Ђакон Ненад Илић: Теологија смрти или Једном скојевац увек скојевац

djakon-nenad-ilicЛепо је кад неко стар и искусан уме све да постави на своје место.

Можда поодмакле године укидају неке баријере па изађе на друм оно што је било спутано у уму. Неко би рекао – једном скојевац увек скојевац, ако је и председник Политичког савета Демократске странке, али није то пресудно. Ко зна колико припадника нашег православног народа овако мисли, само их срамота да кажу.

А ми мислимо да сви знају да је наша вера – вера у васкрсење…

Драгољуб Мићуновић оценио је да је „неодговорно“ да се државни врх састаје са челницима Српске академије наука и уметности (САНУ) и Српске православне цркве (СПЦ) како би формулисао државну политику, а да занемарује Скупштину Србије.

„Зна се шта је улога САНУ – да брине о науци и уметности, као и СПЦ – ДА ПРИМА ЉУДЕ У ЦРКВУ И ДА ИХ САХРАЊУЈЕ. С друге стране, заобилази се парламент који је представничко тело свих грађана“ – рекао је синоћ за Радиотелевизију Војводине председник Политичког савета Демократске странке Драгољуб Мићуновић“.

Допуна наслова и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница ђакона Ненада Илића)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-67B



Categories: Преносимо

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Последњих година ме фасцинира једна ствар: нашим бившим црвендаћима а садашњим корифејима неоатлантизма не смета било чије укључивање у политику осим СПЦ. НВО, може. Амбасадори, нема проблема. Ћана и Стана, добродошле. Али када неки велидостојник СПЦ изнесе своје (по природи ствари необавезујуће) мишљење онда је то жестоки уплив непредставничких личности у политички живот, клерикализација, или код већих посвећеника чист клерофашизам. Србија јесте секуларна држава, али није секуларистичка, и по мом мишљењу то се мора увек истаћи. Црква и држава јесу раздвојене али нису супростављене. И црквени достојанственици по природи свог високог положаја дужни су да брину и о ”темпоралијама” и животним питањима народа који им је поверен. И ту неизбежно искрсавају различите политичке теме.

  2. “Неко би рекао – једном скојевац увек скојевац, ако је и председник Политичког савета Демократске странке, али није то пресудно.”

    У сред среде.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading