Укинут Youtube канал сајта Изјаве.нет!

izjave_baner_200x200Група (надобудних) грађана, организованих или „спонтано“ нахушканих, постарала се да канал сајта Изјаве.нет на Јутјубу буде „потопљен“.

Цитирамо безобално образложење сајта Јутјуб:

„Налог корисника Izjave Političara је укинут зато што смо примили више тужби треће стране због повреде ауторских права на материјал који је тај корисник поставио.“

Нити су набројани видео клипови који су спорни нити нам је речено ко све чини ту „трећу страну“. Напомињемо да су сви прилози били уредно потписани и да су то заправо били одломци са изјавама политичара и јавних личности, никад целе емисије. Но, узалуд: „трећа страна“ ипак није могла да трпи што су неки клипови имали и по више стотина хиљада прегледа!

izjave-blok-jutjub

Обавештење да је канал Изјава блокиран

Топ листа узнемирујућих изјава

Незванична листа видео записа изјава које су највише засметале, у текстуалном облику, гласи овако:

1. Избори обједињавају све оно што сте замерали – од Косова, економије, бољег живота, „Телекома“, […] нормалног избора судија, тужилаштво на које неће моћи да утичу тајна полиција и политичари. Не кажем да избори решавају све и да ће тећи мед и млеко. Али, ако не буде боље за шест месеци, сами морамо да купимо прње – јер су очекивања народа велика. Ја сам сигуран за себе.
Александар Вучић, заменик председника СНС-а, „Црно-бели свет“ РТВ-a, 23. април 2011.

2. Шеика Мухамеда [УАЕ] сам упознао случајно у ресторану, на ручку на који сам позван. Он је био изненађен да му тада нисам тражио ништа. Разговарали смо о историји, географији, филозофији. Он је веома образован и озбиљан човек. Тада ми је указао посебну част – лично ме је отпратио до хотелске собе. То је било удаљено један километар, кроз хотел вредности 4,5 милијарди долара који је био сав у злату.
Александар Вучић, први потпредседник Владе Србије, емисија „Србија, чекајући будућност“ РТС-а, 21. октобар 2013.

Александар Вучић о шеику и хотелској пратњи на сајту Изјава

Александар Вучић о шеику и хотелској пратњи (сајт Изјава)

3. Питање „јесам ли ја Вас звао?“ ушло је у моду претходних месеци и година. То питање се цинично поставља новинарима у лице, а они не смеју да кажу: „Да, јеси“. Могу да кажем – мене је звао, и претпостављам да ме зато никада није питао у емисијама, јер је знао да бих му одговорила. Проблем је што о томе нисам говорила на време. Нажалост, или на срећу, не спадам у беднике који снимају разговоре, али верујем да службе имају то снимљено…
Оља Бећковић, ТВ водитељ забрањеног „Утиска недеље“ на ТВ Б92, о Александру Вучићу, „Контекст“ на ТВ „Ал Џазири Балкан“, 3. октобар 2014.

4. Пре неки дан ми прилази бивши угледни привредник и рече да мора да ми исприча нешто. Вратило му се унуче из обданишта и казало да их је васпитачица питала ко је Вучић. Он [деда] се накостреши и крене да иде да бије васпитачицу, због индоктринације деце. Међутим, „разоружало“ га је то што нико од деце није знао одговор, само је један мали рекао: „Знам, то је онај чика што води Дневник.“
Драгољуб Жарковић, главни уредник недељника „Време“, о присуству премијера у медијима, „Зумирање“, 19. април 2015.

5. Апелујем да на први информативни разговор буде позван премијер [Вучић], јер је највећу панику дигао он када је позвао хиљаду Београђана да иду у Шабац који има 100 хиљада становника. Ви тада помислите да Шабац више не постоји. Када је држао седницу владе, гутао је кнедле и није могао да саопшти размере ужаса; ја сам тада сваки податак почела да множим са хиљаду.
Србијанка Турајлић, универзитетски професор у пензији, о привођењима на информативни разговор због ширења панике на друштвеним мрежама током поплава, „Утисак недеље“ на ТВ Б92, 25. мај 2014.

6. Председник је толико побољшао углед Србије у свету да ја то вама не могу да објасним. Кад читам Киплинга, он [Томислав Николић] ми је на уму – ради, труди се, трпи ударце и опет ради и труди се. Непосредна комуникација коју је имао са Федериком Могерини – рекао је искрено своје мишљење и то је њу апсолутно разоружало. Комуникација са светским дипломатама и званичницима је феноменална.
Станислава Пак Станковић, саветник председника Србије за медије, „Да можда не“ РТС-а, 16. април 2015.

pak-izjava

Станислава Пак о Киплингу и Николићу (сајт Изјава)

7. Потребно је да возило које врши транспорт има ону руку, да пребацује. И потребно је на местима где се суши буде више оних сушача влаге, да би се убрзао процес сушења. Имају произвођачи, ја сад не знам ко су… Има неких сушача на терену, а треба их знатно више. Из донација [треба] видети да ли има неко да их донесе.
Велимир Илић, министар без портфеља, на седници Владе Србије поводом санације после великих поплава, ТВ „Пинк“, 23. мај 2014.

Уместо закључка

Поздрављајући „трећу страну“, подсећамо их на следеће мудре речи:

„Свака љубав са протоком времена јењава, само љубав према власти са протоком времена јача.(…) Поручујем, водите рачуна да се не осилите.“
Из најаве емисије „Између два петка“ Радио Београда 1

(Изјаве.нет)

ПОГЛЕДАЈТЕ ЈОШ

Само две изјаве од горе набројаних су на другим каналима сачуване у облику у ком су биле и на каналу Изјава:


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5sB



Categories: Противу цензуре

3 replies

  1. смрад и нечовек никада сам не купи прње, већ буде најурен

  2. Ovo je najžešći globalni udar još od Vordpresovih upozorenja povodom Ukrajinske krize! Doduše ovde su akteri lokalni kao i tema, samo je izvršilac globalni servis.

  3. Коме закон лежи у издаји,
    трагови му смрде у изјавама.нет

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading