Александар Лукашенко: Зашто се ваши западни партнери противе мом доласку у Србију?

Порука председника Белорусије Александра Лукашенка са затвореног састанка

(BK Telefakt, 13.6.2014)

„Уочи своје посете Србији ја сам се само распитивао а како реагују комшије и други, ЕУ и САД на то што ја долазим у посету. Знате да ја одавно немам ружичасте наочаре али мене је заиста изненадио њихов став. Они су били спремни на све да не дође до ове посете или да она прође непрметно. Ја сам размишљао – зашто?

Ми долазимо као људи добре воље. Долазимо код наше браће. Желимо да помогнемо у оној мери колико је могуће данас да урадимо за нашу браћу. И шта ако, као резултат ове посете, Србија постане бар мало богатија и јача? Зашто се неко томе противи? Онда се поставља питање – шта у ствари желе ваши западни партнери са којима водите дојалог, преговоре? Да ли они желе добро Србији или да она буде слабија? Ако вам желе добро – зашто се противе нашој сарадњи? Ми нисмо дошли овде против некога – дошли смо да постигнемо максимум да изградимо наше билатералне односе на нашу обострану корист али не на штету наших комшија.

Тиме хоћу да кажем господине Председниче, да ако сами не решимо своје проблеме, не треба да тражимо са стране помоћ. И не треба они да нас се боје. Ми заиста можемо да урадимо максимум…“ (затим је ТВ екипа удаљена са састанка)

Транскрипт: СРБски ФБРепортер

(ФБ Репортер, 14. 6. 2014)



Categories: Преносимо

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading