Андреј Фајгељ: НАТО ботови љигавији од Вучићевих

Раскринкао сам лицемерје НАТО активиста поводом миграната. Како су реаговали НАТО ботови?

Када је НАТО лобисткиња Јелена Милић разгласила да је примила мигранте у своју кућу, српски медији су одговорили хвалоспевима: BRAVO! Direktorka CEAS primila imigrantsku porodicu iz Sirije u svoj dom.

jm-migranti

Искрено одушевљење које је преплавило јавност било је спонтано и једнодушно као у Северној Кореји.

Нико није приметио – не до Бог! – да су ти „мигранти” побегли од последица атлантског интервенционизма којег Милићева заступа. Нико није приметио – далеко било! – да најезда десетина хиљада исељеника преко наше границе више подсећа на инвазију него на миграцију. Нико није питао – пу пу пу! – како ћемо утврдити има ли међу њима терориста. Нико није питао – Боже сачувај! – је ли Јелена Милић у свој дом примала и српске избеглице, нпр оне са Косова, које су такође бежале од атлантског интервенционизма.

Док су плаћени активисти честитали плаћеним новинарима, и тако у круг, остатку Србије се окретао стомак.

https://twitter.com/fajgelj/status/636095006026113024?ref_src=twsrc%5Etfw

Либерали су толики фолиранти. Прави одговор на њихове простачке трикове је исмевање.

Либерали су реаговали претњама и увредама, као и увек кад намиришу другачије мишљење. Напали су ме проверени ботови из редова новинара, политичких и НВО активиста: Јелена Милић („срамото државе и друштва Србије”), Жарко Богосављевић („једном фашиста увек фашиста”), Јадранка Јовишић („Ја сам вама лепо говорила да је Фајгељ луђак”), Славиша Лекић („не призивај куцање на својим вратима”) и други.

nato-botovi-fajgelj

Иако су утицајнији, насилнији и далеко боље плаћени, НАТО ботови су једини смешнији од СНС ботова.

Опрема: Стање ствари

(Блог Андреја Фајгеља, 25. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5u3



Categories: Преносимо

24 replies

  1. Г. Фајгељ, имате моју подршку!

  2. Фајгељове идеје ми се некада свиђају, некада не, али овде је погодио суштину: као овдашњи борви против капитализма који примају дотације од НЕД-а и разних немашких штифтунга тако делују и НАТО активисти тобоже се старајући за избеглице које је произвеле политика коју свесрдно подржавају и за то су одлично плаћени.

  3. “Дивна” слика Милићке са несрећном децом. Већ је постављено питање, колико је српске, ромске и остале деце у животу примила у кућу. Мене је “импресионирала” галерија алкохолних пића иза БОРКИЊЕ. Просто су ми кренуле зазубице и процуреле бале.

  4. Све горе наведено је тачно. И да су аутори усликаних твитова преплаћени и љигави ботови, и да је Фајгељ нациста склон злоупотребама. Једина лаж је да су Милићка, пијани Лекић, Јовишићка и слични – либерали. Они су социјалисти, и утувите то више у своје дрвене главе. Из социјалисте се еволуира у комунисту (и обратно) из либерала у фашисту, али ту повратка нема.

  5. @ prevrat
    Најгоре је, када се олако употребљавају поједини појмови. Па тако неко треба да нешто, утуви у дрвену главу. Можда би вредело погледати, шта је по дефиницији “социјалиста”, “либерал”, па и “комуниста”. Олако прогласити некога за либерала, социјалисту и комунисту, доводи до бесмисла коментар. Значило би мало објаснити, Фајгеља, као нацисту(опет фрљање!). Може се само схватити, као покушај, да се скрене пажња, а то је вазда радио и Шешељ. Да ли Вас могу због тога изједначити са Шешељем?

  6. @слободан млинаревић
    Заправо је просто… Социјалиста се залаже за систем у коме се добра деле према потребама, без обзира на то ко их је и како створио, комуниста је екстремиста који нема времена да чека да до таквих односа у друштву дође еволуцијом, већ се труди да покрене револуцију у којој би уз помоћ демагогије и терора могао да победи.
    Либерали се залажу за друштво једнаких шанси, а пошто примитивци који преовлађују у већини данашњих држава никако не могу да схвате да није битно кога знаш него ШТА знаш, да би друштву једнаких шанси мало припомогли да се устоличи многи (не сви, чак не ни већина) постају фашисти. Попут задњих петнаестак кабинета председника САД…
    Нацисти су људи који се залажу за социјализам унутар једног народа или етничке групе.

    У случају нашег веселог твитераша, Бог даје сваком према заслугама (највише њему, па Паровићу, па оном Тркуљи, па саветници за маркетинг…), а након што они задовоље своје потребе (ако их икад задовоље) – остатак се дели на чланство у странци. Тако за Вас и мене не преостаје ништа 🙂 јер сте Ви комуниста а ја либерал – значи непријатељи “срБства/јединства” како га замишљају деца Словенаца, комуниста, газда које обрађују стотине хектара државне земље добијене у закуп под условима који нису за прост свет… Та ман’те ме, Слободане, нису они вредни наше дангубе…

    А ако баш инсистирате, имате широм интернета о тој врсти родољубаца; Фајгељ, Трећа Србија, ЈП Информатика… Јел’ знате да је та “странка” чим је преузела свој део власти у НС одмах на рачун неког анонимног музиканта уплатила 300 000 евра? Они му издају ЦД, а онда се тај исти ЦДЕ продаје чланству и тамо где Паровић и Фајгељ имају утицаја, па ће се паре вратити… Ко не купи ЦД – није никакав Србин. Питајте их колико ЦДова су продали, тј колико новца је враћено у благајну Културног центра. Ово је сличност са Шешељем, али слични су му Фајгељ и дружина а не ја. Моја писанија нико не мора да чита и да за то плаћа, њихова морају… Иначе су лоши Срби. Поздрав

  7. Блиц није српски медиј, већ новина која излази у Србији. Одиграо је прилично велику улогу приликом извођења “октобарске револуције у Србији” – па то није сметало онима којима данас смета. Што би рекао Миле Новаковић данском официру који је на најстрашнији начин сазнао да постоји Бог – не питај за ким звони – крив си за масакр над 12 немоћних цивила.
    Оно што јесте проблем је што је ова лујка поентирала, док је човекољубље СПЦ на ферагосту. А којекакве парасббске и псеудо-патриотске удруге су уместо да се нађу и бар сликају, затражиле да се мигрантима одсецају главе, “јербо су тамо терористи инфицирани еболом, а дошли су само са намером да населе Србббију”.
    Један број Срба је престао да буде родољубив и хришћански, треба им опција коју ће да заокружи, па да то неко већ одради уместо њих. Ако не – онда су издајници. А др Фајгеља је познатим учинио Вучић, ако ћемо искрено. Да СНС није дао сагласност – расколници из Двери тешко да би видели власти у Новом Саду и директорског места у Културном центру.

  8. Са коликом мржњом наступају ти нато лобисти и проЕУ активисти. Повраћа ми се од њиховог лицемерја и њихове отворене мржње која кипи из њих.

  9. “…музиканта уплатила 300 000 евра? Они му издају ЦД, а онда се тај исти ЦД продаје чланству и тамо где Паровић и Фајгељ имају утицаја, па ће се паре вратити… Питајте их колико ЦДова су продали, тј колико новца је враћено у благајну Културног центра.”

    Дајте више информација и веродостојне изворе/линкове за наведено.
    Колики је годишњи буџет КЦ у Новом Саду, преко 300.000 евра?
    На места управника КЦ се обично постављају сестре и свастике утицајних људи, није то неко много важно место, не сматра се значајном привилегијом за некога ко има озбиљне аспирације у политици. Не треба они да кажу колико је чега продато, већ они који тврде да уопште јесте.

    Не сумњам априори у све што сте навели, али имам доста разлога за озбиљну резерву. Зато, дајте нешто конкретно.

  10. ТАМО ГДЕ НЕМА ИСПИСАНЕ ЋИРИЛИЦЕ, НЕЋЕ БИТИ НИ СРБА НИ СРБИЈЕ: САМИ ПРОТЕРУЈЕМО ЋИРИЛИЦУ И ТАКО ТЕМЕЉНО УНИШТАВАМО СЕБЕ И СРБИЈУ

    Док се ми свађамо и “белом кугом” и пљачком међусобно убијамо, “имигранти” ће нам напунити земљу и Србије неће бити јер неће бити ћирилице и срба. А Ћирилицу смо већ сами сатерали у ћошак, око десетак преосталих процената азбуке. Туђе писмо је већ променило Србију и убило 90 одсто српског идентитета. Тамо где нема исписане ћирилице, ту нема и неће бити ни Срба ни Србије.

    Запамтимо сви, док нас има, шта сам овде записао.

  11. Д. З.
    Збиљићу, тешко, да ће неко твоје “мисли” запамтити!

  12. @србски
    Извињавам се Вама и осталим читаоцима што сам изнео неистину у вези Андраја Фајгеља и његових склоности ка самовољном трошењу повереног новца, давно беше па се заборавило… Тркуљин CD није финансирао КЦНС него ЈП ИНФОРМАТИКА и њен директор Дејан Челар (http://www.nadlanu.com/pocetna/info/drustvo/JP-quotInformatikaquot-potrosilo-300000-evra-za-album-Slobodana-Trkulje.a-179842.295.html) са којим г. Фајгељ нема никакве везе, осим што су (у то време били) чланови исте странке, политички истомишљеници и постављени директори.

    А што се Фајгеља, он је само (по закону наравно) запослио саветницу са платом од 1000 евра месечно. Али то је стварно безначајно кад се зна какви су остали…

  13. “А што се Фајгеља, он је само (по закону наравно) запослио саветницу са платом од 1000 евра месечно. Али то је стварно безначајно кад се зна какви су остали …”

    Ценим људе који умеју да се извине за омашку – оне свакоме могу да се десе – то је одлика високе културе која је веома ретка код нас. Хвала Вам.

    Али, опет, знајући да код нас не влада баш потпун неред, ни горе наведено тврђење ми није веродостојно без провере. Радна места и плате за њих у државним/градским институцијама су доста чврсто регулисана и нема много места за (толику) самовољу. Има места за злоупотребу тзв. трошкова (дневнице, мобилни телефон, репрезентација), али према мом познавању ствари практично је немогуће измислити радно место и дати непрописану плату за њега. Одакле, ако не стиже из буџета?
    Ако место саветника није предвиђено прописом, онда би такав случај представљао значајно кршење закона. Ипак, у Србији не влада толико безакоње.

  14. “Радна места и плате за њих у државним/градским институцијама су доста чврсто регулисана и нема много места за (толику) самовољу. ”

    Била једном председница Врховног касационог суда, позната по реченици- лапсусу “добро јутро, ДОБИЛИ СМО пресуду…”, која је ономадне сама себи уделила четири плате месечно у износу од 4500 евра. Што и није нарочито много ако је реч о судији врховног суда, тачније о председници, али то није много у Норвешкој… У Србији где је просек плате десет пута мањи (а и он је набилдован пошто у просек улази и њена и плате њојзи сличних) плата од 4500 евра је безобразно и непристојно велика. Знате ли како је толика плата образложена? Са: “Нису ми примања БАШ толика, а и да јесу – то закон не забрањује…”. Сигуран сам да ни Фајгељу закон не забрањује да запосли саветницу, али образложење му је било антологијско: “Онај ко ме критикује има петнаест таквих службеника…”. Дакле, ако “онај” краде – подразумева се да ја имам право да крадуцкам?! Ако неки судија запосли сина као судију, ваљда и неки председник општионе има право да запосли свога као саветника? И ништа од тога закони не бране… Само, онда би било лепо да се не правимо поштењачине и “нешто другачије”, већ рецимо јасно и гласно да смо исти као и претходни јер “то закон не забрањује”. Мој спор са Фајгељем и његовим друштвом није личне природе. Ја критикујем двоструке стандарде и недостатак принципа. Мене не импресионира ничија диплома нити титула, могу да ме импресионирају само резултати. За сада их не видим, а одавно сам научио да речи не обавезују, барем не у Србији. Поздрављам Вас

  15. Разумем Вас, поштујем Ваш став, ни ја се не везујем за личности, већ за дело, и волим принципијелност.
    Баш зато, реченица “Сигуран сам да ни Фајгељу закон не забрањује да запосли саветницу” ми не звучи као чињеница, већ као уверење. Ја стварно не знам ништа о том случају, и не би било велико чудо да још један од оних који причају једно, у стварности раде друго. Да ли је Фајгељ запослио ту саветницу, или није? Како се она зове? Зашто ју је запослио? Одакле јој је исплаћивана плата – 12.000 евра годишње за КЦ било где је значајан новац? Колика је онда његова плата била – ако је њена толика, његова је морала бити виша, а таква плата у једном КЦ , хм, хм …. ? Колико ли тек онда имају они који су више у Градској хијерархији, све до градоначелника и разних председника овог и оног?

    Ако је све то тачно, онда су размере корупције веће од оних које сам ја мислио да постоје. Размере корупције, иначе, јесу мноооооооооооооого веће од оних за које обични грађани знају, али начин таквог запошљавања је карактеристичнији за нешто више нивое власти. Не знам, опет, све је могуће (и те како), само бих волео да имам веродостојније податке од пружених.

  16. За разлику од Вас, ја сам сигуран да “закон не забрањује” да директор Културног центра (или било које државне установе) запошљава блиске сараднике. Нису они класични криминалци попут неког Јерковића, Шарића или неког од ових новопечених грађевинара, они су штребери који су се преваром бесловесног бирачког тела дочепали комада власти, предлажу и изгласавају законе који им омогућују да ЛЕГАЛНО мувају са буџетским средствима, а када “затворе комбинацију” закони се мењају и допуњују све док се мућки не изгуби сваки траг… Истовремено, (пот)плаћени новинари свакодневно лансирају нову аферу којом се јавност замајава, па се тако и мени десило да заменим актере две афере у Новом Саду; срећом, нисам заборавио која странка је у питању 🙁

    Што се тиче саветнице директора КЦНС – истина је (http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/fajgelj-politicko-cudoviste-sns-i-ds_606139.html), а она је остала на свом радном месту и након оставке директора. Очигледно закон није прекршен, њене услуге су потребне и новом директору само, што онда ‘наки човек поднесе оставку, забога?! Али лако је мени за њега, барем ће имати времена да ради оно што воли http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/ds-direktor-kc-pozirao-sa-ubijenim-jelenom_528606.html

  17. @prevrat
    Сви наведени подаци су из новина. Тешко је сазнати, шта је тачно. Можда је корисно, да покушамо, да нечији лик и дело посматрамо, ДОНЕКЛЕ, изоловано од новинских коментара. О Фејгељу знамо: Млад човек, школован, породичан, више деце од происека, изузетно писмен. Шта је још потребно, да има? Резултати рада: изабран за директора Културног центра Новог Сада, онемогућио непримерену изложбу, увео ћирилицу у рад КЦ, писао текстове, који су одисали бригом за Србе, српски народ. Пре истека мандата га сменили. Био у Трећој Србији. Лично сам против и не разумем, шта је неко желео да каже, измишљајући прву, другу, трећу, а можда ће бити још нека Србија? Он је био у тој трећој и ја могу, донекле, само то да му замерим. Како треба неко да се понаша, да ради, понављам ДА РАДИ, а да га ми не пошаљемо у блато? Много је КРУПНА грешка, коју сте направили, а спремни сте, да сваком другом стављате примедбу и замерку за учињену, можда, грешку. Да ли да СВАКУ, чињеницу, коју наведете, морамо проверавати. А понављате: ” ономадне сама себи уделила четири плате месечно у износу од 4500 евра”. Зар Вам не пада на памет, да је то неки “новинар” сложио у оквиру напада на правосуђе и корупцију у истом? Све ми се чини, да селективно бирате новинске податке, онако како одговарају, унапред утврђеним тезама. Да ли сте сигурни, да ЗНАТЕ, како функционише капиталистички систем у свакој држави?

  18. @ слободан млинаревић
    С Вама је понекад стварно тешко разговарати.. Подаци су из новина…А одакле бих ја то побогу требало да добијам информације?! Новински напис који није демантован сматра се истинитим. Јел’ сад треба да доказујемо и да је сунце врело а лед хладан?!

    “Млад човек, школован, породичан, више деце од происека, изузетно писмен. Шта је још потребно, да има?”
    Поново – не мислим на Фајгеља лично, али зар Ви стварно мислите да је ово што сте набројали довољно да би за њега неко гласао на изборима, или да би му се дала овлашћења да тзапошљава, отпушта, располаже буџетима?! Лично знам двадесетак људи који имају све “квалитете” које сте набројали, али ни један од њих нема шансе да постане директор (или уредник) било чега… Јер као личности нису погодни за манипулације, имају своје “ја” и не дозвољавају да им се неко тврди како је црно заправо бело, само зато јер је тај неко шеф странке, нечијег кабинета, итд. Већина њих се већ налази ван земље, управо зато јер знају оно што Ви очигледно не знате (мада сте остарили у Хамбургу) – знају како функционише право капиталистичко друштво. Има и тамо да неко у јавном сектору запосли “саветницу” али она одлази у пакету с њим… Ова Фајгељова је очигледно вансеријска чим ју је задржао и нови диша. Или је можда у њен уговор уграђена клаузула о великој отпремнини у случају превременог и једностраног раскида? Мислим – не знам, само питам…

    “Много је КРУПНА грешка, коју сте направили, а спремни сте, да сваком другом стављате примедбу и замерку за учињену, можда, грешку. ”
    Моја заборавност је можда пореметила миран сан г. Фајгеља, па се извињавам и њему, стварно нисам имао намеру да му пришивам оно за шта није одговоран. Нарочито јер има довољно проблема са оним што јесте његова одговорност… Ипак, мислим да јавне личности треба да буду још изложеније оку јавности, а Ви их слободно узмите за кумове или канонизујте, какогод. За сад ћу још само рећи да смо дебело заслужили овакве политичаре.

  19. @prevrat
    Ако Ви, верујете оно што пише по данашњим новинама, читај, таблоидима, шта остаје обичном народу, него да ВЕРУЈЕ моћнику? Остало је неразјашњено : “ ономадне сама себи уделила четири плате месечно у износу од 4500 евра“. Додали сте нови бисер:”Лично знам двадесетак људи који имају све „квалитете“ које сте набројали…”. Лично Вам НЕ ВЕРУЈЕМ, да сви ти Ваши пријатељи имају деце колико има Фејгељ и да су доктори наука и да знају толико страних језика. У Хамбургу сам био од 1984-1989 и није ми падало на памет, да тамо остарим, нити, да ми деца тамо заглаве. А било је у породици заинтересованих, да се тамо остане. Слажем се у потпуности са “С Вама је понекад стварно тешко разговарати”. То кажу и сви моји другови из детињства.

  20. “Остало је неразјашњено : “ ономадне сама себи уделила четири плате месечно у износу од 4500 евра“. ”
    https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CC8QFjAFahUKEwj10dD2hsvHAhUKWRoKHS__DFY&url=http%3A%2F%2Fwww.b92.net%2Fbiz%2Fvesti%2Fsrbija.php%3Fyyyy%3D2010%26mm%3D09%26dd%3D25%26nav_id%3D460595&ei=0PLfVfWpN4qyaa_-s7AF&usg=AFQjCNG3IOqwz-qLJdDsJ5r3yf4Fnqsgzw&sig2=sUnRaDC8JKJlKbgKklosRA

    Да којим случајем дођем на власт, дао бих вам и линк ка Тужилаштву и суду части Друштва судија Србије… Пошто од тога нема ништа, или се задовољите медијским написима, или уживајте у заблудама. ЗДРАВО!

  21. @prevrat
    Као и у случају, либерала, социјалиста и комуниста, дајете сопствено тумачење појмова. Због тога и долази до неспоразума. Написали сте:”која је ономадне сама себи уделила четири плате месечно у износу од 4500 евра.”. У линку на који сте ме упутили, реч је о примањима по различитим основама. Зарада, плата, накнада имају различита значења, те их у тачном значењу треба употребљавати. Рећи “сама себи” је такође непримерено употребљено, управо због чињенице, да се ради о различитим основима по коме она остварује месечне приходе или зараду. Рекао бих, да нисам у заблудама, већ само у покушају, да се појмови расчисте. Наравно, да се слажем, да је то непримерено и на граници пљачке, од стране судије Уставног суда, Врховног или неког сличног радног места у држави..

  22. Преврат: “Мене не импресионира ничија диплома нити титула, могу да ме импресионирају само резултати.”

    Слично томе, можемо речи: мене не импресионирају никаква открића, мене једино може да импресионира које су консеквенце. Фајгељ је, узмимо, гуја у недрима, што значи да ако сутра дође густо а ја му верујем на реч, то ће ме стајати главе. Добро, то о сутрашњици. Сад је расуло, он маргинална фигура, и ионако никоме не треба стопроцентно веровати. Одричем се тегобног задатка да дајем коначан суд о њему. Поготову што га видим као трице и кучине. Малтене сваки други посао ми је пречи. Чак и филозофирање.

    Ево мало филозофије: Оно што мени буди звоно за аларм је његов фанатизам; илити партизанштина.* То је веома често знак одсуства лојалности на дубоком нивоу, то је знак превртљивости.

    (* на речима: битно је што је _фанатизам на речима_ (а дела нигде или их је мало))

    Пре бих да се бавим очигледним делима и њиховим последицама. Шта има да неко 2015! – “раскринкава” Јелену Милић? Је ли она њега директно напала? Зашто овај човек шири образац нетрпељивости и етикетирања, укратко> руље? Руља код народа је једна страна онога чему је друга страна зла власт. Нити зле власти може бити без руље, нити би руља могла да себи дозволи то што ради без зле власти.

  23. @слободан млинаревић
    Таман сам хтео да вас упутим како поред живота у заблудама можете и да наставите да се правите блесави, Ви написасте:
    “Наравно, да се слажем, да је то непримерено и на граници пљачке, од стране судије Уставног суда, Врховног или неког сличног радног места у држави..” – што ме оставило у убеђењу да сте поштен, само мало задрт човек 🙂 па сам наравно одустао:

    Што се тиче: “… дајете сопствено тумачење појмова.” – овде не видим ништа спорно. Наравно да дајем СОПСТВЕНО тумачење појмова. Дајте Ви своје, па да дискутујемо чије је коректније. На етикетирање реагујем оштро, на аргументе контрааргументима. Као и сваки преживели либерал, уосталом 🙂

  24. @ Ivan K.
    Зачудо, немам шта да додам, већ одушевљено потписујем 🙂

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading