Грачаница: СПЦ доделила орден Светог Саве хуманитарној организацији „Срби за Србе“

Орден Светог Саве, највише одликовање које додељује Српска православна црква, свечано је уручен данас у порти манастира Грачаница представницима Хуманитарне организације Срби за Србе за дугогодишњи добротворни рад и помоћ српском народу широм Србије и Балкана од стране Његове светости Патријарха српског Господина Иринеја.

spc-srbi-srbe

– Орден Светог Саве је најузвишеније признање које смо у досадашњем раду и постојању наше организације примили од стране Српске православне цркве. Овај орден не припада само члановима организације, већ сваком нашем донатору, како у Србији тако и широм света, припада сваком појединцу који нам је помогао да истрајемо у нашем добротворном раду, а наравно, овај орден припада и свим херојима нашег времена, који далеко од очију јавности подижу и граде своје породице са много деце и труде се да истрају у овом тешком времену у којем живимо – истиче господин Игор Рашула, председник Хуманитарне организације Срби за Србе.

srbi-logo-sms

(Фејсбук страница „Срби за Србе“)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4Ys



Categories: Вести над вестима

3 replies

  1. О хвала Богу, напредујемо крупним корацима: после Самјуела Жбогара, и Александра Вулина један орден на правим грудима 🙂

  2. @Срђан М. Крунић
    Тужно је и жалосно, упоређивати Вулина са било ЧИМ. О Самјуелу да не говоримо. Очигледно је, да Вам смета све што ради СПЦ. Шта Вам је то засметало у додели ордена организацији СРБИ ЗА СРБЕ и то још хуманитарној? Кажете на “правим” грудима, а после је неки знак који је подсмешљив, шта ли? Пишете ли Ви озбиљно, или Вам овај сајт служи за зезање? Или Вам смета, што Вас СПЦ “заобилази”?

  3. То су добри и пожртвовани млади људи. Виђам их често на Литургији. Лепа вест.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading