РПЦ: „Евросонг 2014“ нови корак на путу одбацивања хришћанског идентитета

ss-face-240Такмичење за песму Евровизије (данас „Евросонг“) свакако није Вест над вестима – али победник-ца Лета Господњег 2014. јесте вест. Но, упркос томе, „Стање ствари“ не сматра да је прикладно да објави детаље/фотографију победника-це, а ко жели да гледа ТО може сам да потражи на Интернету или у штампаним медијима (мада је топла препорука да, ако већ нисте видели, не гледате). 

Овде доносимо реаговање Руске православне цркве (РПЦ), жал РТС-а због „узнемирења транс особа“ (тако?), текст Стојана Дрчелића (који јесте у вези са претходним, али не директно) и подсећамо на превод текста о „политичкој коректности“ који је, скоро пророчки, предвидео оно што ће се РТС-у десити десетак дана касније. 

Као „бонус“, а уместо фотографије победника„Евросонга“, доносимо фотографију једног руског падобранца (извор: „Восток вести“).

А. Л.

eurosong

Руска православна црква: Карика у ланцу легитимизовања порока у данашњем свету

Руска православна црква изразила је забринутост због тога што је на овогодишњем такмичењу „Евросонг-2014“ победила представница Аустрије, трансвестит-дива под псеудонимом Кончита Вурст.

„То је још једна карика у ланцу културног легитимизовања порока у данашњем свету, покушај увођења нових културних норми. Процес легализације онога што Библија не назива никако другачије до гнусоба – одавно није вест у данашњем свету“ – изјавио је за руску информативну агенцију „Интерфакс“ руководилац Информативног одсека Светог синода РПЦ Владимир Легојда.

По његовим речима, чак и апстрактна културолошка анализа, „уколико је поштена, мора да констатује промену културних и моралних оријентира“.

„Другим речима, то је још један корак европске културе ка одбацивању хришћанског идентитета“ – резимирао је саговорник агенције.

Многи стручњаци су уверени да су становници Старог континента постали жртве масовног информативног напада содомистичког лобија, који покушава да већини наметне свој поглед на свет.

У Русији се живо дискутује о сврсисходности даљег учешћа на таквим догађајима.

(Факти, 12. 5. 2014)

РТС жали ако је узнемирио транс особе и ЛГБТ популацију

БЕОГРАД – Радио-телевизија Србије (РТС) изразила је данас жаљење уколико је коментарисање преноса финалне вечери Евросонга узнемирило транс популацију и ЛГБТ припаднике.

Геј лезбејски инфо центар (ГЛИЦ) осудио је јуче понашање коментатора РТС-а током преноса Евровизије, поготово за време наступа и гласања за представницу Аустрије Кончиту Вурст када је она добијала максималан број поена.

У саопштењу забавни програм РТС-а је, поводом протестног писма ГЛИЦ-а упућеног РТС-у у вези са коментарисањем преноса финалне вечери Евросонга, навео да „изражава жаљење уколико је дошло до узнемиравања транс популације и ЛГБТ припадника”.

„Музичко-забавни карактер Песме Евровизије сваке године одређује и тон коментарисања квалитета музичких нумера, извођача, као и укупни утисак наступа такмичара”, пише у саопштењу РТС-а.

Председник ГЛИЦ-а Предраг Аздејковић затражио је извињење од РТС-а, наводећи да ће у супротном бити приморан да поднесе притужбу повереници за заштиту равноправности и представку РРА-а, јер је недопустиво „смештање транс особе Кончите Вурст у домен бизарности, циркуса, фрик шоуа и зблажњавање када добија максималан број поена”.

(Бета/Политика, 12. 5. 2014)

Стојан Дрчелић: Време је за Вучићев Еуросонг

sdrcelicГеј парада ће ове године бити одржана. Они који су разбијали Београд, претили насиљем и сатеривали државу у мишју рупу сада на челу владе имају Вучића, једини ауторитет који признају. Десничари који су гласали за њега верују да је он онај исти стари радикал који сада само “превеслава” Европу. Зато ако Вучић каже, а рећи ће да ће параде бити, биће је.

Као кад је ономад припретио да нико не може да блокира виталне путеве и пруге, па су га озбиљно разумели.

Утолико је Вучићева тобож забринутост и објашњење да он јесте за параду, али да ће одлуку донети у складу са безбедносним проценама, ништа друго до тактизирање, политички маркетинг и лагана медијска припрема политичке победе коју ће увече 31.маја прогласити кроз неко овакво или слично саопштење: “Држава је показала да нико не може да је уцењује, да нико није јачи од државе, да сви грађани могу и морају уживати уставом гарантоване слободе…” и бла, бла…

Онда ће његови из СНС-а данима објашњавати да је председнику Владе пошло за руком оно што нису успели ни Цветковић ни Дачић, што је доказ озбиљности реформског курса нове владе и бескомпромисни показатељ да европски пут нема алтернативу. И стварно, Вучић се тврдо обавезао да ће Србију водити у Европу, и то ону Европу у којој на Еуросонгу побеђује брадата жена и шта сад ту има да се пренемажемо око једне ЛГБТ шетње центром града.

Они који заговарају Путинов сценарио мораторијума на геј прајд од 100 година, нити знају где живе нити какву су власт изабрали. Имитирање Путина властима у Београду сада треба мање него икад.  Они који верују да ће претити држави хаосом, тек нису схватили кога су бирали и да само могу послужити као идеална показна вежба за нека евентуална будућа окупљања незадовољних и то огорчених много значајнијим стварима него што је шетња хомосексуалаца. Једноставно, са премијером из СНС-а, министром полиције из СНС-а, министром правосуђа из СНС-а, таква се прилика не пропушта. Нити пред Бриселом сме да се пропусти. Европски амбасадори биће задовољни напретком који Србија показује у поштовању људских права и заштити права мањина.

Уосталом, није Миодраг Мики Ракић тек тако, у свом чувеном ауторском тексту у “Политици” образлажући зашто тада још целовити ДС треба да уђе у коалицију са СНС-ом, написао и ово:

“Само на начин у коме постоји друштвени консензус да су реформе могуће може доћи и до резултата. У стварању друштвеног консензуса потребан је договор, јер мере које треба донети нису популарне и тешко могу да се спроведу. Ту посебно мислим на нешто мање од миллион бирача који су спремни да се супроставе свакој реформи, за разлику од осталих пет милиона који ће свој став изнети само и искључиво на изборима, ако на њих уопште изађу. Тих мало мање од миллион бирача чине активисти разних политичких и неполитичких организација, спремни да се одазову позиву за било какав скуп: навијачи, десничари, противници европских интеграција… Лидер који је њихов политички ауторитет и који може да их мобилизује и пацификује у овом тренутку јесте Александар Вучић. Политички договор са Вучићем је политички договор са њима.”

Судећи по немалом Ракићевом обавештајном искуству, велика је вероватноћа да ће се то и догодити. Биће пацификовани и прајда ће бити. Тај ће чин на парадоксалан начин показати у једном лицу и предности и мане оваквог система у коме једна странка има тако убедљиву већину и једну тако доминантну политичку фигуру.

Предност је у томе што ће тензије бити смањене и што ће на циркус око геј параде бити стављена тачка. Фелер таквог система је ђубре са београдских улица. Барикаду испред депоније у Винчи није могао да уклони Синиша Мали. И ово ђубре морао је да почисти Вучић. Уместо да се успоставља систем, канонизован је и за све се пита један човек. А то је опасно, како за Вучића, тако и за све нас.

(Два у један, 13. 5. 2014)

Восток вести: Ово није победник Евровизије, већ руски војни падобранац

Oво није победник Евровизије. Ово је Јулија Харламова, војни падобранац Војске Русије (ВДВ)!

(Фејсбук страница Восток вести)

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:  Ед Вест: Подивљала политичка коректност



Categories: Вести над вестима

4 replies

  1. Da se ko ne uvrijedi meni je Julija daleko ljepša od Končite, jedino što je ne bi bilo dobro sresti u ratu – ako ste na suprotnim stranama.

    1
    1
  2. Ја сам ипак за руског анђела Поклонскају:
    Погледајмо лице прелепе Поклонскаје, а затим, зауставимо погледе на ономе што се код западних актера, укључујући и баронесу Кети, назива лицем, па гледајмо и мазохистички мучимо себе све докле можемо да издржимо!!
    Онда опет вратимо поглед на Наталијин анђеоски лик и спознајмо исконску благодат њене словенске душе која незауставиво зрачи са њеног предивног лица!
    Све је извесније да ће лепота словенске душе сломити кичму подивљалом Западу!

  3. Док за ”победницу” Еуросонга имам неколико редака:

    Аустријској длакавој Кобасици Кончити топло препоручујем Србску дебелу!
    Глатка је и позамашна а подугачка и као таква идеална је за подмаз гласних жица!
    Пробао ју је вишекратно и кекец Јелко,
    и изнова тражи парче, баш ве’лко!
    Боља му је и од његове крањске,
    особито кад је куша са стране вањске!
    Гостиће их њоме Срби врло радо,
    само нек прихајају на gay парадо!
    Делиће је Срби несебично и у Гучи,
    Све док се Дебела смрадовима не смучи!

  4. Svi hrišćani treba da bojkotuju Eurosong: on promoviše sve moguće vrste napada na Boga Biblije i ne samo Biblije, ruga se hrišćanstvu. Osim toga, Eurosong je politička manifestacija, koja izborom pobednika pokazuje evropsku agendu. Od pobede Tota Kutunja, preko pobede hrvatske grupe “Riva”, Marije Šerifović (a ja se baš pitala kako su nekom iz Srbije dali da pobedi…), i svih ostalih… Pobeđuju samo oni koji su u milosti globalista… Dakle, ne gledajte te degenerične spodobe, to su marionete njihovih gospodara…

    5
    1

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading