Бојко Борисов: Бугарска одлучила да дозволи изградњу „Јужног тока“

Бугарска је спремна да изда све потребне дозволе за изградњу „Јужног тока“ и спремна је да настави са реализацијом пројекта, изјавио је у петак бугарски премијер Бојко Борисов, а преноси „Росијска газета“.

j-tok-pol-468

„Наша земља треба да испуни своје обавезе у погледу припрема за изградњу, нарочито на морској деоници гасовода, и да изда све потребне дозволе“, изјавио је Бојко Борисов после консултације са европским колегама на маргинама самита ЕУ који је претходног дана одржан у Бриселу.

Борисов је саопштио да је такав савет добио од колега на самиту. „Добио сам пуну подршку и разумевање Европског савета у том смислу да Бугарска не треба да буде кривац и да плаћа казне због обустављања пројекта“, рекао је Борисов. „На моје питање о ‘Јужном току’ речено ми је: ‘Испуњавајте међувладине споразуме како бисте избегли судско гоњење и касније евентуалне казнене санкције’“.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 19. 12. 2014)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-2USCategories: Вести над вестима

1 reply

 1. Овај приглупи Бугарин је баш неки весељак!
  Мисли Бојко да се заборавило да се он до скоро, како се Руси не би досетили, држао оне шеретске:“Столи ме бојко“ за Јужни ток!
  Рекли му Јевропљани на маргини, да се и даље понаша у истом стилу, јер је главоња Бојко прави маргиналац (нула, ништица, инфинитезимала) на крајњој периферији!
  Но, после руског ЊЕТ, Бојку дошло из д***** у главуџу, да ће доиста да га “столи бојко“!
  И све ће га више болети!
  Како њега, тако и Бугаре му!
  Али, болеће, Бога ми, и нас, Србе!
  Једино Зорану неће болети, јер нема “бојка“, мада је око “Јужног“ (као и Бојко) све чинила, као да га има и као да је “столи“!

Оставите коментар