„Ћути и пливај“ Нинуса Несторовића најбоља књига афоризама у 2014.

Београд, 15. јануар – На конкурс Београдског афористичарског круга приспеле су 52 збирке афоризама објављене прошле године у Србији, БиХ, Аустрији и Канади.

CUTI-I-PLIVAJ-korice-knjige

На седници одржаној 15. ануара ове године жири (који је радио у саставу: Александар Баљак, председник Витомир Теофиловић и Бојан Љубеновић, чланови) прогласио је најбољу књигу афоризама објављену на српском језику у 2014. години.

Ninus-NestorovicТо је збирка Ћути и пливај, Нинуса Несторовића, сатиричара који живи у
Новом Саду а ради у Параћину. Књигу је објавила Књижевно-уметничка асоцијација Артија, издавачка кућа из Параћина.
Жири у образложењу истиче да је реч о изузетно квалитетној књизи афоризмима, препуној чудесних обрта, која прецизно, на саркастичан начин говори о бројним девијантним појавама у друштву.

У најужем избору за награду биле су још три књиге: Благо вама ковчег нама, Драгослава Митровића (Биндер, Београд), После ћутања, Милана Бештића (Алма, Београд) и афоризми о спорту Играње главом, Александра Чотрића (Mozzart, Београд).

„Стање ствари“, честитајући г. Несторовићу, са поносом подсећа да је током 2014. објавило избор његових афоризама, које можете погледати ОВДЕ. На истом линку имате податке и како купити књигу Ћути и пливај.

(Београдски афористичарски круг/Стање ствари)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-38e



Categories: Сатиристика

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading