Фонд стратешке културе: Дан са премијером (видео)

Емисија „Дан са премијером“ одједанпут је најављена на телевизији са националном фреквенцијом. Гледаоци су остали у недоумици: да ли се ради о некој филмској премијери или баш, о председнику Владе Србије.

Беше ово друго. Наравно.

На сам дан емитовања, уз најаву је ишао и пропратни текст: „Како изгледа један радни дан премијера Србије? Ко су кључни сарадници Александра Вучића, како се спрема за битне састанке? Да ли премијер живи за политику, а ко живи од политике?

У емисији ’Дан са премијером‘…“

Тако смо поред „Парова“, „Малдива“, „Великог брата“ и „Фарме“, добили и ријалити-шоу председника владе. Ваљда први пут у историји да то ради један државник. Да све буде још бизарније, ради се о „плаћеном програму“. Или, Вучић је платио простор за емитовање две емисије од по десетак минута?! Не знамо ко је Вучићу ово саветовао? Можда Тони Блер. Али да се обрукао, то је већ сасвим извесно. Тешко да ће га после свега од стручнијих људи ико више озбиљно схватати. Ко још може озбиљно схватати политичара који се бори за рејтинг и гледаност на начин како то раде Станија, Сораја и Маца-дискреција. Да, предизборне анкете говоре да је Вучићу већ сада обезбеђен још један мандат на челу Владе. Али, са ким ће он ту Владу правити, који тим ће предводити, ко ће га саветовати…

Александар Вучић је дигао своју популарност маркетиншким триковима до небеса, али је истовремено изгубио поверење српске елите до самог дна.

Редакцијски коментар

Опрема: Стање ствари

(Фонд стратешке културе, 18. 8. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-5qa



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading