Драгослав Пакић: Срби неће ући у Европу, али без проблема улазе у четвртфинале Европског првенства

Хрватска би Ђоковићу морала бити захвална до неба. Пошто је Србин декласирао Хрвата Чилића и целу шаховницу обојио у црно, одмах затим је то исто приредио и Швајцарцима почистивши Федерера на Отвореном првенству Америке заједно са америчким навијачима.

ndj-pol

Извор: Политика

Тако је Хрватску довео на ниво Швајцарске.

Постоје, додуше, између Швајцарске и Хрватске и неке занемарљиве разлике, али временом ће све то бити испеглано. Иако Швајцарци све пеглају на пару – основно средство њиховог умећа су паре – а Хрвати још увек користе пеглу на жар, нема разлога за забринутост јер су у питању традиционална опредељења и једних и других.

Поред тога, Швајцарци немају море, али имају Министарство морнарице, а Хрвати, држећи се истог принципа, имају Министарство финансија.

Најуреднију Свету столицу на свету чува Швајцарска гарда у кловновским униформама па се посетиоци, при обиласку, непрестано крсте питајући се да којим случајем нису залутали у неки циркус. Хрвати су недавно открили да је Јајце хрватски краљевски град и чим дођу до сазнања да постоји и неки хрватски краљ, сличну гарду ће сместити у Јајце, или најближу околину, мало отпозади. Док им ова идеја не допре од Јајца до мозга, мораће да се задовоље Међугорјем.

Швајцарци имају Виљема Тела („’Тела ил’ не ‘Тела – питање је сад“, Шекспир у швајцарском тумачењу), Хрвати су просто заљубљени у свог Јелачића Бана. Знајући шта је неутешна љубав, Срби су, пошто су се ратосиљали комунизма, те црвене пошасти, Хрватима великодушно понудили свога Црвенога Бана што су ови оберучке прихватили. И, што каже она чувена рекламна понуда, мирни Срем, Банат и Бачка, три срца – Раденска. Једино питање које остаје отворено је чиме ће Басара да се поштапа у обрачуну са својим неистомишљеницима, односно Србима без свога бана.

Хрватска промућурност и економичност у емоцијама швајцарског типа види се и по одлуци да у кошарци изгубе од Чеха чиме свесно заобилазе Србију. Боље им је да доживе бламажу од својих бивших сународника из пропале Аустроугарске, него од бивших сународника из пропале Југославије.

Извор: Дневник.хр

Извор: Дневник.хр

Уосталом, кошаркашке судије су толико пристрасне кад су Срби у питању, да то доводи у питање регуларност целокупног првенства. Кад год неко постигне тројку судије високо дигну руку са три испружена прста опонашајући српске навијаче да је то за посматраче слабијих живаца и њихове љубимце толико депримирајуће да се предају унапред. Очекује се да ће због такве неуравнотежености судијских критеријума бити захтевано да се укину погоци за три поена и да се, уместо три прста, уведе лакат. Неко се сетио да упита шта ће бити ако Срби одлуче да постижу само по један поен па судија противничкој екипи почне да показује само један прст – средњи.

Чеси су, уосталом, пошто су ушли у Европу, смогли снаге да просикћу кроз зубе: „Некада је било добро, а сад је много боље, али би било још боље када би опет било добро.“

Срби никада неће ући у Европу, али без проблема улазе у четвртфинале Европског првенства.

Полазећи од Ђоковићевих успеха сасвим је нормално што им тамо и није место. Једино место које Србима одговара је – прво место.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5FG



Categories: Сатиристика

2 replies

  1. Диван текст!

  2. Духовито-досетљиво.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading