Михаило Меденица: Алек брани Сарајево

mihailo-medenica-240Александар Вучић и министри стигли у Сарајево.

Премијер одбио да путују авионом, због уштеде – повео делегацију преко Игмана ко Прву пролетерску, Вулин промрзао, поручио друговима: „Наставите даље европским путем, другови, ја ћу вам чувати одступницу! Ако не стигнем на ћевапе и масажу назовите неку улицу, град, област…по мени! Можда „Вулиново на води“, рецимо, ал не инсистирам, довољно је и Косово и Вултохија“…

Другови наставили даље низ Игман, Вучић само у „јапанкама“, успут изнео у наручју медведе заробљеног у снегу понудивши му Вулиново место: „Нема ту много посла, понекад заколуташ окицама у кадру па утонеш у зимски сан! Нико неће ни приметити, можда тек неко прокоментарише: „Вулин опет пустио косу, а?“ Медвед прихватио. Зоран Бабић поручио да се и медведу диви физички и ментално!

medjedГрад се полако будио. Санљиво дете је упитало оца, гледајући кроз прозор: „Бабо, бабо, неко носи међеда низ Игман, а ни капе и лабела нема! Ено му се спојили прсти од мраза, бабо“…

Бабо одговорио: „Шути, болан, то је Валтер! Мислим на међеда, а не знам ко га је оно упртио, матере ми, ал пророчанство вели: „Ко међеда донесе на рукама у Сарајево- тај је или Змај од Шипова, или ловокрадица, или син Божији, а одавде бих рекао да је Змај, ил’ му оно нису бркови већ му међед потурио шапу под нос“?..

Свечани дочек пред Парламентом БиХ – сви попадали у транс ко росуље, Вучић мирно и достојанствено сам интонирао обе химне, међед ђускао, Братислав Гашић запањено упитао премијера: „Шта је Вулину, бре, уопште не прати такт, а и нема смисла овако необријан у још једну историјску посету, јер свака с вама, макар била и до тоалета, јесте историјска“?!

Вучић одржао уводну беседу истакавши да значај посете није само у његовом доласку, већ у чињеници да је његов долазак изазвао масовна оздрављења, зачећа код нероткиња, приход Сарајеву већи него током Олимпијских игара ’84. као и решење проблема са Миљацком, јер је након исцрпних разговора са Халидом Бешлићем убедио певача да измени спорни стих који призива некаква чуда да се десе, па Миљацка мостове однесе.

halid-beslic– Уколико се такво чудо и деси Србија је спремна да прискочи и својом оперативом санира све мостове на Миљацки у року од 24 сата и 30 година, тако да Сарајево нема разлога за бригу! Што се осталих уговора тиче, морам да истакнем како смо на обострано задовољство потписали споразум који предвиђа да Муја и Хаса више не буду дежурне будале у вицевима, већ да се вицеви темеље на принципима узајамног поштовања и сарадње, што ће упослити најмање 30.000 младих стручњака на писању нових; начелно смо се договорили и о изградњи „Сарајева на зељаници“ и већ смо положили темељац тепсију, док је међед у име министарства рада и запошљавања ударио шапом белег на уговор о извозу контигента пензионера, социјално угрожених и незапослених, који ће на Башчаршији бити упослени на обликовању ћевапа и пљескавица, што ће им наравно бити плаћено – остацима непоједених порција, ал искључиво оним делом који нико није загризао, јер нико не сме да понижава српског пензионера, социјалца и незапосленог трудбеника!

Протоколарни део посете завршен је доласком Александра Вулина који је некако нашао пут с Игмана, али ће неко време, с обзиром на одличне резултате господина међеда, остати на раду у Сарајеву, покушавајући да идентификује и приведе госпођицу из песме „Индекса“ која је „бацила све низ реку и пошла у други свет“, па да лепо одговара за загађивање воде и одговори на питања ко је то из тог другог света финансира да дестабилизује регион?!

VulinScrnSht

Делегација ће у повратку посетити и Рудо, где је ’41. године Јосип Броз Тито формирао Прву напредњачку пролетерско-евроинтегративну бригаду, и положити Небојшу Стефановића на спомен обележје, у замену за још једног међеда који ће преузети министарство унутрашњих послова.

Објављено уз дозволу аутора блога Два у један.

(Два у један, 4. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6hW



Categories: Преносимо

Tags: , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading