СПЦ: Фотографије доказују да нема разлике између ИСИС и албанских терориста

Српска православна црква (СПЦ) објавила је на свом сајту фотографије уништених српских светиња током мартовског погрома 2004. године и упоредила их са фотографијама на којима припадници Исламске држава такође уништавају светиње у Сирији и Ираку, показујући да нема разлике између злодела албанских и терориста ИСИС-а.

Teroristi-crkva-1

СПЦ се и на овај начин прикључила борби преко интернета и друштвених мрежа против пријема Косово у Унеско.

На Твитеру је отврен хаштег #NoKosovoUnesco где се такође могу видети бројне фотографије уништавања, рушења, паљења и скрнављења српских манастира и културне баштине на Косову и Метохији.

Teroristi-crkva-2

Државни врх води дипломатску борбу како би се тај пијем сречио. Председник Србије Томислав Николић је, тако, у петак окупио око 80 амбасадора и представника пет међународних институција. У том обраћању, Николић је такође рекао да нема разлике у уништавању световне и културне баштине између оне које спроводи ИСИС и Албанци на Косову.

Говорећи о томе зашто Косово не треба примити у Унеско, Николић је, између осталог, рекао да би то било исто као када бисте вуку дали јагње на чување.

Премијер Србије Александар Вучић је поновио је да се Србија свим силама бори против пријема Косово у Унеско, али и да су шансе за исход који нама у иде у прилог мале.

Teroristi-crkva-3

Како је данас изјавио амбасадор Србије при Унеску Дарко Танасковић, извршни савет Унеска одлучиваће сутра у Паризу о предлогу препоруке за пријем Косова у чланство те организације.

Извршни савет има 58 чланица, од којих су 32 признале Косово, а двадесетак од тих земаља подржало је и албански захтев за пријем Косова у Унеско.

Танасковић је рекао да уочи сутрашње седнице Србија није могла да промени тај неповољан однос, али је изразио уверење да ће се на седници показати да постоји знатан број држава које су резервисане или се противе пријему Косова у Унеско.

Фото: Блиц/СПЦ

(Блиц/Искра, 20. 10. 2015)

ПОТПИШИТЕ ПЕТИЦИЈУ ПРОТИВ УЛАСКА КОСОВА У УНЕСКО

NO Kosovo in Unesсо

nokosovounesco


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-64WCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар