Александар Дугин: О „руским агентима“ у Србији и Европи

Београдска Правда: Списак руских агената у Србији!

БЕОГРАД – Редакција Правде је дошла до списка „агената руског утицаја“ у свим земљама Европе, па и Србије, а позицију „првог међу руским агентима“ у Србији држи Војислав Коштуница.

rus-agenti-ser

Списак се убрзано шири украјинским интернетом, а до списка ових људи се дошло крађом, тј. хаковањем мејла угледног руског филозофа и политиколога Александра Гељејевича Дугина. Дугин је филозоф, познат као најутицајнији идеолог нео-евроазијства и веома признат и у научној и у политичкој сфери руског друштва.

Лидери Новорусије и кључни људи ДНР и ЛНР од самих почетака мајдановског хаоса и украјинског рата су у блиској сарадњи са Дугином и његовом организацијом Међународни евроазијски покрет.

Нека од имена са овог „Дугиновог“ списка су и мађарски премијер Виктор Орбан, бивши турски премијер Сулејман Демирелу, премијер Словачке Роберт Фицо, те цео низ утицајних политичара, филозофа, писаца, новинара из скоро свих европских земаља.

У Србији овај списак обухвата разна имена, од Војислава Коштунице преко СНП Наши до Слободана Ерића, уредника Геополитике, а реч је о, како су навели украјински медији, међународној елитној групи или линији повезивања „Русија Сегодња – Русија Данас“ која је означена као „Црна интернационала руског утицаја у Европи“.

Највећи финансијер „Дугинове мреже“, како украјински медији пишу, јесте један од главних покровитеља ДНР-ЛНР, тзв. „православни олигарх“ – Константин Малофејев. Малофејева украјински медији описују као великог руског патриоту, те истичу значај његове сарадње са Дугином.

Украјински портал texty.org.ua пише да је по истој линији финансирања и Марин Ле Пен, председница француског „Националног фронта“ и посланица у ЕУ парламенту, добила кредит од 9 милиона евра од чешко-руске банке. Портал пише да су ови финансијски центри веома блиски највишим црквеним круговима и најутицајнијим људима у руској православној цркви.

У Москви, пише texty.org.ua, одржавају се састанци под руководством архимандрита оца Тихона (у народу познат као Путинов духовник). Ови састанци се називају „Благородно сабрање“. На њему учествују утицајни људи проруских погледа из свих крајева Европе. Састанци се углавном одржавају у храму Христа Спаситеља у Москви.

Списак агената руског утицаја у Србији:

Војислав Коштуница (бивши председник Србије)

Слободан Ерић (уредник листа Геополитика)

Мила Алечковић-Николић (председница Српско удружење Европа)

Ив Батај (француски новинар и политиколог, живи у Београду)

Стеван Гајић (политиколог и директор Центар за европска истраживања из Београда)

Удружење Двери (није наведено ниједно лице, само назив и опис удружења)

Вјекослав Церовина (аутор првог политичког програма евроазијских интеграција Србије и координатор међународне сарадње СНП Наши)

Драган Станојевић (удружење Српске дијаспоре Евроазије)

Александар Протић (оснивач Београдског синдиката, издавач)

Списак агената руског утицаја у Србији: http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2014/12/agentisrbijarusija.png

Списак агената руског утицаја у Европи: http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2014/12/agents.pdf

(Правда.рс, 3. 12. 2014)

Александар Дугин: О „руским агентима“ у Србији и Европи

Након хаковања електронске поште сарадника „Евроазијског покрета“, на основу неких текстова који се мени приписују на централним медијама Запада је почео напад на „руске шпијуне“. Већина ових људи су били пријатељи Русије и учесници евроазијског покрета, противници атлантизма.

Alexandr-Dugin

Речено је да су електронску пошту хаковали „либерални“ хакери или украјински „нацисти“. Али… Зашто су се одмах, као по команди, ови појавили са линком на хакере у централним медијама неколико европских држава? У њима нема ништа посебно, јер ови људи отворено сарађују са нама, учествују у конференцијама, објављују чланке у нашим медијима, њихове слике су познате. Некоме је било потребно да их покаже као мрежу „Путинове црне интернационале“ и стави у њу све пријатеље Русије.

И у Русији има центара – најпре, код либерала (што је разумљиво), али не толико јаких (што је упитно), који су такође почели да шире тему „путинске пете колоне у Европи“ и „евроазијског интернационала“. То јест, види се синхронизовани рад медија Запада и прозападника у Русији. И једни и други почињу лов на вештице против евроазијаца и окривљују нас што смо направили континенталне мреже, док су они сами ове мреже одавно створили и активно их користе. И кад ми говоримо о томе, они то сматрају као параноју или теорију завере,, а сами представљају информације истом реториком: „пета колона евроазијца-путиниста у Европи“, „црна интернационала“, итд.

Ми имамо мреже и развијамо их. И они имају мреже и улажу милијарде у њих. Али снаге су несамерљиве: иза нас је дух и истина, иза њих је лагање, подмићивање и завођење. Али симетрија – мрежа на мрежу – је ипак приметна. И ако се они толико буде због наших скромних корака(по њиховим стандардима), то значи да смо на правом путу.

Истовремено са хаковањем поште евроазијца, почео је напад на ресурсе Лиге безбедног интернета, која је позната по својој борби против педофила и геј-лобија. Ова Лига је патриотска и бави се чишћењем интернета од духовног и моралног зла. На почетку, када је почео DDos-напад на њих, сви су били сигурни да су то обични хакери. Јуче је снага напада била 30 GB у секунди, односно око трећине магистралних интернет-канала. То је веома моћно. Рецимо, напад од 100 GB у секунди може срушити највећи руски претраживач „Јандекс“. 30 GB напада на сервере Лиге могу организовати само озбиљне корпорације или чак и државе, што је апсурдно, знајући да Лига ради само унутар Русије.

У Москви је одржан један од семинара за припрему Мајдана у Русији. То значи да је почела озбиљна кампања серијом оваквих семинара, и сада њихови веб-администратори тестирају могућност узвратних дејства и тестирају отвореност. Ово је почетак. Даље иде ланчана реакција.

По економским анализама дуго смањење цена на нафту није могуће и срушило би америчку економију (цене за експлоатацију шкриљаца су прихватљиве само у односу до 80 долара за барел обичне нафте, исто се тиче Саудијског буџета и зелених енергетских алтернатива)

У Грозном (Чеченија) терористи су били заузели Дом штампе.

Путин је говорио о „сакралном значењу Крима“ и показао да ће ту стајати до краја (у редовном годишњем говору 4. 12. 2014).

Пад рубље јесте користан за руску економију у целини и због развоја унутрашње производње, али свеједно подиже социјалне трошкове.

Закључак: амерички план обарања Путина није предвиђен као дугорочна акција, и они журе. Против свих нас су пуштене најјаче методе напада. Ово је почетак правог рата. И Американци желе да он буде кратак.

ИЗВОР: ФБ страница А.Г. Дугина

ПРЕВОД: Оксана Сазонова за Евроазија.инфо

(Евроазија.инфо, 11. 12. 2014)

Кратка веза до ове странице:



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading