Заменик директора Пореске управе: Фирма основана лажном личном картом Андреја Вучића

Заменик директора Пореске управе Марко Маринковић изјавио је да су пре неколико година одређена лица, користећи лажну личну карту отворила “фантомску фирму” на име Андреја Вучића и да је још 2010. утврђено да брат актуелног премијера са тим нема никакве везе.

teska-rec-av-av

Марко Маринковић у емисији показује фотокопије “праве и фалсификоване личне карте Андреја Вучића”

Сектор Пореске полиције у вези са “фантомском фирмом” и тим случајем, “у децембру 2010, у време власти ДС-а, позвала Андреја Вучића, који је тада као грађанин дао изјаву да са том фирмом није повезан”, испричао је Марко Маринковић у емисији Тешка реч на ТВ Пинк, пренео је Танјуг.

“Након тога, оперативним активностима, спроведеном истрагом и провером пословања фирме, утврђено је да је наведена фирма основана лажном личном картом. На основу поређења са правом личном картом Андреја Вучића, установљено је да је у питању фалсификат – фотографија није идентична, печат МУП-а, потпис, број личне карте и пријава пребивалишта”, рекао је Маринковић.

Он је објаснио да се ради о фалсификату на старом обрасцу личне карте и да је у питању фантомско предузеће које је циљано основано ради злоупотребе у привредном пословању.

Фирма је регистрована у Агенцији за привредне регистре (АПР), а служила је као “проточни бојлер” за друге фирме одакле је извлачен новац за нелегалну привредну активност, навео је заменик директора Пореске управе.

Пошто је та фирма кроз провере у АПР-у “искочила”, почела је истрага у оквиру које је и Андреј Вучић као грађанин дао изјаву да ни на који начин није повезан са њом, о чему постоји и службена белешка, навео је он.

Пореска полиција је неколико месеци касније, у фебруару 2011, сачинила службену белешку да се та фирма “због фалсификата не може довести у везу са Андрејем Вучићем, јер је основана посредством лажне личне карте”, рекао је Маринковић.

Он је нагласио да ко стоји иза те фирме “није у надлежности Пореске управе”, да о томе нема сазнања и да је то посао за полицију.

(РТС, 26. 10. 2014)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ



Categories: Вести над вестима

7 replies

  1. Ово НИЈЕ С*ање ствари… А добар показатељ како је политика у Србији отишла с ону страну, и да је рубрика ВЕСТИ КАО ДА СУ ПРАВЕ једина слика – ствари изведене до пароксизма, и лажне и праве вести су измешане и непрепознатљиве која је која.

    На пример ова вест би могла да гласи овако

    Пореска управа: Знамо ко не стоји иза неке фирме, а не знамо ко стоји и то није посао за нас.
    Да ли се води поступак против фалсификатора? Не знамо и то није посао за нас.
    Знамо само да НИЈЕ Андреј а ко је – па зар је то битно!
    У ТО ИМЕ ЖИВЕЛИ!

  2. Прво немогуће је само са фалсификованом личном картом отворити фирму. Процедура је много сложенија и треба обезбедити подоста папирологије. Друго, интересантно како неке установе нагло добију медијски простор када то одговара друговима Аци и Андреју. Несретни човек мора да лупета да би се Алекова харизма очувала и исхитрени иступ пред скупштином разводнио и временом заташкао. А све би било лакше да је Маја Гојковић дала Зорану Живковићу реплику 🙂

  3. Човек једноставно ЛАЖЕ! На сајту АПР, колико синоћ стоји, из других разлога лично сам проверавао, да је покренут и стечајни поступак. Решење о покретању претходног стечајног поступка од 15.02.2012. године. Стечај је покренут, јер је фирма обуставила плаћања преко годину дана. Значи, основана 2010 радила годину дана, стечај покренут 2012. и сада остаје питање, како је Моћник налетео на удицу и труди се да докаже, да брат није власник фирме. Па шта и ако јесте. У периоду Моћникове власти, фирма није радила.
    Све то је могао, да види и Живковић, па се питам, који му је био циљ? Или и он учествује у замлаћивању народа и бацање костију медијима. Да Скупштина расправља о бесмисленим проблемима, а главни проблеми иду по хитном поступку.
    Јадан овај лик, кога доведоше код Моћниковог потпарола, а не рекоше му о чему се ради. Како ли ће пријатељима, ако их има, да погледа у очи?

  4. Врло лако ће да погледа у очи за неко аванзовање, или запослење неког члана породице или било шта слично. Немам појма зађто је Живковић покренуо ово питање пред Скупштином, можда да покаже извесне недоследности у третирању пореских дужника када сви стежу каиш ето има једна фирма неког Андреја Вучића која није редовни платиша својих пореских дуговања.

    Иако не да не подржавам Живковића него сам апсолутно против његове странке овде је много већи проблем Вучић које се клади пред Скупштином као да је нека сеоска кафана. Показао је између осталог колико цени функцију на којој се налази и оне који су га ту поставили (укључујући и посланике и бираче) јер је спреман да одступи због једне, политички гледано, тривијалне ствари.

  5. “…јер је спреман да одступи…”
    Варате се, он није и никада неће бити спреман да одступи.
    У свему осталом се слажем с вама, једино бих додао да смо ми за њега и буквално неко недефинисано “тело” које има моћ да гласа овако или онако, али они који за њега таквог ипак јесу гласали су раја (“…гора од марве”).

    И ту нема шта да се прича о праву на сопствени избор – на “изборима ‘014.” они који су изашли гласали су и то потпуно свесно да сиђу “жути” како би (ако бог да) узјахали они. Дакле, ту никада није било воље зА ПРОМЕНОМ система вредности који се одомаћио у србијанској (а слободно се може рећи и “у српској”) политици, једино што је људе терало да учествују у унапред изгубљеној битци – била је потреба за простим преживљавањем на било који начин и по сваку цену; ако је цена проституисање – проституисаћемо се, “и то је за људе” – што кажу наши мудр(осер)и који имају увек спремно оправдање за сваку брљотину пучине … (да не цитирам зна се кога, доста је један цитат у коментару).

  6. Погрешно сам се изразио, боље би било: јер је у нападу инфантилне надобудности изјавио како је наводно спреман да се повуче са места премијера…

  7. Приликом регистрације фирме у АПР обавезно се подноси оснивачки акт-статут будућег друштва. Овај оснивачки акт се МОРА оверити потписом у Суду, којом приликом се даје лична карта на увид и подразумева присуство оснивача.

    Такође, поступак је исти приликом овере картона депонованих потписа. Све то говори само на очајнички покушај „вађења“.

    http://www.srbijadanas.net/fantomi-mali-dodatak-na-temu-falsifikovanja-licnih-isprava-andreja-vucica-i-fantomskih-firmi/

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading