Никола Варагић: Позивам 7000 Срба и 7000 Бошњака испред Скупштине Србије

7000-nismoПозивам 14 000 Срба и Бошњака испред Скупштине Србије, 11. јула у 11 сати

Свих 14 000 Срба и Бошњака који дођу (по 7 000 и једних и других) прво да легну (одвојено 7 000 Срба и 7 000 Бошњака), а онда да устану и да се, сви заједно (измешани), међусобно поздраве, изгрле.

https://nikola5.wordpress.com/

Видети још:

Никола Варагић: Православнословенскогрчко-турскомуслиманско балканска конфедерација? (Стање ствари, 18. јун 2015)

Наслов и опрема: Стање ствари

(Блог Николе Варагића, 5. 7. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-52j



Categories: Преносимо

19 replies

  1. Никола Варагић је заборавио да позове и 7ооо полицајаца и 7ооо жандарма који би помогли да се међусобно ”загрле” и ”изљубе ”7ооо Срба и 7ооо Бошњака.
    Никола Варагић је заборавио да каже да би он био тај који би то све предводио,
    заједно са својом најближом породицом /родитељима, женом, децом…/,
    само се не зна да ли би био на страни Срба, Бошњака, полицајаца или жандарма?
    Али, не – он би био на страни Наташе Кандић ”Жена у црном”, педера…Вука Драшковића, Чеде Јовановића…или као представник америчке или британске
    амбасаде – оних који су закували тај ”БОСАНСКИ ЛОНАЦ”!

    Драган Славнић

  2. @Драган Славнић
    Тешко ми је, да коментаришем и то тако строго, јер уопште НЕ РАЗУМЕМ, шта је Никола желео, да нам саопшти. А тек ми није јасно, зашто је то пренето: “Наслов и опрема: Стање ствари”?

  3. Ja sam poruku Nikole Varagica razumeo ovako :

    1 – On poziva Srbe i Bosnjake da se posle zajednicke akcije svi zajedno izmesani pozdrave i zagrle. Prava stvar ! I krajnje vreme ! Srbi i Bosnjaci su isto pleme, ista krv, isti jezik, ista istorija i, last but not least, isti uspesi kad su zajedno ziveli. Necemo valjda doveka robovati ideologiji Slobe, Alije i Franje.

    2 – Nikola kaze i pise : NISMO GENOCIDNI !
    Sa pravom jer genocidni narodi nisu i nikad nece postojati, inace bi nemacki, turski, japanski i dr narodi bili smatrani za genocidne. Medjutim, u svakom narodu, u svakoj ljudskoj grupi, pa mozda i medju nama, postoje ljudi koji lazu i sire mrznju. Svuda postoje i zlocinci i naredbodavci. Niko nikada nije sudio niti ce suditi narodima. Nemacki zlocinci su sudjeni u Nirnbergu, nasi u Hagu.

    Ovih dana velike sile, u velikoj meri odgovorne za Srebrenicu, vode politicke igre oko “rezolucije”. To nije nas problem.

    Nas problem je : kako se uzdici i prevazici, kako zaliti njihove i nase mrtve, kako pomoci prezivelim zenama i deci bez roditelja, kako kazniti ili pomilovati gresne, kako pamtiti, kako ziveti zajedno . . .

    U ime srpskog naroda i buducnosti smatram da je prisustvo Srpskih zvanicnika u Srebrenici neophodno. 11og jula ce se tamo skupiti najvisi zvanicnici iz celog sveta.

    Odsustvo srpskih ostavilo bi vrlo los utisak.

  4. @Драган Славнић

    Позив је упућен добрим људима међу Србима и Бошњацима. Зато није потребно толико полиције. Нити очекујем долазак Кандићке, Драшковића или Јовановића. Као што не очекујем ни вас, ни људе попут вас међу верским фанатицима и ултранационалистима.
    Исто тако не очекујем да од Бошњака ту буду присутни разни изетбеговићи и орићи, већ људи као што је Хакија Мехољић (који у оном норвешком филму о Сребреници каже: ”Постоје добри и лоши људи. Алија је био лош човек”), или професор Салих Селимовић, и други који, попут Емира Кустурице, знају своје порекло.
    Нисам поменуо да се ”изљубе”, али пошто очекујем и долазак жена, што да не и то. Наравно, поштујући оне Бошњакиње које носе хиџаб.
    Пошто сам упутио позив, логично је да би предводио. Иначе сам пореклом из Сјенице, одрастао сам уз приче како су муслимани запалили наше село и слично. Све ми је јасно око прошлости, ништа нисам заборавио.
    Овај позив је реакција на позиве за окупљање испред скупштине, на резолуцију ВБ. Такође, надовезује се на текст чији је линк остављен. Суштина тог текста је да се Срби и Бошњаци међусобно помире и на тај начин да се избаце Енглези као посредници. Енглези спороводе политику ”завади па владај”. Ја покушавам супротно, и надам се да ћу успети, без обзира колико је агената МИ6, као што сте ви господине Славнићу, и на српској и на бошњачкој страни, који све радите да што више закувате ”босански лонац”.

    @слободан млинаревић

    Надам се да сада разумете шта сам хтео да саопштим, након овог коментара г. Славнићу. Додао би још да је то хришћански позив. Не знам да ли ће Бошњаци прихватити руку помирења, али наше је да будемо хришћани и да то понудимо. Хришћани се против зла не боре чинећи зло. То треба имати у виду и ако Бошњаци не прихвате руку помирења.
    Наслов је Стања ствари зато што је на мом блогу, одакле је пренето, другачији наслов.

  5. @Varagić Nikola

    Срби су се поклонили муслиманским сенима у Сребреници, али само онима
    који су стварно пострадали, а не и овим ”додатим” до 3,4,5,6,7, 8 хиљада, са
    тенденцијом ”раста” за сваку наредну годишњицу.
    А да ли се ико од муслиманских политичара поклонио и једном једином убијеном Србину у братуначкој регији, од њих 3267, званично утврђено и потврђено, од домаћих и страних стручњака?
    Можда је замисоа о измирењу и изводљива, али то се мора искључиво учинити
    испред амбасада АМЕРИКЕ, ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ, ФРАНЦУСКЕ…, јер су они ти
    који су толиком крвљу засејали семе нетрпељивости, а никако испред ДОМА
    НАРОДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.
    И шта мислите, гоподине @Varagic Nikola, ако се то помирење, грлење…
    преокрене у своју супротност – а свакако би се то десило, баш због присуства
    страног елемента, који хоће још ко зна колико СРЕБРЕНИЦА, – да ли бисте онда
    Ви, ”велики хришћанине”, преузели одговорност на себе и своје најближње???

    Драган Славнић

  6. Господине Варагићу, из многих коментара, разумео сам, да постоје тезе, које су од већине коментатора прихваћена, или нису оспорене. Прва, да је Александар Ујединитељ, био слуга неких светских група(више о томе зна господин Буковић) и друга, да је Броз, најавећи зликовац српског народа, био слуга и комунистичке интернационале. Из тога следи закључак већине, да су радили на штету српског народа, када су покушавали да окупе народе са подручја бивше Југославије. Немам појма и нећу, да улазим у њихове главе, ко је кога „волео“ и чији је „слуга“ био, али је очигледно, да су покушали, да направе некакво „помирење“. Верујем, да се слажемо, да су Срби и 1918 и 1945 показали и послали јасан „хришћански позив“ а делима после позива, јасно показали да то и мисле. Онако јасно и православно. Они други, ни после првог позива, ни после другог, а ни 1991. па до данас, нису показали ни да препознају позиве са српске стране, нити да их прихватају. Напротив! И сада Ви покрећете акцију, као да НЕ РАЗУМЕТЕ, да они то не прихватају и да то НЕЋЕ. Бошњаци су постали Бошwаци, тек после 1991 и зашто би они размишљали о историји, када су муслимани чинили то што су чинили. Рекао бих, да они себе сматрају новим народом, муслиманске вере и не осећају никакву одговорност за неке раније догађаје. Моја је препорука, да пажњу усмеримо на РЕКОМ и потписивањем петиције, покушамо да спречимо потписивање прихватања рада те организације на овим просторима. Ако се не варам, има неких удружења која су пријавили скупове на тај дан, те ће и “лежање” бити онемогућено. Изазвали сте само ЛАТИНИЧАРА, да се јави и прича приче, као да је са Марса пао. Питам се, како Вам засмета Славнић и зашто? Па било је и раније његових „сумњивих“ коментара. Али чим је дирнуо у Ваше мишљење, Ви га као неки Александра и Броза, прогласисте за МИ 6?!

    @Deda Djole
    Одакле ти идеја и право, да напишеш:“ U ime srpskog naroda i buducnosti..“. Да будемо јасни, престани, да се бенавиш и узимаш право, да говориш у моје име. Како ти паде на памет, да причаш о будућности. Ако си деда, какву ти будућност видиш за себе?

  7. @слободан млинаревић
    Хвала Вам што ”спуштате лопту”, смирујете емоције и историјски разложно, аргументовано, постављате ствари на своје место.
    Да, добар је и Ваш предлог да се придружимо потписивању петције против
    рада РЕКОМ-а на овим просторима.
    Вероватно да ће и преко вог сајта бити ппотписивања те петиције!
    Још једном: хвала на вашој разложности.

    Драган Славнић

  8. Ми, долепотписани грађани Србије, захтевамо од председника Томислава Николића и српске Владе да одбију свако учешће званичних државних установа у раду Коалиције за РЕКОМ, коју координирају Наташа Кандић и њен Фонд за хуманитарно право.

    Оцењујемо да то тело није компетентно да се на објективан и професионалан начин бави узроцима, током и последицама ратова на територији бивше СФРЈ деведестих година прошлог века. Подршка државних установа Србије на било који начин пројекту РЕКОМ-а нанело би непроцењиву штету интересима државе и свих њених грађана.

    http://www.gopetition.com/petitions/peticija-vladi-srbije-protiv-pridru%C5%BEivanja-inicijativi.html

  9. @слободан млинаревић

    Кажете да је краљ служио страним групама. Да ли се маршал разликовао? Ако је то тако, како је онда 1918. и посебно 1945. упућен ”хришћански позив”?
    Суштина је да треба да живимо као добре комшије. Зато помињем конфедерацију, а не федерацију. Те међукомшијске односе треба да изградимо сами, без неког трећег као посредника. Велике силе имају своје планове, али без нас који овде живимо, ако нису у нашем интересу ти планови, не могу их реализовати.
    Нису сви Бошњаци исти, као што нису ни сви Срби исти. И сами сте одговорили ”деда ђолету” да не говори у ваше име.
    Г. Славнићу сам тако одговорио пошто он ”зна” да сам изабрао страну коју представљају људи које наводи. Управо је предложио да се и на овом сајту потписује петиција Реком-а. Тако он закључује, етикетира…

  10. Каже наш народ ”слеп код очију” и не за џабе а још кад придодамо да ******* ****** ***** *****… онда је јасно како наш НИКОла није у стању појмити три пута братски пружену руку…

  11. @Varagić Nikola
    Као да сте се мало “ушанчили”? Нисам ја, ни рекао, ни написао “да је краљ служио страним групама”. Написао сам “из многих коментара”. Желео сам, да кажем, а Ви изгледа, да не желите, да разумете да су Срби метод, који Ви предлажете бар ТРИ пута применили, а друга страна није прихватила. И Ви сада предлажете грљење ЧЕТВРТИ пут!? Зар треба да будемо толики ПОНАВЉАЧИ сопствених грешака. У свету постоји само једна конфедерација, као изузетак од правила, да таква држава не функционише. Наравно да не треба ратовати, али се може бити комшија и на “добар дан”! Посебно, ако комшија то “добар дан” прихвата уз разбијање табли ћирилицом написаних. Појам помирења, како га ја разумем, подразумева, помирење другова, комшија, а никако се не могу МИРИТИ или ПОМИРИТИ народи. Зашто бих се ја “мирио” са неком збирном именицом, коју не познајем. И како то спровести? Деклерацијом, клечањем, чиме ли? Ја се нисам свађао ни са једним Бошњаком, Хрватом, Албанцем, па како да се “помирим”. Уосталом, верујем да око себе имате појединачних примера, где “помирење” тешко иде. Да ли су после “помирења” односи исти? Сигуран сам, да нису. И сада то покушавају да нам увале на нивоу народа и државе. Не “траваха” то тако, драги мој Никола! Што се тиче РЕКОМА, предложио сам ја, а не Славнић! Надам се, да знате о чему се ради. И ту је покушај, да нас “помире”.

    @Хиперборејац
    Рекао бих, да је значајно имати исти аршин. Ако сте “оплели” по Николи, зашто сте “заобишли”, неупоредиво проблематичнији коментар Дедађолета.

  12. Уредништву,
    колико видим, коментар Хиперборејца је остао у приступу. Мислим, да није био толико увредљив, да је било потребно брисати неки део. Рекао бих, да је и занимљив, јер показује, како неко има разне асоцијације.

  13. Поштовани г. Млинаревићу,

    1. Што се тиче тога да је коментар “остао у приступу”, претпостављам да говорите о коментарима преко RSS-а или мејла: ту је немогуће “озвездичити” јер зависи када је ко приступио. Да би се то избегло – једини лек (који, претпостављам, нико не жели) јесте да се коментари одобравају накнадно (“ручно”) а не да већином иду аутоматски (“у реалном времену”).

    2. Ја то нисам децидирано написао у Правилима коментарисања – мислио сам да се подразумева – али свако изругивање на рачун (през)имена биће најоштрије брисано. И мислим да ту није потребно да објашњавам зашто.

    хвала на разумевању,
    Александар Лазић

  14. @Varagić Nikola
    Изгледа, да су Вашу идеју прихватили сви са наше стране:
    РАДИКАЛИ СЕ ПРИКЉУЧУЈУ ЖЕНАМА У ЦРНОМ! 8. јул 2015.
    Након позива Иницијативе младих за људска права свим грађанима Републике Србије да се 11. јула испред Народне скупштине придруже акцији „Седам хиљада“ коју су подржале Жене у црном, Фонд за хуманитарно право, Јуком, Хелсиншки одбор за људска права и друге невладине организације, Српска радикална странка је одлучила да прихвати тај позив и позива све своје чланове и симпатизере да се масовно прикључе овој акцији.
    Како би се што боље уклопили, Српска радикална странка позива своје присталице да буду обучени у црно и да на скуп понесу што више традиционалних, црних, четничких застава са натписом „С вером у Бога, слобода или смрт!“.
    Српски радикали посебно наглашавају да не организују никакав контраскуп и упозоравају полицију да не сме на било који начин да их омета у намери да се
    прикључе најављеним демонстрацијама.

    Још да се прикључе Бошњаци и ето “помирења”!

  15. Тек сад прочитах овај позив и салву коментара која је уследила. Какво црно легање по овим врућинама и то на асфалту – то не долази у обзир! Такође не долази у обзир, по мом суду, не по суду Александра Вучића никакво пренемагање, измишљање како су за све криве велике силе а ми јадни и добри Срби и Бошњаци нисмо знали шта се дешава.

    Алија Изетбеговић је био непријатељ интереса српског народа у Босни и Херцеговини који је спроводио сопствену политичку агенду. У територијалном смислу та агенда се показала као тотални промашај, у националном је била далеко успешнија. Алија је успео да обједини Бошњаке и да их учини нацијом – то се мени не свиђа али је то историјска и политичка чињеница са којом морамо да се носимо у будућности. ДА ли је он био лош или добар за нас је релевантно колико и да ли је више волео цвркут птица или рок музику. Приче да су Бошњаци били обманути, и да их је јелте Алија тако наивне увукао у ратни сукоб је чиста глупост – од 1990. су трајали преговори, отприлике су се знале позиције свих страна и гро Бошњака је и даље подржавао такву политику, политику која се испоставила најштетнија по њих. Њему су велике силе (САД) могле да намигну шта да раде али нису могле да спроведу ту политику у дело и да све припреме за ратни расплет што је он успешно учинио.

    Какве федерације, какви бакрачи, само разграничење и што се мене тиче нек им је са срећом, нека раде у својој земљи шта год хоће. А да опет упадамо у замке тобожњег јединства и како се много волимо само што не знамо то да покажемо то не долази у обзир.

  16. @Хиперборејац

    Ко је и како са српске стране три пута пружао руку, ко је и како са њихове стране прихватао руку?

    @слободан млинаревић

    Нисте ви мене разумели. Ја сам против стварања нове Југославије. Ако сте пажљиво прочитали текст, видели сте да не помињем Хрвате и Словенце. То је јасно из наслова ”Православнословенскогрчко-турскомуслиманско балканска конфедерација?” За разлику од случајева које помињете, овде не би било утицаја Ватикана, Лондона… већ православне Русије. Само са муслиманима ништа није ни покушано у последња два века. Заједно са Русима и Турцима, али и Иранцима са којима и ми и Руси имамо добре односе, можда би могли да успоставимо трајнији мир од Кавказа (”мекох трбуха Русије”) до Босне и Херцеговине. То је идеја, предлог.
    Конфедерација није држава, већ савез држава, као што је то ЕУ, или Евроазијска унија. У нашем случају, за почетак, то би свакако била лабава конфедерација.

    @Milos

    Како би изгледало разграничење са Бошњацима у Рашкој области и на северу ЦГ?
    А како са Албанцима на КиМ и југу Србије?

  17. Како би изгледало разграничење са Бошњацима у Рашкој области и на северу ЦГ?

    Прво и прво Рашка област не постоји као политичка целина, то је један користан географски појам који политички не значи ништа. Република Српска је за разлику од тога политичка целина и то после рата територијално и етнички мање више разграничена. Уосталом у Рашкој области муслимаснко становништво није нека нарочита већина нити има било какав уставни статус изузев статуса националне мањине – за разлику од Срба у БиХ који су баш да би тај и такав статус заштитили и ушли у сукоб за муслиманским унитаристима.

    Што се Албанаца тиче и ту је ствар јасна – они су добили аутономију у оквиру уставноправног поретка Србије, највише што им се могло дати, уз већ признате границе Републике Србије – после тога њихова оружана побуна и страна интервенција су довеле до привременог изузећа ових територија из спрског државног поретка за који ми само можемо да се надамо да се бити обновљен у повољним политичким условима. Да ли је то могуће? Немам појма, али немам разлога да верујем да није – ако смо успели да се обновимо почетком 19. века а онда да проширимо државну територију у више наврата, истерамо Турке и васкрснемо после Првог светског рата не видим зашто сада не бисмо били у стању да то успемо. Компаративно смо тада били слабији од многих својих непријатеља а сада чак и у оваквом стању у каквом смо (очајном, да разјасним) ни један балкански такмац нам не може ништа.

    Разумем вашу племениту идеју али мислим да јој не требамо тежити јер нам она ништа не обезбеђује. Можемо да се заваравамо колико хоћемо али муслимани из БиХ, Рашке, па сад вероватно и доброг дела Косова и Метохије ће са чежњом гледати у Истамбул и свако (југо)словенско јединство гледати као привремену љуштуру коју што пре треба одбацити. Има и оних који другачије мисли али ми се морамо носити са реалним политичким процесима и снагама не са малобројним дисидентима и сањарима – као што се 1918. требало рачунати на национализам хрватског села оличен у ХРСС-у а не на малобројне пројугословенскеи интелектуалце.

    Што се тиче Муслимана/Бошњака (где нађоше Бошњаке у Црној Гори питам се?) то ме се уопште не тиче, нека Црна Гора решава своје проблеме ако их има како зна и уме – али ме се наравно тиче положај српског народа у Црној Гори који треба далеко активније бранити него до сада.

    Извините ако је мој пређашњи коментар био мало оштрије формулисан, није ми то била намера, понела ме атмосфера 🙂 Ово што сам написао у претходна два коментара је само белешка о размишљањима како би могла да се развија спска национална политика у будућности, и то под врло повољним условима даелеким од данашњег тренутка, где се све своди у званичној политици на директно одустајање од националних интереса, а у пронационалној опозиционој политици на очување онога што нам сада стоји на располагању уз наду да ће доћи боља времена.

  18. Мир мир мир, нико није крив! Чак и кад би било могуће рећи ,,ми” па онда у то име ,,опраштати и мирити се” са неким ,,онима” који су до пре пар деценија (дакле многи од њих који и сада живе) сами себе називали Србима исламске вероисповести; чак и кад би занемарили оне који су се нешто раније тог имене одрекли, па били проглашени ,,хрватским цвијећем”, а који су постали потка идеје о другачијем пореклу потурчених Срба; свеједно би дошли до проблема ко су ,,ми” а ко су ,,они”. Ако је отац садашњег предсеника суседне нам франкештајн- протекторат државе био писац ,,Исламске Декларације” и ,,отац бошњачке нације”, а рођени му брат се до данас изјашњава као Србин, а сви заједно су из Београда, значи ли то да је нација слободан избор свакога? Ако прихватимо да јесте, у складу са људским демократским правима, да ли онда можемо да прихватимо да наш језик није више наш него се уз усвајање неколцине хрватштина и турцизама одједном зове другачије и изворно пише латиницом? Значи ли то да лингвистика више не постоји, или да морамо да бришемо сопствену историју, државност и културу, јер је сад тај део одрођеног народа решио да није више оно што је био до јуче? Дакле једна од наших најстаријих држава је сад неког другог народа, само још да сачекамо коме ће пореклу да се приволе (ех та људска права, могу да мењају и физику и биологију!). Ионако имамо тих држава, поготову средњевековних, шта сад да се стискамо! Чак можемо себи да приуштимо још пар геноцида, пошто је Босна постала српска прогоном изворних бошњака-бабуна, а Зета геноцидом Светог Саве над дукљанима… шта ту да ситничаримо, важно је да се сви лепо изгрлимо и миришемо цвеће! Предлажем и да у ,,региону”, уместо нација и држава оснујемо једну велику хипи комуну, и тимњ смо решили све проблеме.

  19. @Урбана Герила

    Овај коментар/текст је био реакција на онај позив новинара британског ББЦ да 7 000 Срба легне испред скупштине због Сребренице (колико се сећам, тако би глумили убијене Бошњаке)…

    Да се не вараћамо сада на то.

    Нисам разумео ово за језик, делује као некакав дефетизам, несигурност и неповерење у себе (свој народа).

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading