Евроазијски форум новинара позива „Блиц“ да извештава професионално

Евроазијски форум новинара (ЕФН) позива београдски „Блиц“ да извештава професионално и одговорно. У чланку „Руси су ми убили породицу“, објављеном 2. октобра 2015. године, није наведено место наводне погибије чланова породице двадесетдвогодишњег младића „Сомара“. Осим тога, није наведено презиме породице, ни како је „Сомар“ од Сирије до Србије стигао за свега 48 часова.

blic-somar

Читаоци Блица доведени су у недоумицу и реченицом на крају текста, у којој се каже да „Сомарови“ рођаци живе у Талбисеху и да би оданде побегли одмах, да могу.

Новинари и уредници свих медија, па и Блица, дужни су да појасне кључне елементе вести. Стога ЕФН позива редакцију Блица да јавност Србије упозна са кључним детаљима вести о младићу „Сомару“, како би, обезбеђујући њену проверљивост, са себе отклонила снажну сумњу да је вест пласирана непрофесионално или фабрикована у пропагандне сврхе.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5Ud



Categories: Противу дезинформација

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. 1 som nista ne znaci, vec trebaju 2 svedoka, pa da pozovemo ruse u haski tribunal na zurku zracenja – zato gebelsovski mediji laju u parovima, nikad kao slobodni strelci

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading