Патријарх Кирил критиковао „Евровизију” и брадате певачице, Москва забранила геј параду

Патријарх Кирил: Уколико руска представница победи, следеће године ће на „Евровизију” у Русију доћи брадате певачице

Патријарх московски и целе Русије Кирил искритиковао је савремене тенденције на популарном музичком фестивалу „Евровизија”, истичући да „Русија има шта да представи свету из своје националне културе”.

Руска представница на "Евровизији" Полина Гагарина

Руска представница на “Евровизији” Полина Гагарина

„Неопходно је подржавати традиционалне, патриотске и духовне песме. Потребна су нам наша такмичења како би промовисали своју културу и представили је целом свету”, рекао је патријарх у Уљјановску, где се сусрео са учесницима покрета „Православна иницијатива”, који су почели да организују своје фестивале у Русији.

Како је рекао, уколико руска представница Полина Гагарина на избору у Бечу победи, следеће године ће на „Евровизију” у Русију доћи „брадате певачице које ће наметнути то што је супротно нашој култури”.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 21. 5. 2015)

Москва забранила геј параду

Московске градске власти данас су саопштиле да неће дозволити одржавање геј параде у руској престоници, коју су активисти планирали да одрже крајем маја.

rus-gej-parada

„Упозорили смо организаторе да шетња неће бити допуштена“, изјавио је портпарол градоначелника Москве Алексеј Мајоров за агенцију РИА Новости.

Организатори су ове године пријавили одржавање два окупљања и геј параде 30. маја, а очекивали су да ће се на сваком од тих догађаја окупити стотинак људи.

Протести хомосексуалаца су у Русији ретки, а руски председник Владимир Путин је 2013. године потписао закон којим се забрањује „геј пропаганда“ пред малолетницима.

(Спутњик Србија, 22. 5. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4yR



Categories: Вести над вестима

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading