Драгољуб Петровић: Како је граница Карлобаг – Огулин – Карловац – Вировитица постала Парови – Велики Брат – Фарма – Малдиви

dragoljub-petrovic-1У предизборним кампањама политичари имају обичај да се обуку „кежуал“, подврну рукаве на кошуљи, окупе око себе зачешљани и дотерани страначки подмладак, те праве некакве емисије зване „плаћени термин“ где изгледају као реномирани визионари окружени младим људима, будућношћу наше земље. Професор др Војислав Шешељ смислио је потпуно други концепт: обуче се ко продавац бабура на џакове са Кванташке пијаце који је игром случаја открио турске „ла кост“ мајице, окупи око себе рашчупани и изгужвани талог наше земље, и прави емисије где изгледа као реномирани „марсовац“ окружен реномираним старлетама, будућношћу наше земље.

И тако је од радикалске пароле: „Где су српске земље, ту су српски радикали“, професор доктор Ш. почео да дела под геслом: „Где су српски ријалитији, ту су српски радикали“. Граница Карлобаг – Огулин – Карловац – Вировитица пробила је континенталне границе па се сад протеже на линији Карлобаг – Парови – Велики Брат – Фарма – Малдиви.

Прексиноћ је био на „Фарми“, ваљда као стручни консултант за клање ван стандарда Европске уније. На визит карти му више не пише: „Кољем по бившим југословенским републикама“, већ: „Кољем по српским пољопривредним газдинствима под видео надзором“.

seselj-farma

– Кад будете клали свиње крајем новембра, најбоље вам је да их кољете зарђалим кашикама за ципеле, онда се никада аутопсијом не може утврдити од чега је жртва подлегла, да ли од последица клања или тетануса – ваљда је у свом препознатљивом стилу посаветовао „фармере“ са Пинка како да заварају ЕУ. Јер пола Србије мисли да је ЕУ организација чији је основни циљ да спута свеколико српство да коље свиње и пече ракију по традиционалним рецептурама.

Кристијан му је вероватно рекао да његово искуство говори да је свињокољ најатрактивнији ако имаш снајпер.

Пре „Фарме“, Шешељ је био у „Паровима“, као признати стручњак за Малдиве, вековну српску територију у Индијском океану. У своју емисију звала га је чак и „она плава“ са Студија Б, иако у Студио Б већ годину и по дана није крочила опозициона нога. Редован је и у „Тешкој речи“.

Што указује да је Шешељ задржао престижни статус „омиљеног опозиционара“ који му је доделио још покојни Слоба.

Е сад, та Шешељева медијска поплава наступила је после једног занимљивог феномена: тек када је почео да прича како у свом животу није видео већег тупсона од Томе Николића и већег генија од Александра Вучића. Зато ваљда Шешељ пред сваки ријалити има трему како не би помешао суштину: рецимо, да изјави како није видео већег генија од Томе Николића и већег тупсона од Вучића.

Што ти је живот: одеш 11 година у Хаг да браниш српство, а после тога постанеш потрчко свог бившег потрчка по ријалити шоу програмима.

sladana-era-sesel

Океј, можда је некако и логично да учесници „Фарме“ организовано окруже најмлађег доктора наука у бившој СФРЈ и са њим сасвим озбиљно проћаскају о стању у нашем друштву. Јербо нам такве емисије фале од када је „Утисак недеље“ пребачен на Јојкићев канал (код Панчева).

Истина, између „Фарме“, „Парова“, „Малдива“ и Централне отаџбинске управе Српске радикалне странке нема неке суштинске разлике. Једино што је Централна отаџбинска управа расадник талената: из ње је потекло све што данас води Србију, док ће ови остали, како ствари стоје, тек да добију шансу.

Кад се заврше „Парови“, почну „Малдиви“, а кад се заврше „Малдиви“, почну „Парови“. У тим граничним моментима, обично, сви учесници „Парова“ пређу у „Малдиве“, а онда сви учесници „Малдива“ пређу у „Парове“. Потом сви ђутуре пређу на „Фарму“.

Та интеракција, истина, личи на српску политичку сцену. И ту, с времена на време, сви учесници „Парова“ пређу у „Малдиве“, или, једноставнијим речником речено, сви учесници ријалити шоу програма Централна отаџбинска управа пређу у ријалити шоу програм Српска напредна странка.
Тако да се, ко и у ријалитијима, не зна „ко ту кога“.

(Данас/НСПМ, 30. 9. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5Rb



Categories: Преносимо

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Ријалитији сметају зато што се људско зло приказује пред камерама. А ријалити звани живот не смета јер се људско зло не одиграва пред камерама, него скривено.

  2. Да није наручен, чланак би био скоро па симпатичан.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading