ЕФН: Случај Кристијана Голубовића – слика Србије и српских медија

efn-logoЕвроазијски форум новинара (ЕФН) сматра да учешће осуђеног лица по имену Кристијан Голубовић у „ријалити“ програму и чињеница да је он постао звезда, на коју се угледају млади људи, више говори о Србији као држави и српским медијима, него о самом Голубовићу.

Подсетимо, Виши суд у Београду одложио је Голубовићев одлазак на издржавање осмогодишње казне затвора, до 5. јануара следеће године. Том правоснажном одлуком преиначена је одлука Првог основног суда у Београду, који је почетком октобра одбио Голубовићеву молбу за одлагање извршења казне. На првостепену одлуку Голубовић је уложио жалбу, коју је Виши суд усвојио и поново му одложио извршење казне за још три месеца.

Евроазијски форум новинара подсећа да је Голубовић прошле године у новембру правоснажно осуђен на осам година затвора због трговине хероином и недозвољеног држања оружја. Апелациони суд у Београду ублажио му је казну са 14 на осам година затвора.

kristijan-farma

Евроазијски форум новинара сматра да судске власти грађанима Србије треба да објасне разлоге овакве одлуке Вишег суда, с обзиром да се Голубовић не налази код куће, него у скаредном телевизијском „ријалити“ програму.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ

Кри­сти­јан не иде у затвор јер ради уносан посао (Политика, 3. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-6hg



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading