Црна Гора подржава ставове ЕУ о Украјини

Црна Гора подржава ставове Европске уније у вези са кризом у Украјини, саопштила је црногорска влада.

cg-eu-flags-527

„Црна Гора се као земља кандидат за чланство у Европској унији придружује закључцима Савета ЕУ о Украјини од 3. марта“, пише у Владином саопштењу.

Влада је саопштила да Црна Гора „са посебним сензибилитетом и забринутошћу“ прати развој ситуације у Украјини, имајући у виду трагична искуства у време распада Југославије.

Црногорска влада је изразила наду да ће се решење свих спорова наћи мирним и демократским путем, кроз унутрашњи дијалог свих заинтересованих страна и адекватну подршку међународне заједнице, пре свега УН и ОЕБС-а.

(Блиц)



Categories: Вести над вестима

4 replies

  1. И ови евроатлантисти на власти наши исто то мисле, али су вероватно умолили баронесу Ештон да им да “оправдани минус” што због изборне кампање не могу да подрже нацисте у Украјини версус (као браће) Руса. Јер се ови који јуришају на апсолутну већину представљају да имају добре односе са Русијом или макар би то волели да одглуме пред крезубим изборним телом које се нада да ће после 17. марта имати пара да “удари зубе”.

  2. Крезубо изборно тело? Зашто се понавља та тупава дисквалификација просечног српског бирача потекла из евроатлантске кухиње? Не заборавимо да су први крезуби били радикали кад су угрожавали озбиљно опстанак квазидемократске клике на власти. Ја сам тад имаш више зуба него сад и гласао сам за радикале а сада нећу сигурно гласати за СНС без обзирана стање вилице :).

  3. Вазда су ”јунаци” били!
    И остâће!

  4. Говорили су, да је некада у Црној и још Горој постојало нешто, што се звало чојстВо и јунаштВо, а данас остала још само два слова од свега тог. Е јаде моје!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading