Србољуб Живановић: Степинац лично покрштавао жртве

Председник међународне комисије о Јасеновцу антрополог проф. Србољуб Живановић о логору Јасеновац и стравичном страдању српског народа, Степинцу и Римокатоличкој цркви.

srboljub-zivanovic-fsk

„Нису Хрвати као нација геноцидни, њих је Римокатоличка црква вековима васпитавала да мрзе све оне који нису католици, у првом реду православне Србе, затим Јевреје, а што се тиче Рома – њих нису ни сматрали за људе него за гамад коју треба апсолутно искоренити. Што се тиче ‘надбискупа геноцида’, како га је назвао италијански историчар Ривели, Алојзија Степинца, могу да кажем да је он лично насилно покрштавао жртве, о томе су говорили многи сведоци који су били покрштени. Недавно је дао сведочење један од жртава јасеновачких логора који је лично посматрао када је Алојзије Степинац клао српску децу“, рекао је председник међународне комисије о Јасеновцу.

О могућности да Степинац постане светац, проф. Живановић је подсетио да је он био током Другом светског рата члан хрватског Сабора. У то време Србима, Ромима и Јеврејима је забрањено да иду тротоаром него су морали да иду средином улице као стока, а да Степинац никада није дигао свој глас против таквих ствари. „И сада један такав злочинац треба да постане светитељ тзв. Римокатоличке такозване цркве. Увек кажем такозване цркве, јер то није црква већ једна организација, која се одрекла Симбола вере, која се одрекла Господа Исуса Христа и на његово место поставила једног непогрешивог човека кога називају папом.“

Погледајте цео разговор овде:

Разговарао: Ранко Гојковић, православни публициста

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фонд стратешке културе@youtube, 14. 9. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5MR



Categories: Преносимо

Tags: , , , , , , , ,

2 replies

  1. А сада с нестрпљењем исчекујемо неки коментар Јове рокера, јер то је његова обавеза, да он напише, а ми из прве руке прочитамо, у ком ће се правцу даље одвијати “мировна мисија” тврде столице из Ватикана.

  2. Ко је па сад, Воја рокер?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading