Српски либерални савет: О Дражи четири месеца касније или Српски заборав

Заборавност је најраспрострањенија болест међу Србима. Пророчки тачно, то је тврдио и портпарол НАТО-а Џејми Шеј пре шеснаест година, подстичући бомбардовање наших градова: „Спокојно бомбардујте Србе, они ће то и онако веома брзо заборавити.“

draza-boja

Само четири месеца након рехабилитације генерала Михаиловића и судском констатацијом да се он има сматрати неосуђиван, на делу видимо трећу фазу борбе против њега и његовог дела. Након што се, као кула од карата, срушила конструкција о његовој издаји и колаборацији, покушало се да га прикажу као неспособног и недораслог а – када се и то показало немогуће – активирана је трећа фаза: прећуткивање и заборављање.

Следеће године ћемо обележити 75 година од нацистичке агресије на Краљевину Југославију и почетку херојског отпора српског народа, чија је персонификација управо генерал Михаиловић. Не дозволимо да заборав прекрије нашу антиокупаторску и антифашистичку борбу, обележимо на достојан начин херојска дела српских официра и војника који су одбили да положе оружје и наставили су борбу против Немачке и њених савезница.

Због тога позивамо српску јавност, новинаре и јавне раднике али и власт да подрже иницијативу Српског либералног савета и на достојан начин, дајући имена улицама и обележавајући значајна места везана за живот генерала Михаиловића и борбе његових јединица, не дозволе да заборав по ко зна који пут прекрије наше историјско сећање. Сећање каквог немају наши суседи и бивша „браћа“ која су служили окупаторима некад и сад!

Генерални секретар Српског либералног савета

Александар Недић


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5xh



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading