Новинарка Јасминка Коцијан: Због Вучићеве акције спасавања стопиран Црвени крст

vucic-dete-240Случај акције у којој одлазећи први потпредседник Владе Србије и лидер СНС-а спасава завејане у снегу “много је језивија и срамнија акција него што смо мислили”, написала је на свом Фесјбук профилу новинарка Јасминка Коцијан.

Према њеним речима, Црвени крст Србије, који поседује сву опрему и обучене људе за помоћ људима у сметовима, одмах је по избијању кризе кренуо ка Фекетићу.

“Штаб за ванредне ситуације, чији су људи дошли џиповима и у њима само седели, нису дозволили активистима Црвеног крста да ишта предузимају, иако они имају и моторне санке за такав снег, и знају како се прилази, откопава и спасавају људи. Наредили су им да седе у колима до јутра, док не дође Вучић да он први спаси ибуде снимљен”, написала је Коцијан која је запослена у државној агенцији Танјуг.

Током ноћи, момци волонтери Црвеног крста су илегално, без сагласности Штаба ипак кренули са откопавањем и спасили дете са дијабетесом и многе друге, наставља даље новинарка.

“Када је Вучић стигао хеликоптером, тај хеликоптер није знао ни где ће ни шта ће , па су га људи из Црвеног крста, који су и за то оспособљени, наводили како и где да слети. Тек када је завршено снимање ППВ (првог потпредседника Владе), Штаб за вандедне ситуације је дозволио званично Црвеном крсту да ‘раде шта хоће даље’, наравно без камера. Лично сам видела снимке људи из Црвеног крста, шта раде и како раде. Дакле, ово са ППВ горе је него што смо мислили”, закључила је на свом Фејсбук профилу новинарка Јасминка Коцијан.

jasminka-facebook

Због чега вест није била на Танјугу

Након што је статус Јасминке Коцијан почео да кружи српским Интернетом посредством друштвених мрежа и изазива реакције, Коцијан је објаснила због чега се ова вест није појавила и на сервису те државне агенције:

„Тренутно сам на боловању и са боловања могу једино приватно, као обавештени грађанин, да пишем истину на свом приватном профилу.”

“Што се отказа тиче – ништа лакше пријатељи, осам пута сам га давала, То је најлепши осећај и препоручујем га свима, нарочито незадовољнима”, написала је Коцијан.

Државна агенција такође је на друштвеним мрежама написала да је новинарка Коцијан на боловању.

Но, Коцијан тврди да се притисци настављају: „Јутрос су из Вучићевог кабинета звали председницу Црвеног крста Србије и тражили да се све демантује. Она није Вучићев кадар, али се боји за посао. И тако свуда.“

(Гласно.орг)



Categories: Противу цензуре

1 reply

  1. Незнам коме да верујем? Јасминки или Вучићу и њеном јаком црвеном крсту; Вероватно (по њеним речима) наспособнијем на свету

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading