Драган Шормаз (СНС): Око 70% становништва против НАТО, али то је зато што нису обавештени

Односи Србије и НАТО-а све бољи и бољи

БЕОГРАД – Конференција „Отворено о ИПАП-у”, о учешћу Републике Србије у програму Партнерство за мир одржана је у хотелу „Краун плаза”, што је једна у низу презентација у циљу да се јавност упозна са сарадњом коју Србија има са НАТО.

ne-nato

Како је Танјугу рекао народни посланик и шеф делегације при НАТО Парламентарној скупштини Драган Шормаз, Србија преко програма Партнерство за мир има своје односе са НАТО пактом, који из године у годину напредују и све су бољи и бољи.

„Србија кроз ИПАП, односно индивидуални, акциони програм партнерства, има по сегментима договорене активности у наредном периоду, кроз које ће постати бољи партнер, наше службе компатибилније, размењиваћемо искуства, учићемо”, рекао је Шормаз.

Према његовим речима, Србија учествује у међународним мисијама и њено учешће је све веће и веће, што, како сматра, поправља слику о Србији у међународној јавности.

Како је рекао, тачно је да слика о НАТО није добра у Србији за питање да ли бисмо желели да уђемо у НАТО или не.

„Мислим да би неких 70 одсто становништва било против, али то је зато што људи нису довољно обавештени, али то тренутно није тема. Нити смо ми аплицирали, нити је нас неко звао. Моја жеља је да Србија дође на ниво напредног партнера, што је највећи могући ниво партнера, а то су Шведска, Финска, Швајцарска, Аустрија, државе које нису чланице НАТО, али су изузетно добри партнери”, каже Шормаз.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 11. 2015)


Кратка веза до ове странице: https://youtu.be/5kU1JwflxFg



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Свесни смо да је штета коју је Србији намела НАТО алијанса ненадокнадива, јер духовну бол и трајне последице од НАТО радиоактивних пројектила се не могу никако превести у материјалну вредност. Уколико је груба процена материјалне штете причињене самовољним НАТО бомбардовањем +100 милијарди долара, мислим да би уз неку реалну каматну стопу, 150 милијарди долара била нека реална цифра коју би НАТО алијанса требала да исплати Србији на име одштете. Предпостављам да је Шормаз сасвим добро обавештен који је износ тачно у игри али ми није најјасније зашто се о њему не говори и јавно?
    Ускоро можемо очекивати да се огласи већи број држава са захтевом за накнаду штете од НАТО агресора. Пошто се ради о веома великој суми, питао бих Шомаза, када се реално може очекивати да Србија намири ту штету? Зар увек и у свему требамо да будемо последњи вагон у композицији?
    Ради бољег информисања становништва Србије, мислим да је свакако неопходно износити све важне и горуће чињенице, које су од реалне користи за Србију.

  2. Петооктобарски ****, Шормаз, би да нас овако ”необавештене”, прво обавести о алтруизму и осталим измима укључујући и ”хуманизам” злочиначке НАТО организације, па онда да нас не питајући нас упише у исту!?
    НЕ У НАТО!
    ДОЛЕ ОТПОРАШКИ ****; ШОРМАЗ!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading