу”, дроге, рок/рап “музику”, “прајдове”, Шарли Ебдоа, Фарме, “бракове” пепрвертита, и друга достигнућа савременог света. Света коме је Христос саблазан и лудост као некад Јудејима и Јелинима (које му се, гле чуда сви обратише) или скорије онима који су гробља и јаме напунили костима свештеничким и верујућег народа, и малобројне несрушене цркве користили за биоскопе или музеје атеизма. И они су *веровали* у примитивизам објеката свог гнушања и мржње па су их тим лакше сатирали. Имали су за то идеолошку, и квази филозофску подршку и тумачења, јер ма како они сами били истински примитивни, људи су мисаона бића, па у најгорем случају досегну до нивоа (опет) примитивног материјализма и агресивног атеизма којима је у основи нихилизам. Ове форме мишљења су примери драстичног унакажења дивног Божијег дара, мисаоног сагледавања стварности и дубљег проницања у смисао и истину живота и света, и оне као тиранин не дозвољавају никаква другачија тумачења осим “научних”. Наука, наравно, почива на рационализму и логици, али напредак науке/технике није и доказ супериорности квантитативно-рачунског начина расуђивања у свим темама и сферама сазнања — тај приступ је недовољан и немоћан да мисли тајне Бића… Одох предалеко за оквире коментара, али још само да препоручим Алексеја Иљича Осипова за оне који су рационалистички настројени а при том имају јаку атеистичку веру. Он говори њиховим језиком али је врхунски православни богослов и рекао бих, није примитиван. Ево и адреса
    http://www.alexey-osipov.ru/
    http://www.alexey-osipov.ru/video/est-li-bog/

  10. Sv nektarije ti si mocan, slava tebi i bogu.

  11. Слава и милост Св. Нектарију Егинском у Господу Исусу, вавијек вијека! Амин.

  12. Како баш, да многи који су исцељени се јављају Ненаду Андрићу, не реклами ли сам себе Ненад Андрић посредством измишљених имена и презимена.?!?!?!!?!?
    Верујем у чудотворну моћ Светог Нектарија, била сам више пута у Егини, осетила велику Божију благодат, Господу слава и хвала на сваком дару и сваком шамару, слава Светом Нектарију за услишену молитву пред Господ!

  13. @Нада

    Овде се празноверје поистовећује са вером,а Свети Нектарије са госпом из Међугорја. Толика банализација православља Вашу дилему чини потпуно легитимном.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading