Томислав Николић: Нема боље од владе СНС ни бољег премијера од Вучића

Вучић: Србија не сме бити сама да би била јака

Српска напредна странка обележила седмогодишњицу постојања скупом у „Сава центру”

Председник СНС-а Александар Вучић одржао је получасовни говор пред чланством странке у препуној сали у Сава центру (Фото З. Анастасијевић

Председник СНС-а Александар Вучић одржао је получасовни говор пред чланством странке у препуној сали у Сава центру (Фото З. Анастасијевић)

Српска напредна странка је већ седму годину заредом највећа и најодговорнија странка у Србији која се ухватила у коштац с огромним проблемима који су јој остављени у наслеђе, изјавио је лидер напредњака странке и премијер Србије Александар Вучић. Оснивач странке, који је сада председник Републике, Томислав Николић, нагласио је да му је СНС у срцу, иако није више у странци и поручио члановима странке да нико не може да их победи и да не дозволе сами да то учине.

Александар Вучић је констатовао да би Србија била јака не сме да буде сама и поручио да ће, упркос жељама неких који би се радовали изолацији, Србија остати отворена и слободна држава. Он је нагласио да Србија жели да буде део европске породице и то не због њиховог новца, већ да би постала уређено и демократско друштво. Вучић каже да је безброј пута чуо људе, међу којима и напредњаке, који су говорили да им је доста стрпљења с Европом и да заузврат чује оне који нуде лака и пријемчива решења.

„Али живот и позиција Србије много су компликованији и мене не занима тренутни утисак већ крајњи резултат, а то је победа и успех Србије. До сада су нас лака, једноставна и популистичка решења водила само у поразе и трагедије обичних људи. С таквом политиком смо завршили, иако би се многи који су научили да живе у деведесетима радовали изолацији Србије, тога неће бити, Србија ће бити отворена и слободна земља”, рекао је јуче Вучић у „Сава центру” на обележавању седам година од оснивања СНС-а. Он је додао да се Србија никога не плаши, већ да води промишљену и рационалну политику, коју је он назвао политиком будућности. „Пораза смо се нагледали, а данас хоћемо да побеђујемо”, рекао је Вучић.

(Фото Танјуг / Тања Валић)

(Фото Танјуг / Тања Валић)

У свом получасовном говору, који је често прекидан аплаузима и овацијама, Вучић је изјавио је да жели успешну, модерну и просперитетну Србију и да ће зато радити више и јаче него раније јер, како је рекао, ка том циљу му се жури више него икад.

„И када погрешимо у будућности, исправићемо ствари и кад паднемо, устаћемо поново, али Србија ће бити снажна и успешна”, рекао је Вучић чија је визија Балкан на ком ће се сви уважавати без међусобног угрожавања, у којем је могућ слободан проток робе и добара, али да ником неће дозволити да угрожава Србију.

Вучић је најавио да ће Београд наставити разговоре с Приштином и с косовским Албанцима, нагласивши да ће на том путу бити проблема, напетости и повишеног тона, али да ће наша страна увек на уму имати сигурност Србије.

Наводећи да Србија неће признати Косово као независну државу, Вучић је рекао да ће бити учињено све да се односи Срба и Албанаца нормализују и да се умање анимозитети из прошлости.

Лидер СНС-а Вучић захвалио је јуче Томиславу Николићу на, како је рекао, храбрости и томе што је земљи дао прилику да изађе из вишегодишње и вишедеценијске кризе и поручио да Николић добро ради свој посао и да ће увек имати подршку СНС-а.

„Захваљујем вам на томе што сте имали храбрости да урадите оно што нико од нас није имао, на томе што сте имали довољно поштовања и увек довољно љубави према народу и велико срце за СНС”, рекао је Вучић.

(Фото Танјуг / Тања Валић)

(Фото Танјуг / Тања Валић)

Он је Николићу обећао да ће увек моћи да рачуна на људску, политичку и сваку другу врсту подршке СНС-а, јер они сматрају да Николић добро ради свој посао. „Ви нам судите и критикујте нас и због некада погрешних речи које изговоримо и погрешног става. То је ваше право и обавеза, а ми ћемо гледати у будућности да више и чешће прећутимо и да гледамо заједнички у будућност”, рекао је Вучић.

Председник СНС-а изјавио је да ће у јануару та странка одржати страначку скупштину како би СНС заменио оне који власт користе за богаћење, уместо да раде за своју државу.

„Нажалост, и неки од нас помислили су да је власт прилика за богаћење, за лагодан живот, за поглед ка себи и својима, уместо ка народу и држави. Зато ћемо у јануару имати страначку скупштину да бар део тих људи заменимо, вратимо на право место, а новим, енергичним и храбрим људима пожелимо добродошлицу у нашу странку којом хоћемо да променимо стварност у Србији”, истакао је Вучић.

(Фото Танјуг / Тања Валић)

(Фото Танјуг / Тања Валић)

Он је поручио да се не позивају ни на власт, нити на њега или странку када раде лоше и нечасне ствари, јер им то није ни наредио нити дозволио. „Они који мисле да им страначке функције дају право да се понашају бахато и осионо, да не разговарају с народом, да се понашају као да су изнад обичних људи, неће имати места у СНС-у ма како да се зову и ма какве да су им страначке заслуге и функције”, рекао је Вучић.

Премијер Александар Вучић поручио је свима који „нам добацују да нећемо успети, који измишљају афере и препричавају шта ће нам се догодити по кафићима, да ће Србији без њих сигурно бити боље”. „Не вреде им лажи, јер Србија зна истину, зна ко ради, ко сме, а ко се плаши да било шта промени и зна ко ради за њу, а ко за своје летовање на Брионима. Понављачи више неће владати Србијом. Она хоће одличне ђаке, хоће да буде најбоља, и само они који су спремни на личну жртву зарад таквих циљева, такви ће моћи њоме да управљају, и тај се стандард више неће мењати”, нагласио је Вучић.

Премијер Александар Вучић констатовао је да Србијом више не управљају тајкуни, захваљујући политици и реформама које подразумевају беспоштедну борбу против корупције и криминала, а које је предузела влада чију окосницу чини СНС. „Тајкуни су данас у великом минусу, а Србија је у плусу”, констатовао је Вучић, додајући да осим неког нарученог текста у неком медију, утицај тајкуна и политичара који су им помагали у пљачкању Србије више не постоји.

Д. Спаловић

—————————————–

Кустурица „отерао” Дениса Кифа из сале

Прослављени режисер Емир Кустурица, као један од говорника на скупу напредњака, захвалио је Александру Вучићу на помоћи на изградњи Андрићграда. Он је рекао да је најтеже погледати другог у огледало и да је „боље рећи не него понизно климнути главом”.

„Јер ако нам убице узму митове, нема Србије, као што Америке нема без Холивуда”, констатовао је Кустурица.

Познати редитељ је нагласио да није чудо што Србији ултиматум доносе Британци, јер су то и раније радили. У моменту када је Кустурица говорио о томе да није случајно што нам британски амбасадор доноси вест да морамо да признамо Косово, као што су енглески изасланици из Истанбула својевремено јављали да су Срби мали Руси на Балкану, а Катарину називали крвожедном царицом, амбасадор Денис Киф је демонстративно напустио дворану. Он је послао једног човека у салу који је нешто шапнуо Вучићу (вероватно неки протест), а касније се вратио у салу када је премијер Србије говорио.

Кустурица је између осталог исткао да је „Косово највеће поглавље политичке пљачке новије историје Европе” и да би његово формално признавање, али и прихватање као републике, представљало поништавање српске митологије.

„Није лако решавати обичне дане и дилеме које они доносе. Јутарњи поглед у огледало је преломна тачка између бити или не бити. Пракса на Балкану говори да је у политичким биткама ’не’ било важније изговорити у пресудним моментима него покорно климати главом и рећи ’да’ – истакао је Кустурица.

(Фото Танјуг / Оксана Оскић)

(Фото Танјуг / Оксана Оскић)

—————————————–

Због Чепурина склонили страначке заставе

За јучерашњу конвенцију СНС-а у „Сава центру” владало је велико интересовање. Пола сата пре него што је манифестација почела, велика сала је била крцата па су бројни симпатизери, који су специјално за ову прилику стигли из разних крајева Србије, морали да стоје. Већина њих, не знајући да техничари проверавају техничку исправност микрофона, неколико пута су аплаузима и повицима „Ацо Србине” и „Србија, Србија” најављивали долазак свог лидера. У једном тренутку старији човек из протокола је морао да се попне до балкона и објасни присталицама да ће бити обавештени када буду дошли „Александар и Тома”.

„Ми смо спремни. Понели смо и пароле, заставе и трубе и све што треба за овај скуп. Ми из Крагујевца знамо шта и како треба”, рекао је један младић који је на реверу имао значку с напредњачким логом.

„Ма каква црна сценографија? Ово бре није митинг, него страначке конвенција. Ко вам је рекао да то доносите”, питао је човек из протокола.

„Наш шеф Зоки је рекао да без тога не долазимо Вучићу на очи”, није се дао активиста СНС-а из Крагујевца.

„Који сад Зоки? Нема митинговања ово ће да буде озбиљан скуп. Долазе бројне дипломате из света. Шта ће они рећи”, покушао је да их наговори човек из протокола.

„Имају да виде колико волимо Србију”, није се дао Крагујевчанин.

„Слушај, човече. Руски амбасадор Чепурин је лично рекао да неће да види заставе и да чује трубе, је л’ вам сад јасно?”

„Е, ако је то рекао Чепурин, онда спуштај заставе и склањај пароле”, рекао је Крагујевчанин и наредио људима који су с њим дошли да уклоне страначка обележја.

(Фото Танјуг / Тања Валић)

(Фото Танјуг / Тања Валић)

—————————————–

Дачић: Србији потребан крупан корак напред

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је је Србију потребан крупан корак напред јер грађани заслужују да живе као нормалан свет, те да више не сме бити земља пропуштених прилика и изневерених очекивања.

„И у време Слободана Милошевића, после Дејтона нисмо добили напредак, после 5. октобра уместо напретка опет смо ишли уназад… Такве пропуштене прилике не смемо да дозволимо, јер нам понестаје времена”, рекао је Дачић.

(Фото Танјуг / Оксана Тоскић)

(Фото Танјуг / Оксана Тоскић)

—————————————–

Николић: Нема бољег премијера од Вучића

Председник Србије Томислав Николић тврди да у Србији нема боље владе од владе Српске напредне странке и бољег премијера од Александра Вучића. „Нема бољих од вас, а бољи сте него када сам постао председник државе. Бољи сте него када сам донео једну од најтежих одлука у животу, да постанем први председник којем су сви грађани једнаки, а имам љубав само према једној странци – вашој, нашој, мојој”, рекао је јуче Николић.

Он је додао да су му у срцу најмилији, странка, позивајући напредњаке да с боре за истину и правду. „Неки на нама, још не исправљајући грешке, примењују другачије аршине, понашају се недостојно и стављају нас пред избор обећаног бољег живота и у запрећеног остајања у сиромаштву. А ми до бољег живота бисмо можда стигли ако продамо душу ђаволу и сами озваничимо отимање Косова и Метохије”.

———————————————————-

Додик: Ми се трудимо да не будемо проблем Србији

БЕОГРАД – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска загледана у Србију и увек је на њеној страни, као и да је национални интерес Србије снажна и добра Република Српска.

„Ми се трудимо да не будемо проблем Србији…Наши односи су данас на најбољем нивоу захваљујући заједничким напорима. Између нас не можете да нађете ниједну лошу или ружну реч, већ само реч љубави и подршке”, поручио је Додик.

Он је на прослави обележавања седам година постојања СНС истакао да је Република Српска у сталној подршци напорима Србије, да живи загледана у Србију, њен успех и добро.

Додик је истакао да је онима који живе у Републици Српској од највеће користи снажна, моћна Србија, Србија – бастион регионалне стабилности и мира.

(Фото Танјуг / Оксана Тоскић)

(Фото Танјуг / Оксана Тоскић)

„И ми делимо и мислимо да имамо права на то да кажемо – да не можете безочно Србији и Србима да отимате Косово да нас понижавате кад год стигнете. Нема Србина где год он био, да нема однос према Косову какав има и однос Србин са Косова”, истакао је Додик.

Он је истакао да је долазак СНС на српску политичку сцену унео политички живот, једну димензију свакодневне борбе за добро Србије.

„То видимо у настојању Александра Вучића и оних који воде Србију да Србији подаре највише онога што може да се да, а то је сва снага, љубав и поштен патриотски однос према земљи”, казао је Додик.

Он је члановима СНС рекао да је њихова политичка партија показала и доказала да се бори за снажнију и бољу Србију, и да жртвовање за властите политичке идеје има смисла ако су у функцији јачања државе.

„Не смете стати, кретање мора да буде јако и снажно”, закључио је Додик.

(Политика, 17. 10. 2015)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Извор: Пинк/Фејсбук

Извор: Пинк/Фејсбук


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-62W



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading