Драгомир Антонић: Нема предаје

Многи ће рећи – касно је! Требало је почети раније. У праву су. Борба за Косово и Метохију морала се водити раније. Тачније: одувек! Живот јесте борба непрестана, певао је владика Петар Петровић Његош.

Драгомир Антонић (Фото: Новости)

Драгомир Антонић (Фото: Новости)

Да ли због тога што се закаснило ваља одустати? Никако. Почети данас је боље, него почети сутра. Кад год се почне борба водити, даће резултат. Мора се бити упоран, трпељив и од борбе за државу Србију, за Косово и Метохију створити државни задатак. О Косову и Метохији, о православљу, духовности, историји, традицији, наслеђу мора се у школама учити, говорити, борити свуда и на сваком месту. Наслеђе се не заборавља.

Ми обични шаљемо писма пријатељима у иностранству и потписујемо петиције које кажу НЕ Косово у Унеско. Председник државе је послао писма свим председницима држава које су чланови Унеска. Тако би морали поступити сви председници: од пливачког савеза, олимпијског комитета, фудбалског савеза, новинарских удружења до струковних удружења љубитеља паса, невладиних организација и голубара. Заштитник грађана би требало да позове или упути писмо свом колеги, заштитнику грађана у Америци, Енглеској, Немачкој и замоли их да утичу на своје владе да не гласају за пријем Косовова у Унеско. Зашто се председници тих организација обрате јавности само кад им се смањи буџет или нешто њима треба? Могу ли и они помоћи сопственој држави кад јој је помоћ потребна? Морају, то је њихова обавеза.

Власт је могла више да учини у заштиту државних интереса. Могла је да закупи билборде у Београду и другим градовима Србије и да на њима приказује филм о уништавању српске баштине. Могла је да закупи билборде у европским и светским престоницама и да на њима приказује исти филм. Кад се хоће увек се нешто може учинити. Питање је: да ли ми стварно желимо нешто да учинимо или само правимо представу којом ћемо засенити простоту.

(Новости/Искра, 5. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6iL



Categories: Преносимо

Tags: , ,

1 reply

  1. Od kad nas je Sloba poveo u borbu za “ono sto vise nije u nasim rukama”, mi smo mnogo izgubili.

    Mislim da treba prihvatiti realnost i boriti se za “ono sto jos uvek imamo”.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading