Тако је говорио премијер Хрватске Зоран Милановић (о Србији и шире)

ss-face-240Колико год председник Владе Србије Александар Вучић говорио да расте углед Србије у свету – можда и расте ако је принцип „што послушнији то угледнији“ – толико у оном што се зове „регион“ добија нескривене пацке. Албански дрон у Београду, покушај линча у Сребреници, а сада (нема друге речи) отворено понижавање у режији хрватског премијера Зорана Милановића.

Знам да они који не воле најмоћнијег човека у Србији имају једну дозу усхићења за горе набројане скандале и неуспехе, али свакако треба имати у виду да оно нису понижења само А. Вучића него и свих нас. У то име, са (више него братског) сајта Изјаве.нет преносимо изјаве З. Милановића и онога што му је, очито, допуштено да изјави.

А. Л.

Тако је говорио Зоран Милановић

Зоран Милановић

Зоран Милановић

Жао ми је због овога, али ове мере су смешне. Ми ћемо имати малу штету, а они велику. Неће бити рата и насиља, али је понашање Србије ненормално.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, коментаришући затварање српско-хрватске границе због миграната, „Спутњик“, 24. 9. 2015.

Ја сам велики пријатељ Срба у Хрватској, али Србијанци су нешто друго.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, после самита ЕУ о мигрантској кризи, „Спутњик“, 24. 9. 2015.

Србија уопште не контролише своју границу. Ја их ни данас за то не оптужујем. Али, да ми неко други дан од почетка кризе из Београда дели савете, а већ годину дана не функционише као држава, па не долазе сви ти људи с Мадагаскара, сви долазе из Србије.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, „RTL”, 21. 9. 2015.

Орао не лови мухе. Ми смо орао.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, реплицирајући Александру Вулину у контексту мигрантске кризе, „Танјуг“, 18. 9. 2015. 

Желео бих да истакнем како је Хрватска током Другог светског рата имала највећи удео антифашистичких снага међу становништвом у окупираној Европи. Грађана Хрватске било је највише у партизанским трупама током рата. Истичем ово како бих објаснио да за починитеље гнусног чина у Сплиту нема подршке, ни разумевања у хрватском друштву.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, у писму Уефи поводом кукастог крста на трави „Пољуда“, РТС, 10. 7, 2015. 

Сви ти људи били су исто политичко друштво деведесетих година. Све што тражим од тебе [српских власти] је да кажеш да су Шешељеви наступи зло и од тога се ограђујем. Верујем да би она претходна власт у Београду то направила, ова из неког разлога неће. У таквим околностима је смешно да идем тамо.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, РТС, 28. 11. 2014. 

zoran-m-izjave

Хрватска власт и ја лично никада нисмо бежали од одговорности за нефункционисање хрватске власти на сопственој територији после ослобођења земље. То сам назвао хрватском срамотом и неодговорношћу. То је једно, али свако претеривање је друго.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, о акцији “Олуја” приликом посете Београду, РТС, 16. 1. 2013.

Хрватска подржава Србију на путу ка ЕУ, не као фразу, већ као садржај – и зато што нам је то у интересу. Србија ће имати тежи посао него остале, нове чланице ЕУ. Искуство имамо, ментори не желимо да будемо јер смо били ментори себи, али желимо да будемо сарадници и суседи.

Зоран Милановићпремијер Хрватске, приликом посете Београду, РТС, 16. 1. 2013.

Дошао сам у Београд да видимо можемо ли боље… Србија и Хрватска су две земље које су прошле кроз тешке године, што доказује да политика није само разум већ и осећај.

Зоран Милановић, премијер Хрватске, приликом посете Београду, РТС, 16. 1. 2013.

(Изјаве.срб)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5Ml



Categories: Месечна доза изјава

Tags: , , , ,

3 replies

  1. Арсеналу изјава треба дописати још две.

    *

    23.9.2015.

    „Србију не прозивам, али могу им поручити да мало снизе тон и што би се рекло у оном вицу: Шарај мало, брате. Дакле, шаљи то мало горе у Мађарску и Румунију, шаљи и у Хрватску, ми ћемо мало на све стране.“
    -Зоран Милановић, премијер Хрватске, о таласима миграната, „Око магазин“ РТС-а
    https://www.youtube.com/watch?v=StLQqT28E-I

    „Оно што је битно је јесте понашање Србије и Срба у Хрватској који немају пуно пријатеља у Хрватској као што сам ја, често на моју политичку штету.“
    -Зоран Милановић, премијер Хрватске, у контексту мигрантске кризе, ТВ Н1
    http://rs.n1info.com/a94938/Svet/Region/Milanovic-o-blokadi.html

  2. Још једно дописивање.

    *

    25.9.2015.

    „Можемо пуштати људе у поља, као што то ради Србија, али то онда није држава. То је случајна држава, неорганизована држава, која жели ући у ЕУ и морају јако добро размислити како се мисле понашати у ЕУ, јер ово је за мене јако лош сигнал. “
    -Зоран Милановић, премијер Хрватске, о мерама и контрамерама Хрватске и Србије у контексту мигрантске кризе, „Танјуг“

    http://www.blic.rs/Vesti/Politika/593384/MILANOVIC-NASTAVLJA-DA-PROVOCIRA-Srbija-je-slucajna-drzava

  3. Не било ми замерено од стране домаћина и гостију блога, извршићу још једно дописивање. Мислим да вреди.

    *

    „Човек неће. Објасните ми из којих мотива то неко може одбити? Може ли понуда бити јаснија, добронамернија и прецизнија? Дакле, нећеш, имаш мотиве, јер си с неким у талу. Јер разговараш с Будимпештом, тајно се састајеш с Карамарком [ХДЗ] у Загребу. То је све екипица. Одбијаш моју добронамерну, структурирану понуду, која ме кошта, да заједно решимо проблем. Да на Хоргошу, на том прљавом зиду, који је срамота Европе, искрцамо хиљаду и нешто миграната, а други нека иду на Бајаково. Па нисмо ми затворили врата људима. То неће. Дакле, те финте може продавати само онима који их хоће купити.“
    -Зоран Милановић, премијер Хрватске, о понуди флоте аутобуса Александру Вучићу за превоз миграната са српско-македонске границе, „Јутарњи лист“/Б92

    http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2015&mm=09&dd=25&nav_category=167&nav_id=1043816

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading