Љубиша Радовић: Ватикан за КиМ има „посленика“ на делу – Артемија

Постоји ли било која тајна о природи „ЦезароПапије“ еуфемистички назване Ватикан, као и о томе какав је став, пре свега Срба Православних, (не бих ни „покатоличене“ Србе искључио, као ни Србе муслимане), о томе шта је то што Ватикан жели у Србији, као и у српским земљама широм Балкана? Ту дилеме дефинитивно нема. Ватикан већ стотинама година и не крије своје претензије, потпомогнут западним светом, католичким и протестантским, свеједно, јер су им интереси компатибилни, а „црвена линија“ издрживости Православних одавно је прескочена.

skk-art

Удар на Србе и Православље стиже с три од четири могуће стране, а пета, најважнија и пресудна ударна линија, долази изнутра, из самог корпуса „квазисрпског и квазиправославног“ бића.

Ако схватимо да је „влада“ Србије марионетска (усуд српски), да је логистика за удар добро и свеобухватно постављена (проевропски медији, НВО, мањине, људска и остала права „угрожених група“ и све остало томе слично), преостају нам само институције.

Институције више не постоје. Деградиране су, преумљене, разбијене, корумпиране… све у свему… преузете од стране Запада. Једина скоро нетакнута, а пресудно важна, (преживела је Брозове, Милошевићевске и „петооктобарске промене“) је СПЦ (Српска Православна Црква), па покушајмо да осветлимо све оно што се у СПЦ догађа по том питању.

Србе, па и мене, који сам имао више него уверљив састанак са истином о „делима“ разумљене ватиканштине, пред Моштима Доњоградинских и Јасеновачких Мученика, сваки помен Папе и Ватикана, врати у заклање које је Ватикан усташком руком приредио Србима. Постоји ли Србин који би данас могао да „пређе“ преко тога, постоји ли тај Србин који би прихватио унију с Ватиканом… не постоји наравно и Ватикан то добро зна. Постоји и нешто друго што Ватикан такође зна. Зна да је за сада једино могуће „дробити“ СПЦ и одвајати јој делове, (Македонија, Црна Гора, потенцијално БиХ и Хрватска… уследило би слично и у Војводини и Рашкој области… па докле се стигне). За КиМ већ имају „посленика“ на делу – Артемија, који је и рашчињен и анатемисан и због тога између осталог!!!

Бивши владика Артемије са Билом Клинтоном и Ибрахимом Руговом

Бивши владика Артемије са Билом Клинтоном и Ибрахимом Руговом

Цитираћу део текста из: Фонд Стратешке Културе

“ Да постоје такве намере, упозорио је још 4. фебруара 2009. године др Срђа Трифковић у интервјуу за франкфуртске „Вести“: „Крајњи циљ Приштине јесте успостављање „Косовске православне цркве“, уз налажење макар симболичног броја српских свештеника и једног или два јерарха спремних да то и прогутају у име опстанка јер ће прећутна, али јасна претња шиптарских власти бити да несарадња повлачи коначан нестанак. Чућемо тада и аргумент да су и Грци такође подељени у више јурисдикција детерминисаних политиком (Цариград, Атина, Никозија, Јерусалим) што им не мења ни духовни, ни културни идентитет.“

У свему овоме још је нејасно како ће се понашати архијереји Српске православне цркве имајући у виду неслогу која се види и кроз чињеницу да неколике одлуке Сабора поједине владике не поштују, као и рашчињење „епископа рашко-призренског“ Артемија Радосављевића итд.“

Сваки напад на СПЦ данас само је подупирање разарања које траје и траје и траје. Сви остали мостови којима би се Срби вратили себи и свом националном спасењу, одавно су спаљени, изузев једног, а то је мост који је СПЦ, од кад постоји, чувала свом народу и од латина и од Турака и од Беча и Запада и од комунизма и од „демократије“. Сачуваће га и у будуће, ако га ми Срби КАПИТАЛЦИ, сами не спалимо.

Наслов: Стање ствари

(Српски културни клуб, 9. 6. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4K2



Categories: Преносимо

7 replies

  1. У нападима на епископа Артемија чини ми се да овај неписмени и несувисли, једва сам разумео шта је хтео да поручи… добро да је редакција блиска правом патријарху Иринеју бачком Буловићу то илустровала како треба да знамо шта тврди овај Љубиша Радовић…..

    Мало је што су тврдили да је преосвећени владика Артемије украо новац и што је на суду доказано да није тачно него су сад кренули да га повезују са Ватиканом…… Знам да аутор мисли да то мпже да “упали” код “србина капиталца”, а глупог ли израза капиталац за Србина и човека, али и за те капиталце и сомове ово је превише провидно

  2. Кад је господин Љубиша Радовић прозрео намере Ватикана, где му прво паде за око баш владика Артемије а не неки други епископи који имају дебелу историју љубакања и поклона са римским папом?
    Ако је се и опробао у спиновању, мислим да се у овом случају и ушинуо.
    Испаде да је Ватикан искористио владику Артемија и његову ревност и постојаност у вери како би га паписти у СПЦ неканонски рашчинили и тиме направили раскол.
    Где је ту логика и како је ту епископ Артемије крив?
    Веома, веома, неозбиљан текст на веома болну тему.

  3. Текст је само начелно добар, односно увиђа да је Артемије марионета у рукама непријатељских сила које раде на разбијању СПЦ, тако што је тежио да одвоји РиП од СПЦ; но, треба заменити Ватикан са ЦИА, јер Артемије није био на Молитвеном доручку код папе него код Клинтона.

  4. @Владимир Благојевић
    Шта Вам би, да Љубиши додате оно господин? Па човек се, јасно изразио, да је КАПИТАЛАЦ! Јелен није, ваљда је оно друго што му некад тепају:Капиталац. Мислим онај из пецарошких прича.
    @Зоран Ђуровић
    Аутор, не текст, “не увиђа” ништа. Само жврља, као што жврљају и о Зорану Ђуровићу. Зар Зоран Ђуровић није неупоредиво “сумњивији” од Артемија? И како КАПИТАЛАЦ, може било шта, да зна и разуме?

  5. У ова смутна времена кад се свак на сваког окреће, најмање што могу јесте да будем пристојан према неистомишљеницима, па звао се он Љубиша, Зоран или Слободан.
    Ако се ћерамо, да се ћерамо ка пристојни људи, па док не ишћерамо, ако икад доћерамо.
    А видим, ћераћемо се још!

  6. Vladika Artemije bijase smijenjen ISKLJUCIVO radi antiekumenizma.
    Eto cak i njegovo mlitavo i beskicmeno zalaganje protiv ekumenizma je bila OGROMNA prepreka svetskim globalistima i zato on bijase smijenjen.

    To sa Kosovom nema veze, mlaki Artemije je bio sitan igrac za globaliste.

    Agenti globalizma su sada aktivni i medju ekumenistima i medju Artemijem i njihov cilj je da Artemije i njegove pristalice ne pristupe Istinitoj Pravoslavnoj Crkvi. Globalisticke vodje mnogo bolje poznaju teologiju nego sto mi mislimo a njhov voilja djavo je doktor teologije.

    Njima treba podijeljena beogradska patrijasija i to podijeljena na dva djela, na ekumenisticki i na kvazi pravoslavni. Da ovaj kvazi pravoslavni dio ne bi postao istinski pravoslavan, pobrinuce se njihovi agenti medju Artemijem, koji u skorasnjom poslanici sa velikog njihovog sabora porucise “MI IDEMO SREDNJIM CARSKIM PUTEM”, drugim rijecima to je poruka koju agenti globalizma medju artemijevcima uputise svojim gazdama. Ta poruka se moze protumaciti sa “druze Tito, primili smo pismo, cuvacemo bratstvo i jedinstvo”.

    To je bila glavna poruka poslanice, sve ostalo je bilo maska za one jadne monahe i monahinje, koji treba da se naviknu na to “ocu kaki, necu kaki” artemijevsko pravoslavlje.

    A sto se tice Vatikana, Vatikan je najobicniji instrument svetskih globalista. To je jedna ezotericna crnomagijaska organizacija, koja je POTPUNO u rukama judejaca i ciju infrastrukturu ce oni iskoristiti za stvaranje svetske crkve i za prevodjenje kvazi pravoslavnih u tu svetsku crkvu.

    I nema nikakve razlike biti rimokatolik ili biti pravoslavni ekumenista.

    Ista ***** drugo pakovanje.

  7. Ako vladika Artemije ne pridje istinskom pravoslavlju, nego nastavi ovo mlako i beskicmeno ispovijedanje vjere, onda ce on za srpski narod biti pogubniji od ekumenista koji ga rascinise.

    Onda ce na sebe navuci veliki grijeh, jer ce ovo malo naroda sto je privrzeno vjeri biti potpuno razocarano i odbijeno od Crkve. Samo mali dio ce velikom Bozijom blagodacu prici zilotima.

    Tako da SVI oni koji hoce da idu laznim srednjim i carskim putem su ili budale a NAJVJEROVATNIJE AGENTI GLOBALISTICKE ANTIHRISCANSKE KOALICIJE:

    Nadam se da ce monasi i monahinje eparhije rasko prizrenske uspjeti da prepoznaju ovu prevaru i one artemijeve savjetnike i djavolske advokate, koji hoce da idu laznim srednjim putem.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading