Вилијам Енгдал: Операција „под лажном заставом“ и седлање Тројанског коња НАТО

Разговор са Вилијамом Енгдалом поводом обарања авиона малезијске компаније МХ17 изнад источне Украјине 17. јула – разговарала ФБР аутор и члан редакције Биљана Ђоровић

William_Engdahl

Да ли је обарање авиона МХ17, представљало фолс флег операцију (обавештајну операцију под лажном заставом) изведену како би САД и њихови савезници оптужили Русију за „спонзорисани тероризам“ и НАТО снаге се под окриљем лажно декларисаних циљева стационирале у Украјини? Да ли је случајност да се непосредно након обарања авиона, пред америчким Конгресом нашао предлог закона 2277 који су двадесет два америчка сенатора прeдложила на усвајање? Закон предвиђа јачање америчких снага на руским границама и унапређивање статуса Украјине у „савезника САД“, тако да америчке трупе могу да помогну у рату против „терориста“ у Украјини. Командант НАТО-а Филип Бридлaв припрема своје планове за масовно ангажовање војних средстава у Источној Европи а наглашено је да би и Србија била укључена. Предлог закона налази се пред Комитетом за међународне односе и нема никакве сумње да би његово усвајање водило светском рату.

Да ли Пентагон припрема новог Тројанског коња након што му је председник САД, Обама 22. јула, издао наређење да порази „побуњенике подржане од Путина“ након чега је Пентагон најавио слање неколико група својих представника у Украјину. Пуковник Стив Ворен, портпарол Пентагона је том приликом објаснио да се ради се о тимовима специјализованим за стратегију и политику који треба да „обликују и успоставе трајни програм за будуће напоре САД у подржавању украјинске војске кроз рад специјализованих стручних тимова и сталних саветника“.

О овим питањима разговарамо са Вилијамом Енгдалом, водећим истраживачем Новог светског поретка у свету, који је својим увидима осветлио свет у коме живимо и описао како смо доспели до тачке у којој мали број поремећених изузетно моћних људи одлучује о будућности планете и живота на њој.

(16.08.2014. извор: аутор Биљана Ђоровић – ГЕОПОЛИТИКА)

Вилијам Енгдал је писац књига чији се значај не може преценити: „Столеће рата: англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“, која открива скривену агенду вођења ратова и улогу политике нафте и енергената у бројним догађајима, попут првог нафтног шока раних 70.-тих, збацивања шаха у Ирану 1979. и бројних других; „Семе уништења: Скривена агенда ГМО“, која показује је да се еугеничкa идеја крије у основи наметања ГМО семена која, како аутор каже у предговору: „надилази све што је овај писац током свог рада открио на подручју економских и политичких догађаја, нафте, светске пољопривреде и трговине… Завера о манипулацији генима, јер то јесте завера, тако је велика да измиче људској машти. Она је тако смела и истовремено тако једноставна да је до данас успевала да прође углавном неоткривена;„Доминација пуног спектра: Тоталитарна демократија и Нови светски поредак“; „Богови новца: Вол Стрит и смрт Америчког века“)

  1. Господине Енгдал, ви сте осветлили природу света у коме живимо као и како смо дошли у ситуацију у којој се мала група „господара новца“ и моћника жељних неограничене власти, контроле и господарења над свим облицима и пореклом живота, дочепала апсолутне контроле, моћи и власти. Ваша прва књига: „Столеће рата: англо-америчка нафтна политика и Нови светски поредак“, показала је скривену агенду вођења ратова и улогу политике нафте и енергената у бројним догађајима. Како бисте описали позицију у којој се свет данас налази?

Веома моћни, веома богати, и веома болесни људи у САД, Британији и другим западним земљама, чија се наркотичка опсесија за моћи не може рационално објаснити, једини начин да прошире и ојачају своју моћ и своју империју виде у уништавању људске интелигенције и ратовима. Ако погледамо историју од краја Другог светског рата – видећемо да до данас заправо уопште није било периода мира. Непрекидно су се одигравали мали ратови које су НАТО и ови веома моћни интереси подстицали а водио се и хладни рат.

А када земље БРИКС-а: Русија, Кина, Индија, Јужна Африка, Бразил, почну да креирају алтернативне монетарне институције како би обезбедиле кредите за сопствени економски развој, независтан од воље Вашингтона, ММФ-а и Светске банке, онда је то показатељ значајног заокрета моћи и опадања САД које драматично наликује опадању Британије, век раније.

Украјина се користи као главна полуга од стране западне фракције како би се стање рата прелило на Русију. Ради се о реализацији геостратешких директива које је Збигњев Бжежински изложио у својој књизи: „Велика шаховска табла“ из 1997.године у којој је објаснио да је хитан задатак Америке да осигура да се“ниједној држави или скупу држава не сме допустити да стекне способност да протера САД из Евроазије или чак да значајно умањи његову одлучујућу улогу арбитраже.“ Тај део света је кључ за контролу планете, и главни разлог за постојање НАТО-а. Да би то било постигнуто Русија мора бити уништена као функционална национална држава, Кина мора бити уништена као фукционална национална држава, Иран би у тим околностима било лако уништити као функционалну националну државу и било која комбинација држава изван Евроазије а свакако Западна Европа не би била у стању да уради ништа друго до да се повинује наређењима веома богате америчке фракције.

  1. Четири месеца након нестанка малезијског авиона MХ 370 оборен је МХ 17. Можемо ли сматрати случајношћу да је Малезијска авио-компанија укључена у обе несреће?

Према озбиљним обавештајним изворима у САД малезијски авион MH 370 је био киднапован од стране ЦИА. Креирање страха и терора у свету, осећаја да не можете безбедно да путујете било где, део је процеса свеопштег урушавања стабилности и један од метода на којима почива успостављање Новог светског поретка. Малезија је земља која се константно опире да се придружи Новом светском поретку – Вашингону, ММФ, Светској банци. Током азијске кризе премијер Мохамед Махатир супроставио се њујоршким хеџ фондовима који су предводили напад на азијске економске тигрове и при том их именовао. Срушио је табу и прозвао је Џорџа Сороша и остале хеџ фондове по имену. Малезија је одбила аранжмане ММФ-а током азијске кризе и из ње изашла брже и здравије него било која друга азијска економија. Од тада им је финансијска елита Запада за вратом и то би могао да буде један од узрока за „коинциденције“ нестанака и рушења авиона малезијске авио компаније.

Обарање малезијског авиона MХ17 изнад источне Украјине 17. јула, део је провокација чији је циљ демонизација Владимира Путина и Русије као и ескалација тензија између Европске уније и Русије, како би се обе изоловале.Сви докази показују да је малезијски MХ17 авион срушен од стране украјинске илегалне владе бандита, неонациста какви су чланови Свободе и Десног сектора који су се налазили на челу Украјине до 24.јула. По директиви ЦИА у дослуху са Натањахуовим обавештајним апаратом сва министарства украјинске владе, учествовала су у обарању путничког авиона Боинг 777 малезијске авиокомпаније.

  1. Двадесет два америчка сенатора предложила су Конгресу САД усвајање закона 2277 који предвиђа јачање америчких снага на руским границама и унапређивање статуса Украјине у „савезника САД“, тако да америчке трупе могу да помогну у рату против „терориста“ у Украјини. Командант НАТО-а Филип Бридлaв припрема своје планове за масовно ангажовање војних средстава у Источној Европи а наглашено је да би и Србија била укључена. Предлог закона налази се пред Комитетом за међународне односе и нема никакве сумње да би његово усвајање водило светском рату.

Не верујем да ће овај закон проћи. Ради се о неоконзервативној фракцији Конгреса која добија новац лоби група почевши од Бењамин Нетањахуовог корумпираног десничарског Ликуд круга пријатеља као и Шелдона Аделсона Натењахуовог блиског пријатеља, казино милијардера из Лас Вегаса који има двоструко – америчко и израелско држављанство и финансијски обилато подржава Натањахуове пројекте. Ликуд је ратна партија која је у току последњих тридесетак година преотела израелски политички спектар и претворила Израел у модерну Спарту. Не верујем да ће ова двадесет два сенатора имати много успеха, поготово сада када је потпуно јасно (и ја ћу то отворено и рећи) да је рушења малезијског МХ17 авиона оно што обавештајни кругови називају фолс флег, операцијом „под лажном заставом“. ЦИА је организовала ову страшну несрећу, погибију 298 људи како би окривила Русију.

Сви докази доступни јавности показују лажи владе у Кијеву: фалсификовани видео снимак на Јутјубу у коме су кијевске власти фабриковале „доказе“ како би Русија могла да буде окривљена за обарање авиона; физички упад припадника министарства унутрашњих послова у Контролу лета како би је преузели; померање путање Боинга 777 за неких 200 км према северу док су га све време пратила два украјинска војна авиона, блокирање интернет налога Шпанца, “Карлоса” контролора лета ангажованог на кијевском аеродрому, који је „твитовао“ о присуству украјинских војних авиона у непосредној близини Боинга 777. У интервјуу који је дао после тога, Карлос је рекао да је то урадила украјинска влада, описао је упад припадника министарства унутрашњих послова и како су сви странци у контроли летења отпуштени одмах након обарања авиона. Његов твитер налог је „неким чудом“, међутим ишчезао са Интернета са својом целокупном садржином и нико не зна шта се са њим догодило осим западних обавештајних служби које су очигледно сматрале да је постојање налога помало незгодно у читавој овој ствари. Сви ови докази су, међутим, потпуно блокирани у медијима запада. Ради се дакле о фолс флег операцији ЦИА-е. Стејт Департмент води пропаганду на челу са Викторијом Нуланд и њеним пријатељима а иста група неоконзервативаца која је режирала и водила некрофилски фрик шоу за време Дика Чејнија и Џорџа Буша веома је добро позиционирана у Обаминој администрацијии и управља догађајима. Обама ради оно што му се каже, односно оно што му каже његов саветник за националну безбедност а то је Сузан Рајс која је патолошка личност и уколико пратите њен досије од Африке, где је била помоћник државног секретара под Клинтоном, видећете крв на њеним рукама јер је она одговорна за смрт милиона невиних Африканаца, да не говорим о рату у Либији у коме је она имала круцијалну улогу као и сада у Украјини. Сада је администрација САД-а је ухваћена на делу.

  1. „Готово је неописива“ – рекао је Раш Лимбо за заменика портпарола Стејт Департмента Мари Харф, која је је 23. јула на конференцији за медије Стејт Департмента изрекла „Руси су више пута лагали о оном што се дешава… Зато им једноставно не верујемо…“ Како ви оцењујете Наступе Мери Харф на прес брифинзима?

Наступ Мери Харф на конференцији за новинаре 21. јула, катастрофалној по Стејт Депртмент, изнервирао је чак и доцилне, најсервилније медијске посланике на свету данас, какви на жалост раде у мејснтрим медијима САД. Чак ни они нису могли да прогутају „доказе“ представљене на овој конференцији и почели су да се буне. Погледајмо зашто: на новинарско питање: „Каквим доказима о умешаности Русије располажете?“ Харф је одговорила: „Наше становиште је да је SA-11 (како ону зову ПВО систем БУК) испаљен са територије коју контролишу сепаратисти подржани од Русије“. Новинар је инсистирао: „Каквим доказима браните то становиште? Харф: „Знамо. Видели смо у социјалним медијима након догађаја. Видели смо видео снимке, видели смо фотографије проруских сепаратиста и њихове изјаве да су оборили авион.“

Опростите даме и господо. О чему се овде ради? Какве су ово изјаве?

– „Видели смо у социјалним медијима након догађаја!“

– Видели смо фотографије хвалисавих проруских сепаратиста!

Да ли ЦИА располаже тим „речитим“ фотографијама?

Јер то су сви докази и којима Стејт Департмент располаже и они нису били у стању да произведу ништа више од цртаног филма у форми фотошопираних фотографија и лажних изјава. Русија је, са друге стране, доставила детаљне сателитске информације на које су САД морале одговорно да реагују и да на њих одговоре.

Дан касније на конференцији за медије одржаној у Белој кући, 22 јула, „неименовани старији званичници САД“, што је кодирани новинарски назив за високо позициониране званичнике попут министара у влади и потпредседнички ниво, као и неименоване званичнике обавештајних служби, изјавили су: „САД не располажу директним доказима да је ракета која је оборила путнички авион испаљена са руске територије. Као одговор на питање: „Ко је испалио пројектил?“ један од неименованих званичника САД је изјавио: „“ми не знамо име, не знамо чин и нисмо чак 100 посто сигурни о националности“.

Заменик саветника за националну безбедност Беле куће, Бен Роудс изјавио је да САД и даље раде на утврђивању да ли је лансирана ракета имала „директну везу“ са Русијом, као и да ли је било Руса на терену за време напада и степена у којем су Руси обучили сепаратисте да покрену такву акцију.

„Ми не мислимо да председник Путин и руска влада сносе одговорност за подршку коју су дали овим сепаратистима, као ни за општи нестабилан амбијент у источној Украјини“, рекао је Роудс у интервјуу са ЦНН.

Шта је ово? Какве су ово изјаве? Да ли је ово најновија холидвудска продукција комедије Станлио и Олио по називом „Агенти ЦИА у Украјинском рату“?

Попут Харфове и они су поновили скандалозну изјаву да се делимично ослањају на видео снимке са социјалних мрежа које је украјинска влада презентовала, додајући да нису у стању да потврде аутентичност „доказа“ за које се, све од реда, испоставило да су лажни. Један од њих који је дан након обарања авиона представљен као непобитан доказ (smoking gun) испаљивања ракете, постављен је на Јутјуб дан пре овог догађаја. Ради се о низу обмана и лажи које су осмислили неокозервативци, психопате из Вашингтона, окупљени око Сузан Рајс и Викторије Нуланд и овога пута им то није прошло. Европске владе су детаљно прочитале и испитале извештај који је саставила руска влада и можете бити сигурни да су немачка, француска и владе многих земаља Европе свесне да се ради о вашингтонској фолс флег операцији. Изузетак су Холандија, чија се влада понаша као гомила НАТО проститутки и свакако Камерон и британска влада, који шене и метанишу пред Вашингтоном спремни да понове потезе Тонија Блера који су довели до рата у Ираку 2003.

  1. Можемо ли након повећања нивоа знања о начинима на које делује Нови светски поредак и страховитог пада кредибилитета мејнстрим медија, закључити да глобалисти губе информациони рат?

Не. Они нису изгубили информациони рат зато што контролишу већину западних медија. Али, гадно крваре. ЦНН, НБЦ, ББЦ, лондонски Гардијан, Вашингтон Пост, Њујорк Тајмс… – све су то медији под контролом НАТО-а. Нема никакве медијске слободе ни у једном од њих. Током Ирачког рата пропламсавале су последње разлике између уређивачких одбора Вашингтон поста и Њујорк Тајмса по питању покретања рата од стране Бушове администрације. Тога више нема. И то је застрашујуће. У свом тридесет деветогодишњем искуству бављења овим послом нисам се сусрео са оваквим новинарским бешчашћем какво је извештавање о Украјини од новембра прошле године када су терористи тренирани од НАТО-а отпочели протесте Мајдану и извели државни удар у Кијеву, па до сада.

  1. Обама је, како пише Вашингтон Пост 22. јула, издао наређење Пентагону да порази „побуњенике подржане од Путина“ након чега је Пентагон најавио да ће наредних недеља послати неколико група својих представника у Украјину. Армијски пуковник Стив Ворен, портпарол Пентагона је том приликом објаснио да се ради се о тимовима специјализованим за стратегију и политику који треба да „обликују и успоставе трајни програм за будуће напоре САД у подржавању украјинске војске кроз рад специјализованих стручних тимова и сталних саветника“. Да ли се ради о стандардној операцији Доминације пуног спектра и Тројанском коњу за увођење НАТО-а на простор Украјине?

То је управо оно што се догађа, и овде ради о ескалацији рата по типу „кувања жабе“. На тај начин је од стране исте ове елите, односно њихових дедова припреман Први светски рат. Други светски рат су на исти начин припремали Френклин Рузвелт и Черчил а сада се поново уводи од стране ове генерације, убеђене да ће држати ствари под контролом зато што располаже највећом војном моћи на планети. И ја не верујем да ће им то поћи за руком. То је моје лично мишљење. Оно што гледамо није Југославија 1991.- 1999. већ Европа и свет августа 1914. и 1939.

Сада знамо доста о психопатама које су освојиле моћ без граница. Америчка нација је својим највећим делом уништена током мог живота – последњих тридесет година, од стране ове фракције – Рокфелера, Савета за спољне односе, Билдерберга и осталих који су премрежили свет. Не морамо их набрајати. Поента је да су ови невероватно богати људи који желе да контролишу свет и смање популацију за најмање 6 милијарди људи – (како они сами кажу – у циљу „очувања природе“) – уништили све што је племенито и хумано у америчком народу и то током мог живота. И ја посматрам шта раде и како то раде, корак по корак и због тога пишем и говорим о томе. Ради се о страховитој злоупотреби моћи од стране веома моћних људи. И ја не могу да трпим ту злоупотребу. Они се налазе у борби коју не смеју да изгубе. Оног тренутка када се ми психолошки прилагодимо тој реалности, тада можемо да почнемо да се носимо са њом. Уколико се Путин психолошки прилагодио тој ситуацији, онда то није криза која ће се скоро завршити. Ради се о борби између веома моћне елите Запада и остатка света – читавог човечанства. Те западне елите су успеле да заглупе америчку популацију и већина школованих, интелигентних људи у САД је изгубила чуло за истину и реалност. Они читају Њујорк тајмс и гледају смеће и бесмислице на ЦНН-у и немају чуло за оно што се заиста дешава у реалном свету. Немају појма и не могу да схвате ништа од онога што покушавате да им објасните. Они су навикли да примају све те лажне и спиноване вести због чега се Јозеф Гебелс превија од смеха у свом гробу. Моји сироти земљаци су жртве овог ужасног процеса. Одузети су им закони након 11.септембра 2001, Устав им је у великој мери поништен, председник Обама, тај „велики правник“ је подстакао уништење људских права у САД. Изванредан независтан медиј попут РТ, коју добро познајем јер често гостујем, је стављен на црну листу у Британији од Камеронове владе зато што се усуђује да говори истину које нема на британским контролисаним медијима.

  1. Елите моћи воде тотални видљиви и невидљиви рат против човечанства – од продора у институције и системе држава, психосоцијалног и техно инжињеринга, контроле ума – до метеоролошког и климатског оружја, употребе бактериолошког и термонуклеарног оружја, информатичких, технолошких и генетичких бомби, са циљем уништења људског рода. Где видите нашу шансу за победу?

Не можемо их више звати елитама. Нису то никакве елите. Ради се о патолошким веома богатим људима којима треба одузети богатство и ставити их у менталне институције где могу нанети мање штете људској врсти. На жалост, они су за сада тамо где јесу и они воде рат који је једино могуће исправно описати као рат против људске интелигенције. Пре отприлике сто педесет година, 1840.-тих отпочео је период страховите научне ренесансе и експанзије знања и људи су постајали све интелигентнији. И ове реакционарне елите су биле застрашене ситуацијом у којој људи више не би могли да буду манипулисани чиме би они изгубили своју моћ. Први светски рат се тицао уништења људске интелигенције баш као и наставак овог рата који ми зовемо Други светски рат. Радило се о тридесетогодишњем рату против људске интелигенције вођеном из страха да би људи могли прозрети о чему се заправо ради и каква је природа процеса, ко га води и са којим циљем. Данас се суочавамо са употребом свих расположивих средстава како би се људи држали у матриксу и заглупљивали. Добра ствар за људски род је што те елите чине фундаментално глупи људи и дозволите ми да објасним шта подразумевам под „глупи“. Дејвиди Рокфелерови овог света су фундаментално глупи људи зато што не разумеју међуповезаност свих дешавања у реалности. Ако убијете особу на било ком делу планете ви убијате живот у целини, било где, укључујући и особу која је повукла обарач. Међуповезаност у креирању рата у Украјини, који ће се прелити на Русију, створиће нестабилност на читавој планети и последице и по ове „елите“ биће непроцењиве. Глупи као што јесу, они мисле да ће моћи све да контролишу и велика је психопатска обмана да они имају Доминацију пуног спектра, како је назива Пентагон – контролу ваздуха, земље, мора, вода, свемира, сајберспејса и спољашњег свемира. Они то немају и не могу да имају. Они не могу да контролишу живот иако мисле да могу путем својих генетичких модификација, и они не могу да контролишу људску свест и људски дух и то је разлог због чега радим оно што радим и због чега сам фундаментални оптимиста. Исувише много времена проводимо у пасивном стању и самосажаљењу, осећајући се као жртве, уместо да схватимо да ових психопата на позицијама екстремног богаства, моћи и утицаја, има око двеста хиљада, док је са друге стране око готово седам милијарди нас – нормалних људских бића који покушавамо да живимо. Када нам та једначина постане јасна, увиђамо колика је наша сопствена моћ да ово стање преокренемо. Али догод се ми будемо ужасавали њихове моћи – не можемо ништа да постигнемо. Морамо се отргнути од паралишуће идеје о њиховој моћи. Они слободном човеку не могу ништа. Могу имати електронска средства, чипове, спроводити контролу ума, ништа од тога не делује на човека чији је ум слободан. То је оно што би људи требало да схвате. То је оно што сам желео да поручим вашим читаоцима.

(ФБ Репортер, 16. 8. 2014)



Categories: Преносимо

1 reply

  1. Моћно и тачно…

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading