Разговор Светислава Басаре и Александра Вучића: Промена свести Срба биће најтежи посао

nm-vucic-basara-240Зашто су Србији потребни обреновићевска политика и протестантски морал, одрицање од лажног морала, славље победа, а не пораза, поштовање других, обнова и уздизање културе…

Одговоре на ова питања у ексклузивном разговору за Нови магазин пружају познати књижевник Светислав Басара и најмоћнији политичар Србије, вицепремијер Александар Вучић.

Највећи проблем није хоћемо ли имати пара или не, хоћемо ли моћи да се изборимо са корупцијом и криминалом, ма колико то било тешко – хоћемо. Наш највећи проблем је како Србе да променимо, како да мењамо сопствену свест, како да имамо другачији приступ животним проблемима, каже први потпредседник Владе Вучић књижевнику Басари у интервјуу за Нови магазин, који ће приказати и ТВ Нова.

“Мислим да би било добро да српски народ, ма где да живи, разуме да само снажна српска држава може да штити и заступа његове интересе. А, да ли је то увек било у прошлости? Могао бих са вама да се сложим да није, а надам се да у будућности хоће”, каже Вучић одговарајући на Басарино “шкакљиво питање да легитимни интереси српског народа нису увек интереси српске државе”?

vucic-basara-490

Вучић и Басара (фото: Зоран Раш / Нови магазин)

“Наша је грешка што нисмо разумели шта се догодило падом Берлинског зида, завршетком хладног рата, али ми Срби смо по томе специфични. И данас смо једини народ који слави искључиво своје поразе; ми наше победе не славимо, ми више немамо Колубарску битку ни у позориштима. Питајте људе на улици, не знају ни које се године одиграла; ми не славимо ни Други светски рат као нашу победу. Ми славимо наше поразе, стварне и измишљене”, сматра први потпредседник Владе Србије и објашњава да ће управо промена свести Срба бити највећи проблем на путу напретка Србије.

Саговорници су сагласни и да приступање Србије Европској унији не значи губитак идентитета, али немају исти став и о утицају неформалнх група појединаца, а пре свега СПЦ, на државне одлуке.

Први потпредседник Владе је изразио наду да ће поворка поноса бити одржана ове године уз уверење да је пред нама време стишавања тензија.

У овом ексклузивном интервјуу Вучић објашњава који су то “оркани здесна и слева” који дувају против њега и додаје да сем њих и у његовом окружењу “постоје људи који се тобоже слажу са мном и који данас говоре да су велики пријатељи, у ствари би такође желели да све буде другачије или да се све врати у старе оквире”.

Први потпредседник Владе Србије таблоидима је замерио текстове попут оног о Радуловићевом детету и о неким Ђиласовим приватним стварима, које “стварно не можете да поднесете”, али и казао да не утиче на то што ће медији објављивати, па и на најаве хапшења. У овом ексклузивном интервјуу Вучић најављује инвеститора “Београда на води”.

(Нови магазин)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Da Srbi promene svest ? Pa ako Srbi promene svest onda više neće biti Srbi ! Vučiću je lako da menja svest on je to pokazao od nacionaliste postao je EUnionista i gej simpatizer. Obratite pažnju od svih stvari koji po njemu treba da menjamo da prihvatimo to je njegova odluka da se ove godine održi parada pedera. Mislite li da Vučić misli svopjom glavom ? Ne. On ne misli svojom glavom već je njegov mozak namontiran tipski organ za puko sporovođenje naredbi. Pogledajte dijaloge funkcionera EU međusobom i sa jadnicima poput Srbije koji mole da ih prime u krdo: Vi morate da se menjate, mi moramo da se menjamo, oni moraju da se promene. U šta, da postanemo mentoli ? Alo ljudi, probudite se kako to do juče nam ništa nije falilo, naprotiv svi su hvalili našu različitost i individualnost u mišljenju i životu, a sada ? Dakle Vučić je promenjen a sada treba da menja nas. Neće moći druže gospodine Vućić, pa makar ti bio i predsedavajući NATo-a. I gde nađe tu pijanduru da te intervjuiše pored toliko uglednih novinara. On odlično sve razume jer je njegovo mentalno stanje odavno promenjeno zahvaljujući destilaciji voćki. Srbi ne dajte da vas menjaju !

Оставите коментар