Трећа Србија: Спрема се државни удар у Србији!

Организација Центра за примењене ненасилне акције и стратегије (CANVAS), чији је оснивач Срђа Поповић,  а уз коју стоје њима лојалне невладине и политичке, организације, као и неки криминални кланови, екстремне формације и новинарска удружења стационарана у Војводини, покушаће наредних месеци да дестабилишу Србију и изазову државни удар, потврђују сазнања до којих смо дошли – саопштено је данас на конференцији за медије Треће Србије, на којој су се новинарима обратили председник те организације Мирослав Паровић и потпредседник Мироје Јовановић.

KZN-Treca-Srbija-Drzavni-ud

Како је саопштено, реч је о организацији која је, по сопственом признању, учествовала у низу револуција и државних удара (Грузија, Украјина, Египат, Тунис….) и која се декларативно залаже за „ненасилну борбу“, премда је сваки од наведених случајева завршен у крви, уз жртве и сукобе, што је план и за Србију.

Према сазнањима Треће Србије, припреме везане за дестабилизацију земље већ су у току, а у склопу истог сценарија већ су предузете и поједине активности. Тако се у истом контексту морају посматрати кампања коју невладине организације и поједини медији спроводе месецима покушавајући да представе Нови Сад као небезбедан град са екстремном високом стопом криминала, иако их званични подаци и статистика демантују – у истом контексту се мора посматрати и чињеница да је након случаја „Дрон“ само у Новом Саду било разбијања пекара, али се не знају ни налогодавци ни извршиоци тих кривичних дела ни данас.

Print

Коначно, у том контексту се морају посматрати и све јачи антируски испади, који су у почетку били артикулисани кроз захтев да се обештете грађани због приватизације НИС-а, да би након захлађења односа између Русије и ЕУ, и ти захтеви били радикализовани и да би се захтевало увођење санкција Русији, раскид енергетског споразума и те приватизације. Како је саопштила Трећа Србија,очекује се да ће за највише два месеца бити организовани „спонтани“ протест испред НИС-а, који ће се завршити упадом и оштећењем имовине и нападом на запослене у тој фирми руске националности. То ће довести Србију у незавидан међународни положај, јер  ће неминовно изавати Русију да реагује како би заштитила своје грађане.

Према сазнањима Треће Србије, циљ је да се ови немири из Војводине пренесу на остатак Србије, а под наводним и лажним антагонизмом (проруски) југ – (проевропски) север, баш као што је у Украјини искоришћен сукоб исток – запад.

Коначно, Трећа Србија је на овој конференцији позвала све надлежне органе да испитају пословање и деловање организације Canvas, са нарочитим освртом да је та организација недавно проглашена терористичком  у Уједињеним Арапским Емиратима. Индикативно је, иначе, да Поповић није поднео жалбу на ту одлуку, иако је то најављивао.

У Новом Саду, 9. децембра 2014. године

(Сајт Треће Србије, 9. 12. 2014)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Ови су изван сваке сумње доказали да су апсолутно Вучићеви пиуни. Дај Боже само да не уведе ванредно стање.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading