ТАБУ: Сензационално откриће – српски сликар пре 88 година предвидео Вучићеву владавину

Када је Сава Шумановић, један од најзначајнијих сликара српске и југословенске уметности прошлог века, 1927. године насликао монументално дело “Доручак на трави”, стручна и ина јавност није ни слутила какву тајну крије настанак ове чувене слике.

dorucak na travi Sava Sumanovic

ТАБУ ексклузивно за своје читаоце открива потпуно ново виђење слике “Доручак на трави”, до сада непознато широј јавности.

Историчарима уметности, као и бољим познаваоцима Шумановићевог дела, добро је познато да је овај сликар годинама водио дневник, у ком је често описивао и како су настајале његове слике. Према сазнањима до којих је ексклузивно дошао ТАБУ, Шумановић је током стварања “Доручка на трави” имао визију, о којој се ништа није знало готово цео један век, а ту своју визију преточио је у своје дело.

ТАБУ ексклузивно преноси изводе из дневника, у којима сликар описује своју необичну визију:

“Човек будућности, који ће препородити Србију и успешно владати више деценија, дочекаће рускога цара у Београду. Њега ће Срби после много година метнути у црквени календар…(нејасан рукопис)…имаће много удворица и душмана међ’ својима, али ће их све победити на правичним, народним изборима…(нејасан рукопис). За времена његовога земана, Србија ће решити да више никада неће ратовати, а пре и после њега, Србију очекује хаос и пропадање. Његова владавина ће бити ремек-дело односа са јавношћу, лака као голубије перо или кичица…(нејасан рукопис)…а његови љубитељи биће по свом карактеру већма као женски петко. Он ће имати проницљив и тугаљив поглед, који све људе види онаквима какви они заиста јесу – голим, као од мајке рођеним. Као што су правог Дон Хуана волеле жене (види слику!), тако ће и онај владар управљати својим плебсом – складно и лако. Они ће му лако предати своју љубав, поверење и сву власт. За времена његовога, српски ће народ престати да се занима за политику…(нејасан рукопис)…сеоска имања ће бити у првом плану и разни ће људи, слабе памети, али велике бесрамежи, ићи из града у некакве задруге, које ће народ гледати као позориште и волеће их веома…(нејасан рукопис).”

Како сазнајемо, историчари уметности још увек проучавају сликарев дневник, како би потврдили његову аутентичност и до краја протумачили оно о чему је Шумановић надахнуто писао.

Напомињемо да најзначајнији српски експерти за насловно право и даље утврђују да ли је аутентични наслов Шумановићевог ремек-дела заправо “Лидер региона на трави” или је, пак, слика првобитно носила назив “Један уобичајени 28-часовни радни дан прегаоца”.

(ТАБУ / Видовдан 26.11.2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6xt



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

4 replies

  1. Ne uzimajte ovo ozbiljno a evo zasto.
    Prije tri godine slucajno sam saznao za jedno sakriveno prorocanstvo jedne zene, koje se dugo godina krilo kao najveca tajna.
    Prorocanstvo se odnosi na mene.
    I evo sto pise.

    Posle 2016 godina nove ere iz jedne zemlje na zapadu, doci ce u Srbiju izvesni Vukman Cejovic, zvani Vule legenda, koji ce preporoditi Srbiju, tako da i prije i posle njega nikad tako nece biti dobro, kao za njegove vladavine, SLAVNE.
    Njega ce uporedjivati sa Ivanom Groznim, ali on ce biti pravedan i svaka kazna koju on bude izrekao bice pravedna.
    U njegovo vrijeme genetske hrane nece biti a jaja ce biti vrlo jevtina. Jesce se samo hleb od integralnog brasna a cuvene novine “stanje stvari” citace se na svakom mjestu.
    Zene nece smjeti da nose kratku rasu a mindjuse muskarcima u uvo bice zabranjene.
    Kravama se nece smjeti davati antibiotici a forsirace ovcarsto, ovcijega mlijeka radi.

    I sve tako u tom tonu, necu da vas zamaram a i neka nesto ostane kao iznenadjenje za vas, koji se budete udostojili da zivite u moje vrijeme.

    Znam da ovo niste ocekivali, ali istina i samo istina ce nas spasti, pa se tako i ja jadan i gresan odlucih da sa vama podijelim ovu dugo skrivanu tajnu.

  2. TABU me je nasmejao mnogo puta, ali mislim da su sada promasili izborom “proroka”. Sava Sumanovic je postradao 1942-ge od ustaskog noza jer je bio Srbin i Pravoslavac i mislim da je time i on pribrojan Srbskim Mucenicima iz Drugog rata. Koristiti njegovi ime u sprdacini (istina duuhovitoj) sa onim koji se sprda sa srbskom drzavom i narodom je neprilicno po oba osnova.

  3. “Човек будућности, који ће ПРЕПОРОДИТИ СРБИЈУ и успешно владати више деценија, дочекаће рускога цара у Београду. Њега ће Срби после много година МЕТНУТИ У ЦРКВЕНИ КАЛЕНДАР…имаће много удворица и душмана међ’ својима, али ће их све победити на ПРАВИЧНИМ, народним изборима…”

    “За времена његовога, српски ће народ престати да се занима за политику…”

    “…сеоска имања ће бити у првом плану…”

    Да, сигурно је то Александар Вучић… ал’ га је прорек’о…

  4. Јавности је позната способност напућеног да се “телепромптује” на разне географске локације почев од Фекетића па све до Обреновца у чему му помажу супер брзи „ваздуплохови”!
    Но, своју способност да се телепромптује на уметничка дела великих сликара до сада је крио од јавности као змија ноге!
    Одабрао је „Доручак на трави” по систему „и тата би сине”, јер ове путене даме у ласцивним позама најмање маре за доручак! Зато ће Алек сад да им објасни да им је он једина алтернатива!
    Но, остаје велика загонетка: где су се на слици сакрили лажни др Неша, лажни Че Гевара и лажна плавуша Зорана?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading