Олси Рама пуштен на слободу: Не може ми нико ништа – ја сам амерички држављанин!

Брат албанског премијера Олси Рама пуштен је након што је задржан због сумње да је дроном испровоцирао инциденте на стадиону Партизана

Брат албанског премијера Олси Рама пуштен је након што је задржан због сумње да је дроном испровоцирао инциденте на стадиону Партизана, тврде медији у Тирани.

olsi-rama

Како наводи ТВ станица “News24”, Рама је са још тројицом Албанаца био задржан око 40 минута, али је затим “укрцан у возило” и пребачен на аеродром.

Како је Блиц јавио Рама је изјавио по пуштању рекао да му нико ништа не може јер је он амерички држављанин.

Станица се позива и на изворе блиске премијеру Албаније Едију Рами, а приштинска “Газета експрес” је објавила кратку информацију у којој се наводи да “упркос извештајима из Србије, Рама није ухапшен”.

“Амбасадор Албаније је рекао да су три особе задржане и да су им проверавани пасоши Сједињених Америчких Држава. Појавиле су се и информације да је задржавање било повезано са сумњом да је једно од задржаних лица крило код себе даљински управљач за управљање летелицом”, наводи News24.

Додаје се да је “дошло до забуне”, а да су четири особе после преговора са српском полициjом “пуштене” и нису ухапшене.

“Владини извори сугеришу да ће се Олси Рама вратити у земљу заједно са новинарским екипама”, наводи се.

Велики инцидент се догодио у јеку наговештаја побољшања односа Србије и Албаније, због чега је за 22. октобар најављена посета Београду премијера Албаније Едија Раме, што би био први случај доласка премијера Албаније у Србију у последњих 70 година.

***

Према незваничним информацијама, Олсија је привео начелник београдске полиције Веселин Милић.

Епилог није познат, званичних информација није било до један сат после поноћи.

Олси Рама (45) запослен је у компанији Пегасус Комуникејшенс.

Млађи брат албанског премијера је пре тога радио у компанији Делфинус Медикал Технолоџис, и као научни истраживац и менаџер пројеката у медицинском институту Барбара Ен Карманос у Детроиту, САД.

Од 1993. до 1997. године био је програмски директор фондације Отвореног друштва за Албанију, коју је спонзорисала фондација Сорос.

Олси Рама се у априлу 1997. године преселио у САД.

Отац браће Рама је познати албански вајар Кристаћ Рама (1932-1998).

Кристаћ и ујак браће Рама, Спиро Колека, били су чланови Политбироа и високопозиционирани комунистички званичници за време комунистичке диктатуре у Албанији.

Премијер Албаније: Лош утисак Срба, поносни на црвено-црне

Поносни на црвено-црне док је било фудбала у игри и шансама, на жалост по суседе који су оставили лош утисак приредбе – написао је на “Твитеру” Еди Рама

Премијер Албаније Еди Рама је реагујући на утакмицу између Србије и Албаније која је у Београду прекинута због инцидента оценио да су суседи оставили лош утисак приредбе.

edi--rama

– Поносни на црвено-црне док је било фудбала у игри и шансама, на жалост по суседе који су оставили лош утисак приредбе – написао је Рама на “Твитеру”.

Фудбалска утакмица између Србије и Албаније у квалификацијама за првенство Европе прекинута у 42. минуту, после инцидента са албанском заставом.

Брат албанског премијера Орси Рама ухапшен је у ВИП ложи стадиона Партизан под сумњом да је организовао и руководио инцидентом са албанском заставом после којег је прекинута фудбалска утакмица репрезентација Србије и Албаније.

Танјуг

(Новости online)

Министар полиције седео у истој ложи са братом албанског премијера

Ово нису вести из рубрике веровали или не. Министар унутрашњих послова Републике Србије Ненад Стефановић седео је вечерас у истој ложи са братом албанског премијера који је док је српски министар седео поред њега управљао дроном који је на стадион Партизана унео заставу Велике Албаније. Не само да је дрон унео заставу Велике Албаније на стадион Партизана већ су Шиптари пре тога вежбали преношење заставе у строгом центру Београда, на Калмегдану и у Кнез Михаиловој улици.

srbija,-albanija,-zastava-j

Садашњи режим Александра Вучића није сам себе у стању да заштити. Каколи о сопственој безбедности треба да размишљају грађани Србије? Ми имамо питање за све оне који кажи да се баве безбедношћу Републике Србије и свих њених грађана.

Да ли сте ви нормални?

(Србија данас)



Categories: Вести над вестима

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading