Корени: Привођење Лазанског у Вучић(евић)еву „Тешку реч“

teska-rec-av-ml-sbСиноћ смо имали прилику да гледамо и слушамо (чујемо) једну “отворену” телевизијску “расправу” коју су међусобно водили Александар Вучић, Мирослав Лазански и Светислав Басара. “Тешка реч” коју на ТВ Пинку уређује и води Драган Вучићевић, чини се, постала је трагично тешка, претешка, крајње депримирајућа, ужасавајућа. Као да је поменутом емисијом убијена и последња шанса за отварање очију и враћања разума у политички живот Србије. Публика се била спремила да чује оштар критички став “бескомпромисног” Мирослава Лазанског, али, уместо тога, затекли су једног бескрвног, непрепознатљивог Лазанског, који је деловао жалосно, утучено, на моменте и уплашено. Што се тиче Светислава Басаре, од њега се и није очекивало да прави некакав интелектуално-политички “пробој” у директном вербалном окршају са премијером Србије, пошто се он увек уклапао у токове које усмерава актуелни режим, без обзира о каквом се режиму радило.

Дакле, очигледно је да је Лазански изневерио сав свој досадашњи рад и да је, буквално, у синоћној емисији “Тешка реч” самога себе избрисао са листе озбиљних (независних) српских интелектуалаца, на којој се по мишљењу многих грађана Србије (сада видимо,  потпуно неоправдано) налазио. Зашто је то учинио, тешко се може са сигурношћу закључити. Утисак је, ипак, да је Лазански нечим био уцењен. То би се могло закључити по комплетном бледом наступу и по његовом понашању током трајања “Тешке речи”. Повремено се чинило да се Лазански нечега стиди; на моменте добијао се утисак да му је непријатно и да би најрадије побегао из “загушљивог” студија. Једноставно, синоћ је и дете могло да види да Мирослав Лазански није био Мирослав Лазански. Уместо Лазанског гледали смо једног снисходљивог, уплашеног и безначајног државног службеничића.

Можда ћемо једног дана дознати који су разлози да Мирослав Лазански одлучи да баци под ноге и потре сав свој дугогодишњи новинарски и интелектуални рад. Ако је знао да ће морати да изневери себе и онај, с муком стечени, имиџ непоткупљивог и морално стаменог мислиоца, зашто је уопште пристао да дође у “Тешку реч”? Да ли то значи да је морао да дође и да није имао избора? То заиста не можемо знати, али, ако би се о томе радило, тада је то ударање последњег ексера у затворени ковчег српског медијског простора. Велики Вођа је тако (привођењем Лазанског), изгледа, желео да покаже како он не бежи ни од разговора са својим најжешћим опонентима и критичарима. Са друге стране, ту је и прикривена порука онима, који још увек имају смелости да критикују потезе премијера и актуелне Владе Србије, да је враг однео шалу и да би (уколико наставе да буду “тврдоглави”) могли да заврше тужније и горе него што је завршио Мирослав Лазански.

У наставку преносимо текст Бранка Драгаша, који није баш много бирао речи којима је исказао своје тешко разочарање у некога ко је (по Драгашевом мишљењу) представљао “опозициони критички блок” у Србији

Д. Г. / Корени

Бранко Драгаш: Лазански, вољно!

Каква срамота?!?

Какав блам?!?

Не могу да верујем шта гледам.

Чувени Лазански показао је да је гмаз. Истински мрмот. То сам одавно знао. Никада нисам имао добро мишљење о њему. Вечерас је то доказао.

Нисам ништа писао о њему, да не бисмо разбијали неки наводни опозициони критички блок на друштвеним мрежама према тоталитарном режиму Аце Драмосера Мерлина. Чувеног мађионичара. Демагога. Преваранта. Хокус-покус опсенара. Јапајара. Шизофреног лудака који никада не кука. Премијера који саопштава само лепе вести. Нема раста цена! Нема раста незапослонести. Реформе су у пуном процвату. Идила. Благостање за само пет месеци.

Мирослав Лазански

Мирослав Лазански

Војни извештач са ратишта се укакио пред сулудим лажима ратног хушкача, шовинисте и психопате, који је добио задатак да уништи Србију. Војнополитички коментатор је капитулирао пред лажима расплаканатог фолиранта, патетичног Остапа Бендера, који воли свог брата, јер његов брат воли њега, без кога не може да живи, са којим се чује десет пута дневно, једнојајчани близанци са две године разлике, потресеног шарлатана, који тврди да он и његов брат више воле Србију од жандармерије, који клетве не користи.

Е, тај Лазански је наш проблем, а не сулуди Вођа који ће нас коначно све одвести у пропаст.

Тешке речи!

Тешке речи за емисију „Тешка реч“.

Гости – Мирослав Лазански и Светислав Басара.

О пијаном скоту и екселенцији испод стола Басари сам све написао у тексту „КОМЕСАРА БЛЕСАРА“. Јасно ми је да тај миљеник свих вођа долази у емисију да буде фикус за параду лажи и обмана Аце Драмосера.

Али, тај Лазански.

Не могу да верујем.

Миљеник друштвених мрежа је вечерас псећи понизно пузио пред Газдом.

Тај наводно слободоумни новинар, чији текстови се преносе на друштвеним мрежема, типа – види шта им је рекао, показао је оно што сам знао годинама и што нисам хтео да износим, јер је проблем у томе, наводно, да ми нико не ваља.

Вечерас је показао потпуну пропаст наше српске малограђанске и поданичке интелигенције, која нема елементарне храбрости да се супроставе лудилу једног опасног демагога.

Ниједну реч није смео да каже.

Као неки ђаћић је седео и слушао прегршт изговорених лажи и фалсфификованих података

Лазански се јада да не може да дође до директора СДПР-а.

Неће да му се јави на телефон.

Жали се Аци Драмосеру. Газди. Господару спржене Србије.

Какав је то начин да њему неће да се јави?

Њему, Лазанском.

Аца Драмосер ће лично реаговати. Мора директор СДПР-а да прими телефонску везу са Лазанским.

Све је сређено.

Има ли неко ново питање.

Лазански вади питање из бубња.

Ево, нових намештених питања.

Лазански додаје питања омиљеном новинару Аци Драмосеру.

То је метафора о пропасти српске интелигенције.

То додавање намештених питања.

То псеће, понизно махање репом.

Лазански је проблем.

Човек без муда, части и достојанства.

Лазански поданик.

Лазански додавач питања.

Похвала лудости!

Лазански је параван за ово лудило.

Лазански је изабран да нас све понизи.

Срам те било, Мирославе Лазански!

Стиди се!

Ако имаш бар мало морала, повући ћеш се из јавности.

Престаћеш да пишеш!

Понизио си све људе који су те месецима уназад хвалили и веровали у тебе.

Маске су све пале!

Вечерашња емисија нам је помогла да јавност схвати да после недеље долази понедељак.

Вечерашња емисија је показала сву лицемерност Лазанског.

Ужас!

Лазански је вечерас показао да је слина. Крпа!

Знао сам да је такав.

Јавност се вечерас уверила.

Сада смо јачи.

Идемо даље!

Време је на нашој страни.

ЛАЗАНСКИ, ВОЉНО!

dragas.biz

(Корени.рс, 13. 10. 2014)



Categories: Преносимо

13 replies

  1. Мене ништа није изненадило у вези тог јадника Лазанског. Његове текстове не читам већ годинама.

    Буквално сви ”патриотски” медији већ година преносе текстове Лазанског, од Васељенске, Србин.инфо, Двери… буквално сви. Мислим да је и Стање ствари преносило његове текстове. Лазански напише некакав текст и као по команди 25 сајтова објави његов текст. Смешно.

    То значи да је међу ”патриотама” још у век превише људи попут Лазанског, Вучелића, Анђелковића, Дмитровића… Чак и међу онима који их критикују, попут ових Корена… Овог Дмитровића су, видим, дверјани позвали на промоцију Кијукове књиге…

  2. па зар овај препородитељ Србије није баш тог Лазанског предвидео за министра војинства у својој влади патриотских експерата?!

  3. Туга српске сцене…

  4. У преломним временима ништа није случајно…ни по медијима, ни по интернету.А јутро је паметније од ноћи.

  5. Шта да кажем за свог имењака?
    Наравно да га више не ценим, као што сам до поменутог његовог моралног посрнућа!
    Прво што ми пада на памет је да је Лазански, као западни спавач, пре коначног активирања, провео у ”зимском сну” знатно више времена од АВ-ћа.
    Поставља се питање: има ли међ’ виђенијим Србљем бар један који није западни спавач у хибернацији?
    Управо присуствујемо остварењу Креманског пророчанства о оној чувеној шљиви, прегломазној за уточошите преосталог Србља!
    Драго ми је да сте пренели Драгашев коментар.
    Има он и других, знатно бољих текстова!
    О економији, на пример!
    Но, после свега што нам се дешава, питам се: да и Драгаш можда није нечији спавач?
    Дај Боже да није!

  6. Који сте сви ви ликови? Да ли је могуће, да сте Лазанског видели и схватили, као политчког коментатора? Човек је цео живот био ВОЈНИ коментатор! Наравно, да је био уздржан у емисији, која се не тиче војних питања. Питам ја вас, који сте ви “интелектуалци”, као изузетно образовани, а гледате ТЕШКУ РЕЧ? За кога је ТЕШКА РЕЧ направљена? Да ви “интелектуалци” сеирите, после идотске емисије? Да ли је могуће, да ви “интелектуалци” немате паметнија посла, него да палите ТВ и гледате Вучићевића и Моћника? Ја сам тотално збленут! Да ли неко може, да погоди, шта ви желите, да се каже? Ако човек не погоди ваше жеље и очекивања, он је аутоматски непријатељ? Има ли кога, именом и презименом, коме ви “интелектуалци” не би ставили замерку? Као да је време стало, као да се човек не мења? Као да се околности не мењају, па није добар нико од Срба у укупној историји. Ко вама ваља? Млад човек, први коментатор каже, да га ништа није изненадило? И постављеном тексту, поставља се, као да је најмање 200 година живео, све доживео и сада све зна!! Очигледно, да никада није покушао, да разуме Коштуницу, који НИКАДА није поступао на начин схватљив другима. Човек ОДУВЕК био особењак. Увек је било јасно, да није прави политичар. И сада Николу није изненадио!!?? Наравно, да је Николу изненадио, јер не би на овај начин коментарисао. Показивање разочарења и накнадне памети није доказ у разумевању нечијег политичког живота. Могло би се рећи, да је уморан, килав, матор човек реаговао непримерено и ништа више. Можда је човек и болестан!

  7. Гледао сам пет минута те емисије (Био је сјајан концерт Берлинске филхармоније у исто вријеме), ал виђех да се подигла галама на ФБ-у, па погледах. Лазански је мора да врати дуг што је критикова неспремност војске за поплаве и уопште, а у садашњем систему кад опет имамо демократију у оквиру ССРНа (Социјалистичког савеза радног народа- ко је заборавио), ђе су сви у истом колу од Бебе надаље, тако то бива. Ситуација аналогна оној из сексуалне револуције 68: “Ко стигне- ноге дигне!”

  8. @Александар Живковић
    Е мој Ацо, као да жалиш што ниси никоме дигао ноге у она времена. Само си ти изгледа запамтио 1968, као прилику за “сексуалну револуцију”, али је, очигледно ниси искористио. Зато сада, боже мој, ту је Берлинска филхармонија, па је пратиш на прескок и пробир. Шта си још успут гледао по пет минута?

  9. Ја нисам гледао ту емисију, не гледам тв, посебно не ту тв, а не читам ни текстове Лазанског годинама уназад, нисам морао ни овај са Корена да прочитам, све ми је то било јасно.

  10. Ово је невероватно! Човек ништа није прочитао, а коментарише и успут осуђује!!?? Још рећи за некога да је јадник?
    Драгаш заслуђује мало више пажње. И за њега би се могло рећи, да је “контраверзан”.

  11. Па шта вам је – Лазански се пресвукао већ 5.октобра. Како можете да очекујете да неко пише за “Политику” а да је притом национално опредељен. Он, Бобићка, Ратко Дмитровић – све су то салонски револуционари, лепо плаћени од окупатора .. та не мислите ваљда да их окупатор храни да га уједу?

  12. Нисам гледао емисију, али верујем аутору текста да је било очито да је Лазамски био уцењен. Методе Службе су такве да од најдостојанственијег човека направе крпу. Жалим човека Мирослава Лазанског и желим му да се из те нечасне уцене некако извуче. Охрабрујуће за њега и његово рањено достојаство је то да нико није (па ни ја) помислио да је подмићен. Ово је још један знак времена, тешког за Страдију!

  13. дулебг је одговорио уместо мене. Лазански је био у избору за мис, а Вучић у избору за звезде гранда. То је тај ”сој”, односно не-сој, како би рекао Момчило Селић.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading