Александар Лазић: Борба за веру, али не и против Вучића!

Сајт „Борба за веру“ пренео је мој одговор уреднику „Видовдана“ М. Балабану. „Борбаши“ ме за преношење нису ништа питали – понашање уобичајено на српском Интернету – а и ја, истину говорећи, нисам ставио никакву упутницу за преузимање текстова. Помињем дозволу за преношење зато што је оно што се зове Уредништво „Борбе за веру“ (а што нема имена ни презимена) ДОПУСТИЛО себи да текст скрати/цензурише, без мог, ни усменог ни писменог, допуштења! Неименовано Уредништво је сматрало да је довољно, уместо дела који им не одговара, да стави заграде („/…/“) и тако наговести да ту ИМА ЈОШ НЕШТО, ал’ није много важно.

Прилажем и снимке екрана:cenzura

Верзија „Борбе за веру“
cenzura-2
Оригинална верзија на „Стању ствари“

Но, погледајмо део који „Борба за веру“ није пренела и видимо је ли ово толико неважно (очито је да није предуго!) или је можда Тамо Где Не Треба могло да засмета? Део који „Борба за веру“ није пренела гласи овако:

Да натегнута паралела М. Б. нема никакве везе са славном нам историјом показује и податак да је Бајазит показивао извесно поштовање према Србима и (каснијем деспоту) Стефану, док се приштински владари осионо односе и према господару Вучићу и премијеру му Дачићу, отворено их понижавајући. (Можда би било боље да им је у Приштину отпослат деспот Вучић, у пратњи Т. Николића, као ововремена верзија Оливере?)

И, треба ли тај сајт, после овога, да промени име у „Борба за веру и Вучића“? И за крај, као подсећање онима који се диче да су прави чувари Православља и Светосавља, „Богу се треба већма покоравати него људима“ (Дела ап. 5:29) – па макар ти људи били моћни као А. Вучић данас!Категорије:Противу цензуре

1 reply

  1. Тај сајт води наш познати писам мр.- др. Владимир Димитријевић познат као спин мајстор. Наравно да Владе има добре текстове али …

    Свиђа ми се

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s