ТАБУ: Шокантно – ђаци се с поштовањем односили према професорима!

У београдској гимназији „Милунка Савић“ одиграо се несвакидашњи догађај. Наиме, ђаци те школе устали су и поздравили професора математике кад је ушао у учионицу, стојећи уредно поред својих столова. Професор Тешић, који је навикао да ученици с њим збијају шале, рекао нам је да је у први мах био збуњен, али када су ученици сели и након неколико минута непрекинуте тишине нико од њих није извадио свој мобилни телефон, забринуо се.

Profesor Tesic„У тренутку кад је ученик ког сам прозвао на таблу, кренуо ка мом столу, помислио сам да ће да ме одалами, као што су ми то чинили ђаци у другим школама. Нисам могао ни да наслутим да ће уредно да стане пред таблу и уради тачно све задатке, уз прецизне дијаграме које је том приликом нацртао. Није било друге, него да му закључим пет за крај, иако смо тек у првом полугодишту. Ученик који уради један задатак тачно на табли, заслужује и десетку, да се ја питам. Још увек сам шокиран, молим вас, дајте ми мало времена да се саберем“, рекао је за ТАБУ овај, видно збуњени професор.

Да се ово необично понашање ђака наставило и на другим часовима, потврдио нам је и професор физичког васпитања, који је на свом часу доживео такав шок, да је након часа реаговала и Хитна помоћ.

„Ја сам преплакао цео тај дан. А како и не бих?!? Ученици су одрадили све вежбе загревања, нико није изостао са часа, нико није укључио мобилни телефон, и на крају смо одиграли једну рукометну утакмицу, у којој су показали невероватан ентузијазам. Када то упоредим са другим школама у којима сам радио, где ми је пола ученика изостајало са часа, а друга половина није имала спортску опрему, седела је на клупи играјући игрице на телефону, мени ништа друго није преостајало, него да на часу читам новине. Могу само да вам кажем да сам најзад, после 20 година рада са децом, поново осетио како изгледа бити професор физичког.“

Директорка гимназије рекла нам је да је школа већ ангажовала тим педагога и психолога, који обављају разговоре са свим ђацима, покушавајући да установе шта је проузроковало овако необично понашање београдских гимназијалаца. Према незваничним информацијама, сумња се да су деца изложена високо стресним ситуацијама, јер свакодневно морају да долазе у школу, једном недељно имају домаћи задатак, а два контролна годишње, како нам је саопштила педагог школе, за њих су превелико оптерећење.

„Покушаћемо да умањимо обим градива и да контролне сведемо на један годишње, али сумњам да ће то донети неки резултат, јер је штета већ учињена.“

Насловна фотографија: ТВ Двојка

Извор: ТАБУ

(Видовдан, 20.11.2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6tR



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading