Александар Лазић: Борба за веру, али не и против Вучића!

Можда би било боље да им је у Приштину отпослат деспот Вучић, у пратњи Т. Николића, као ововремена верзија Оливере, део који је “Борба за веру” изоставила

Извор: Борба за веру

Први пут објављено 1. 11. 2013.

Сајт “Борба за веру” пренео је мој одговор уреднику “Видовдана” М. Балабану. “Борбаши” ме за преношење нису ништа питали – понашање уобичајено на српском Интернету – а и ја, истину говорећи, нисам ставио никакву упутницу за преузимање текстова. Помињем дозволу за преношење зато што је оно што се зове Уредништво “Борбе за веру” (а што нема имена ни презимена) ДОПУСТИЛО себи да текст скрати/цензурише, без мог, ни усменог ни писменог, допуштења! Неименовано Уредништво је сматрало да је довољно, уместо дела који им не одговара, да стави заграде (“/…/”) и тако наговести да ту ИМА ЈОШ НЕШТО, ал’ није много важно.

Прилажем и снимке екрана:cenzura

Верзија “Борбе за веру”
cenzura-2
Оригинална верзија на “Стању ствари”

Но, погледајмо део који “Борба за веру” није пренела и видимо је ли ово толико неважно (очито је да није предуго!) или је можда Тамо Где Не Треба могло да засмета? Део који “Борба за веру” није пренела гласи овако:

Да натегнута паралела М. Б. нема никакве везе са славном нам историјом показује и податак да је Бајазит показивао извесно поштовање према Србима и (каснијем деспоту) Стефану, док се приштински владари осионо односе и према господару Вучићу и премијеру му Дачићу, отворено их понижавајући. (Можда би било боље да им је у Приштину отпослат деспот Вучић, у пратњи Т. Николића, као ововремена верзија Оливере?)

И, треба ли тај сајт, после овога, да промени име у “Борба за веру и Вучића”? И за крај, као подсећање онима који се диче да су прави чувари Православља и Светосавља, “Богу се треба већма покоравати него људима” (Дела ап. 5:29) – па макар ти људи били моћни као А. Вучић данас!

Прочитајте још

Прочитајте и



Categories: Осматрачница Александра Лазића

Tags: , ,

8 replies

  1. Тај сајт води наш познати писам мр.- др. Владимир Димитријевић познат као спин мајстор. Наравно да Владе има добре текстове али …

    11
    18
  2. Nisam znao za ovaj tekst i pojedinosti u vezi njega. Sada je ipak mnogo jasnije onakvo reagovanje Borbe za veru.

    10
  3. @Dario: Тек сада није не много, него ни мало јасније онакво реаговање „Борбе за веру“, јер ако је – како онај стари коментар из 2013 г. тврди , др. Владимир Димитријевић (још увек?) на кормилу тог сајта, а истовремено слови и на „Стању Ствари“ (одељак „О нама“) као стални коментатор овог сајта – сем ако није то није неко ко је и имењак и презимењак – онда се разјашњење о мотивима клевете „Борбе за веру“ може очекивати једино од др. Владимира Димитријевића. Са нестрпљењем се очекује….

    18
    1
  4. Борба за вечеру

    11
    4
  5. Нема више текста г-дине Лазићу – или можда не могу да нађем. Надам се да су пријатељи из Борбе за Веру увидели да су погрешили и искрено се покајали – са ставом да неће тако нешто више радити. За сада још не видим опипљивије доказе да су на страни АВ-а. Опростите ако грешим.

    Али кренуће србски сељак мало више и њих да чита.

    НИСУ СМЕЛИ ДА НАЗОВУ “СТАЊЕ СТВАРИ” ПАПАЗЈАНИЈОМ. Ово ме подсећа сада на ситуацију где опасни “црквењаци” нападају Путина са “аргументом:”Ти ниси руски цар!”. Са те стране су овакви “црквењаци”, можда несвесно, огромне штеточине како за веру, тако и за сопствени народ.

    Једно је ипак извесно: нису у Србији отворени издајници највећа поган. Тек су на другом месту. Најгора категорија људи у Србији би се могла укратко формулисати са “Србин док не легну паре”.

    Христос воскресе!

    13
    2
  6. Драга браћо Хришћанска,
    Обзиром да веома поштујем рад брата Владимира Димитријевића (радо га читам и слушам) осећам потребу да напишем коју реч у његову одбрану.
    1. ВД повремено објављује текстове на Борби за веру али не можемо због тога тврдити да је он уредник портала. Своје текстове и потписује са именом и презименом. Да ли се он крије и иза појединих текстова који су потписани као „Уредништво“ тешко да можемо тврдити јер су уредници непознати јавности. Лично сматрам да их пише неко други јер је стил различит, али ово не могу доказати.
    2. ВД је велики број пута у својим јавним наступима и текстовима веома оштро критиковао А. Вучића а у овом тексту је портал Борба за веру критикован због уклањања делова пренесене објаве који су говорили против АВ. Ако је ВД уредник БЗВ зашто би штедео АВ када га већ јавно критикује на другим местима?

    28
    2
  7. Владимир Димитријевић никада није био уредник Борбе за веру, већ сарадник. Као такав, сећам се врло добро, једном је написао: “Не морам се увек слагати са ставовима Уредништва”. Међутим, већ годину-две (најмање, а можда и дуже), Владимир Димитријевић више није сарадник Борбе за веру.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading